Γιατί Δεν Μπορείτε Να Αγνοήσετε Το Σχεδιασμό Ιστοσελίδων Στο SEO





Μία από τις μεγαλύτερες αιτίες απογοήτευσης για κάποιον που ασχολείται με τη βελτιστοποίηση μηχανών αναζήτησης (SEO), είναι να προσπαθεί να προωθήσει μια φτωχά βελτιστοποιημένη ιστοσελίδα. Μπορείτε να καταπιαστείτε με τη δημιουργία αξιόλογου περιεχομένου, που θα προσελκύσει συνδέσμους από τις αναρτήσεις επισκεπτών και μπορείτε να χτίσετε ένα ευφυές δίκτυο συνδέσμων που βασίζεται στη συνάφεια και την ποιότητα, χωρίς να μοιάζει αφύσικο. Αλλά σε τι χρησιμεύει να δημιουργήσετε όλα αυτά και να προσελκύσετε επισκεψιμότητα από τις μηχανές αναζήτησης στο site-στόχο σας, εάν αυτό το site δεν είναι καλά σχεδιασμένο και όλοι απομακρύνονται από αυτό μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα;
Why_You_Cant_Ignore_Web_Design_in_SEO_thumb
Η πιο επιτυχημένη καμπάνια SEO έχει ελάχιστη σημασία, εάν οι επισκέπτες έχασαν τον ενθουσιασμό τους- ή ακόμα και απογοητεύθηκαν – βλέποντας την ιστοσελίδα σας. Έτσι, η αξία του σχεδιασμού της ιστοσελίδας σε σχέση με το SEO, δεν πρέπει να υποτιμάται.
Οι στρατηγικές βελτιστοποίησης ιστοσελίδων, για να επιτύχουν το στόχο τους αποτελεσματικά, θα πρέπει να περιλαμβάνουν και on-site και off-site SEO. Πολλοί web designers και ειδικοί του μάρκετινγκ τείνουν να το παραβλέπουν αυτό.
Παρακάτω παρουσιάζονται έξι τρόποι, τους οποίους μπορεί να χρησιμοποιήσει μια καλά βελτιστοποιημένη ιστοσελίδα για να αξιοποιήσει πλήρως τις off-site SEO στρατηγικές χτισίματος συνδέσμων.
1. Ο Σχεδιασμός Αλληλεπίδρασης Μειώνει το Ποσοστό Αναπήδησης των Επισκεπτών
bounce_rate_thumb
Όταν ένας επισκέπτης της ιστοσελίδας σας την εγκαταλείπει χωρίς να αλληλεπιδράσει με αυτήν με κάποιον τρόπο, αυτό ονομάζεται «αναπήδηση». Δεν είναι ασυνήθιστο οι επισκέπτες μιας ιστοσελίδας να αναπηδήσουν μακριά μέσα σε 10 δευτερόλεπτα από την άφιξή τους. Το site σας μπορεί να έχει ακριβώς τις πληροφορίες που αναζητούν οι επισκέπτες, αλλά δεν παρέμειναν αρκετά για να τις διαβάσουν.
Γιατί συμβαίνει αυτό;
Το πρόβλημα συνήθως δεν είναι το περιεχόμενο καθεαυτό. Το πρόβλημα μπορεί να ήταν ότι η ιστοσελίδα έκανε πολύ χρόνο να φορτώσει, και ο επισκέπτης έχασε την υπομονή του κι έκανε κλικ μακριά, πριν διαβάσει τίποτα.
Ή μπορεί να ήταν ότι οι επισκέπτες αγαπούν τα βίντεο, αλλά βαριούνται τα απέραντα κείμενα και γι’ αυτό έφυγαν αμέσως.
