12 απλά, αλλά χρήσιμα online εργαλεία για developers !





Τα περισσότερα από τα εργαλεία που ακολουθούν κάνουν μικρές εργασίες, οι οποίες όμως μπορούν να μειώσουν λίγο το χρόνο παραγωγής.
Έκανα μια αναζήτηση μέσα στα αγαπημένα μου, ξεχώρισα τα άσχετα sites από τα σχετικά με το θέμα μου, και τελικά δημιούργησα τη λίστα που ακολουθεί.

Εισαγωγή

Σαν Web Developer, πάντα βάζω στα αγαπημένα μου, σελίδες που είναι πραγματικά χρήσιμες και μπορούν να αυξήσουν την παραγωγικότητα μου. Οι περισσότερες από τις σελίδες που ακολουθούν κάνουν λίγα πράγματα αλλά μου εξοικονομούν πολύ χρόνο.

Preloaders

Έχω φτιάξει αρκετές ιστοσελίδες που χρησιμοποιούν AJAX. Κάθε φορά που χρειάζομαι ένα GIF για να δείχνει πως η σελίδα κάνει εργασίες στο παρασκήνιο, επισκέπτομαι αυτή την ιστοσελίδα και παίρνω όποιο GIF μου αρέσει. Έχει αρκετές επιλογές και ρυθμίσεις που σας επιτρέπει να κάνετε ότι αλλαγές θέλετε.

Δημιουργός προστατευτικών συνδέσμων κατά των Spambot για e-mail

Λοιπόν, θέλετε να βάλετε την διεύθυνση του e-mail σας στην ιστοσελίδα σας αλλά φοβάστε τα spam; Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε Javascript για να το ενσωματώσετε στη σελίδα σας. Αυτή η ιστοσελίδα μπορεί να σας βοηθήσει να μετατρέψετε το e-mail σας σε Javascript και μετά να το εμφανίσει, σε μορφή αναγνωρίσιμη από το άνθρωπο.

Μορφοποίηση και επικύρωση κώδικα JSON

Έχω καταναλώσει αρκετό χρόνο στα JSON, και έχω καταλήξει πως είναι αρκετά δύσκολα να τα διαβάσεις γιατί δεν είναι μορφοποιημένα. Έχω ανακαλύψει αυτό το εργαλείο λοιπόν που βοηθάει πολύ την κατάσταση και νομίζω πως είναι χρήσιμο να υπάρχει στα αγαπημένα σας.

Οδηγός για την υποστήριξη των CSS

Αυτό δεν είναι εργαλείο στην πραγματικότητα, είναι απλά μια αναφορά για να δημιουργήσετε τα δεδομένα του μοντέλου οντοτήτων. Το χρησιμοποίησα πριν από δύο χρόνια περίπου, αλλά δεν νομίζω πως μου είναι πλέων απαραίτητο γιατί μπορώ να το θυμάμαι.

Δημιουργός κωδικών πρόσβασης

Δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσες φορές έχω δημιουργήσει κωδικούς πρόσβασης για σελίδες στις οποίες δουλεύω. Λοιπόν, ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο, το password generator, θα σας βοηθήσει σε αυτό το κομμάτι.

Εργαλεία για τα αρχεία .htaccess

Δεν είναι και από τους εμπειρότερους στο λειτουργικό σύστημα Linux / Unix αλλά γνωρίζω μερικές εντολές σε Linux που μου επιτρέπουν να στήσω ένα web site πάνω σε ένα Server. Ένα από τα πράγματα που πραγματικά συχαίνομαι είναι η δημιουργία των αρχείων .htaccess για αναγνώριση χρηστών. Δεν μπορώ ποτέ να θυμηθώ την εντολή για τη δημιουργία του αρχείου htpasswd. Ευτυχώς όμως που υπάρχει και το Internet, βρήκα αυτή τη σελίδα και με έχει βοηθήσει πάρα πολύ.

Code Beautifier

Σε αυτή την υπηρεσία θα μπορέσετε να μορφοποιήσετε και να βελτιστοποιήσετε τον CSS κώδικα σας. Είναι αρκετά δυνατό εργαλείο για να μορφοποιήσετε τον κώδικα σας, έτσι ώστε να είναι ποιο ευανάγνωστος, καθώς επίσης θα μετατρέψεις μερικές εντολές CSS στις ανάλογες συντομογραφίες τους έτσι ώστε να μικρύνει λίγο το συνολικό μέγεθος του αρχείου.

W3C Validator


Έχω την εντύπωση πως λίγο πολύ όλοι θα ξέρουμε για αυτό το εργαλείο. Να περνάτε από επικύρωση κάθε ιστοσελίδα σας, και να επιδιορθώνετε όλα τα σφάλματα.

Δημιουργός Favicon

Δημιουργήστε τα δικά σας favicons εύκολα και γρήγορα.

Βρείτε σπασμένους συνδέσμους με τη βοήθεια της W3C

Μια από τις βασικές δοκιμές κάθε ιστοσελίδας, να ελέγξετε αν λειτουργούν όλοι οι δεσμοί. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτό το εργαλείο για να βρείτε σπασμένους συνδέσμους.

PC Names

Το PC Names είναι η αγαπημένη μου μηχανή αναζήτησης για domain names. Μου αρέσει γιατί είναι βασισμένη σε AJAX και έτσι επιστρέφει τα αποτελέσματα άμεσα.

Δημιουργός XML χαρτών για ιστοσελίδες.

Δεν είναι απαραίτητο να δημιουργείτε τους χάρτες της ιστοσελίδας σας χειρωνακτικά, μπορείτε εναλλακτικά να υποβάλετε την ιστοσελίδα σας σε αυτή την εφαρμογή και θα τα αναλάβει όλα από μόνη της.


Σχόλια