Από την άλλη πλευρά, κάποιοι επισκέπτες ίσως παρέμειναν 5 λεπτά και δίαβασαν το άρθρο σας από την αρχή ως το τέλος, μα επειδή δεν υπήρχαν καθόλου σύνδεσμοι στο τέλος του άρθρου προς άλλο περιεχόμενο ή κλήσεις-για-δράση, αναπήδησαν.
2. Μια Καλά-Σχεδιασμένη Ιστοσελίδα Εμπνέει Εμπιστοσύνη
trust_thumb
Κανείς δεν θέλει να εκθέσει την πιστωτική του κάρτα ή τις προσωπικές του πληροφορίες σε μια ιστοσελίδα που φαίνεται ερασιτεχνική ή παραπλανητική. Ένας καθαρός, λειτουργικός σχεδιασμός ιστοσελίδας αποπνέει επαγγελματισμό και διευκολύνει τους επισκέπτες σας. Μια παλιά παροιμία είναι ακόμη αληθινή: «Οι άνθρωποι αγοράζουν από αυτούς που γνωρίζουν, συμπαθούν και εμπιστεύονται».
Μόνο μια ιστοσελίδα που είναι επαγγελματικά σχεδιασμένη, που λειτουργεί ομαλά και είναι αισθητικά ελκυστική, θα κερδίσει την εμπιστοσύνη των πελατών σας.
3. Το On-Page SEO Βελτιώνει και Υπογραμμίζει το Ποιοτικό Περιεχόμενο
Η ουσία κάθε εμπορικής ιστοσελίδας είναι το περιεχόμενό της – οι πληροφορίες, τα προϊόντα, και οι υπηρεσίες που παρέχει για την επίλυση των προβλημάτων των πελατών σας. Αλλά, όπως αναφέραμε και παραπάνω, οι επισκέπτες που αναπηδούν μακριά συχνά φεύγουν πριν ακόμη δώσουν μια ευκαιρία στο περιεχόμενό σας.
Οι μηχανές αναζήτησης θέλουν καθοδηγούν τους πελάτες τους ιστοσελίδες υψηλής ποιότητας,που θα τους προσφέρουν συναφές περιεχόμενο. Σ’ αυτό το σημείο, το SEO και το web design ενώνουν τις δυνάμεις τους,για να αιχμαλωτίσουν την προσοχή του αναγνώστη σας στο εκπληκτικό σας περιεχόμενο.
Το οff-site SEO φέρνει τη στοχευμένη επισκεψιμότητα από τη μηχανή αναζήτηση στην πόρτα σας.Το On-site SEO καλωσορίζει τους πελάτες μέσα και τους στέλνει απ’ ευθείας στο δυνατό περιεχόμενο που ανταποκρίνεται στην αναζήτησή τους και τους προσφέρει τις λύσεις τις λύσεις που επιθυμούν.
4. Το αποτελεσματικό SEO ενθαρρύνει το Φυσικό Link-Building
links

Για να έχουν επιτυχία σε βάθος χρόνου, οι SEO προσπάθειές σας θα πρέπει τελικά να παράγουν φυσικούς συνδέσμους από τους επισκέπτες της ιστοσελίδας σας και τους ίδιους τους πελάτες. Θέλετε η ιστοσελίδα σας να προσφέρειστο χρήστη μια θετική εμπειρία, ώστε να θέλουν να τη μοιραστούν online με τους φίλους και τα μέλη τους. Αυτή είναι η μοντέρνα εποχή της δωρεάν, από στόμα-σε-στόμα διαφήμισης και αυτό είναι το κλειδί για την ανάπτυξη της επιχείρησής σας.
5. Το Αποτελεσματικό On-Page SEO Βελτιώνει την Εσωτερική Περιήγηση για τους Επισκέπτες και τις Αράχνες του Web
link
Η δημιουργία εσωτερικών συνδέσμων είναι ένας σημαντικός παράγοντας στο SEO ιστοσελίδας και είναι εντυπωσιακό το πόσο συχνά παραβλέπεται αυτή η τακτική. Σχεδόν κάθε ανάρτηση ή σελίδα στο site σας, πρέπει να περιέχει αρκετούς συνδέσμους προς συναφές περιεχόμενο εντός του site. Η αποτυχία να προσφέρετε στους αναγνώστες σας μια άλλη σελίδα επισκεφθούν, είναι ένας βασικός παράγοντας για τα αυξημένα ποσοστά αναπήδησης των χρηστών και τα χαμηλά ποσοστά μετατροπών. Μην οδηγείτε τους αναγνώστες σας σε αδιέξοδο. Πάντα να τους δίνετε κάτι στο οποίο να κάνουν κλικ.
Αλλά οι άνθρωποι δεν είναι το μόνο είδος επισκεπτών που θα έχετε στην ιστοσελίδα σας. Θα έχετε επίσης προγράμματα- αράχνες, που στέλνονται από τις μηχανές αναζήτησης και τις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης. Θέλετε το site σας να είναι εύκολο στην πλοήγηση και γι’ αυτές.
Μια δομή εσωτερικής δικτύωσης που έχει νόημα, θα βοηθήσει τις μηχανές αναζήτησης να καταχωρήσουν το site σας, επίσης. Αποφύγετε τα γραφικά Flash με ενσωματωμένες συνδέσεις που είναι δυσανάγνωστα γι’ αυτά τα προγράμματα. Εάν τα ρομπότ αναζήτησης δεν μπορούν να διαβάσουν τις εικόνες σας και να ακολουθήσουν τους συνδέσμους σας, τότε μεγάλα τμήματα του site σας μπορεί να μείνουν στην αφάνεια. Αυτό θα μπορούσε να σας προκαλέσει απώλειες σε τεράστιες ευκαιρίες επισκεψιμότητας από τις μηχανές αναζήτησης.
6. Το Αναβαθμισμένο Web Design Βελτιώνει το Ποσοστό Μετατροπής
conversion_thumb
Αυτό το όφελος του αμιγούς σχεδιασμού ιστοσελίδων σχετίζεται έμμεσα με το SEO, αλλά αφού ο στόχος κάθε εμπορικού site είναι η ικανότητά του να φέρνει κέρδη, το ποσοστό μετατροπής αξίζει μια ξεχωριστή αναφορά.
Τι έχει ήδη αναφερθεί παραπάνω για το ποσοστό μετατροπής; Πώς νομίζετε ότι το SEO και το web design επιρρεάζουν την παραγωγή των πωλήσεων;
Ερχόμαστε πάλι στο ποσοστό αναπήδησης. Εάν οι επισκέπτες σας δεν βρίσκουν γρήγορα κάτι ενδιαφέρον στο site σας, θα το εγκαταλήψουν χωρίς μετατροπή. Πρέπει να προσφέρετε μια ομαλή, ευχάριστη εμπειρία για το χρήστη, αν θέλετε να γίνει πραγματικός πελάτης σας. Αυτό σημαίνει κάτι περισσότερο από τη δημιουργία μιας ιστοσελίδας που είναι απλά όμορφη, ή που περιέχει τα στοιχεία επικοινωνίας σας και μια φωτογραφία του κτιρίου σας.
Για να έχετε επιτυχία, θα πρέπει να έχετε μια ιστοσελίδα που κυλάει.Οι σελίδες πρέπει να φορτώνονται γρήγορα. Χρειάζεστε οπτικά μέσα που κερδίζουν γρήγορα την προσοχή των επισκεπτών. Χρειάζεστε εσωτερικούς συνδέσμους για να ακολουθήσουν άνθρωποι και λογισμικό. Πρέπει να χτίζετε εμπιστοσύνη σε κάθε βήμα της διαδρομής.

Σχόλια
Comment Poster
Ψάχνω για ένα νέο στυλ του web design, ένα νέο πρόσωπο. Για την Τουρκία .
Web Tasarımı Fiyatları