10 λόγοι για τους οποίους μπορεί να έχετε ένα αποτυχημένο site…





Ξεκινώντας αυτό το θέμα ας ξεκαθαρίσουμε από την αρχή ότι τα Site  δεν αποτυγχάνουν αλλά οι άνθρωποι

Αν νομίζετε ότι για όλα φταίει η ιστοσελίδα σας (ή o Web developer σας) τότε προτείνω να ξανασκεφτείτε  τους πραγματικούς λόγους που έχετε ένα αποτυχημένο site.
  •  Ίσως  να περιμένετε θαύματα να συμβούν με το καινούργιο σας site. Πιθανόν να έχετε μία στάση  «χτίστο και θα έρθουν”.  Αν νομίζετε ότι μπορείτε απλά να κατασκευάσετε μια ιστοσελίδα που θα προσελκύσει μαγικά τους ανθρώπους να την  επισκέπτονται, τότε κάνετε πολύ μεγάλο λάθος. Αυτή δυστυχώς  είναι μία πεποίθηση του 90% των ιδιοκτητών ιστοσελίδων στο διαδίκτυο σήμερα. Η τοποθέτηση του  site σας στην κορυφή των μηχανών αναζήτησης απαιτεί πολλή δουλειά, στρατηγικές link building, μάρκετινγκ με βάση το περιεχόμενο, social media δικτύωση, και  στρατηγικές μάρκετινγκ για τις μηχανές αναζήτησης.
  • Έχετε περιορισμένο καλό περιεχόμενο, που σημαίνει ότι δεν αφιερώνετε το χρόνο να γράψετε αυθεντικό και μοναδικό περιεχόμενο. Οι περισσότεροι άνθρωποι αυτές τις μέρες είναι πολύ νωχελικοί για να καθίσουν και να γράψουν ένα άρθρο με δικά τους λόγια.  Θα αντιγράψουν κείμενο από πολλαπλές ιστοσελίδες κάνοντας τον συγκερασμό τους για να φανεί σαν ένα μοναδικό άρθρο. Αλλά ενώ αυτό μπορεί να είναι καλό για τους ανθρώπινους αναγνώστες, οι μηχανές αναζήτησης μπορεί εύκολα να το εντοπίσουν, και να υποβιβάσουν το περιεχόμενό σας, έτσι ώστε να μην εμφανίζεται ποτέ στα αποτελέσματα αναζήτησης. Βεβαιωθείτε ότι δημιουργείτε μοναδικό περιεχόμενο με δικά σας λόγια και θα πάρετε τα καλύτερα αποτελέσματα και από τους αναγνώστες και από τις μηχανες αναζήτησης. Βεβαιωθείτε ότι δεν γράφετε σχετικά με θέματα που κανείς δεν νοιάζεται ή με όρους που είναι  πολύ δύσκολο να διαβαστούν. Γενικός κανόνας είναι ότι εάν ένας μαθητής δεν μπορεί να το διαβάσει και να το κατανοήσει, τότε δεν είναι καλό περιεχόμενο.
  • Μπορεί να ακούσετε τους λάθος ανθρώπους:  Σταματήστε να παίρνετε συμβουλές από ανθρώπους που δεν είχαν σαφώς τα προσόντα για να σας δώσουν συμβουλές για το  Διαδικτυακό μάρκετινγκ . Ακριβώς επειδή κάποιος που γνωρίζετε εξετάζει την ιστοσελίδα σας και έχει μια άποψη για αυτή, δεν τους κάνει και εμπειρογνώμονες για τα πάντα… Να λαμβάνετε συμβουλές από άτομα που έχουν τα προσόντα να το κάνουν και έχουν  σχετική εμπειρία στο συγκεκριμένο κλάδο ως επαγγελματίες. Οι περισσότεροι άνθρωποι παίρνουν τα σχόλια των φίλων τους  <<σοβαρά>> όταν πρόκειται για το σχεδιασμό ιστοσελίδων και για συμβουλές μάρκετινγκ. Το 99% αυτών των ανθρώπων δεν έχουν απολύτως καμία προηγούμενη εμπειρία στο Διαδικτυακό μάρκετινγκ και σαφώς καθόλου προσόντα για να δώσουν τέτοιες συμβουλές σχετικά με ένα τόσο κρίσιμο μέρος της επιχείρησής σας.
  • Δεν παρακολουθείτε την ιστοσελίδα σας. Εδώ ισχύει ο γενικός κανόνας: Αν δεν μπορείς να το μετρήσεις δεν μπορείς να το διαχειριστείς. Εάν δεν είναι τακτική η παρακολούθηση από που η κυκλοφορία της ιστοσελίδα σας προέρχεται και ποια τα ποσοστά μετατροπής σας (επιθυμητοί στόχοι..), τότε πώς ξέρετε εάν ο ιστοχώρος σας αποδίδει ή όχι; Τουλάχιστον θα πρέπει να χρησιμοποιηθούν εργαλεία όπως το Google Analytics ή άλλα  αναλυτικά εργαλεία, έτσι ώστε να μπορείτε να παρακολουθείτε από που οι επισκέπτες σας προέρχονται… Υπάρχουν πολλές δωρεάν λύσεις που είναι διαθέσιμες αυτές τις μέρες, το Google Analytics είναι η πιο δημοφιλής, και αν δεν χρησιμοποιείτε ένα από αυτά τα εργαλεία σε τακτική βάση, τότε είναι σίγουρα καταδικασμένη η προσπάθεια σας…
  • Δεν ασχολείστε με τα social media – Δεν δημοσιεύετε τακτικά links με άρθρα σας ή blog posts σε ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης όπως το Facebook, το Twitter, το YouTube, το Google plus, ή το LinkedIn. Αν νομίζετε ότι μπορείτε να κερδίσετε  χωρίς να δραστηριοποιείστε σε οποιαδήποτε από τις προαναφερθείσες κοινωνικές ιστοσελίδες/μέσα ενημέρωσης  αυτή την εποχή, τότε δεν είστε στο σωστό δρόμο. Αυτές τις μέρες ο καθένας χρησιμοποιεί κάποιο είδος  κοινωνικού δικτύου ως ένα καθημερινό εργαλείο επικοινωνίας, ακόμα και οι μηχανές αναζήτησης χρησιμοποιούν τα κοινωνικά δίκτυα των μέσων ενημέρωσης για να δώσουν ώθηση σε ιστοσελίδες που έχουν κοινωνική παρουσία…. Αυτή καθορίζεται από το πόσες φορές  το περιεχόμενο έχει μοιραστεί στα διάφορα κοινωνικά δίκτυα και πόσα links σε σας έχουν οι social media σελίδες.
  • Δεν  βελτιστοποιείται τις ιστοσελίδες σας – Εάν δεν χρησιμοποιείτε εργαλεία βελτιστοποίησης του περιεχομένου σας έτσι ώστε να γίνει πιo αποτελεσματική η ανακάλυψη τους από  τις μηχανές αναζήτησης τότε  θα έχετε μία χαμηλή κατάταξη. Η βελτιστοποίηση του περιεχομένου του site σας θα αυξήσει κατευθείαν το  SEO(Search Engine Optimization) μετατρέποντας το σε μορφή που ‘αγαπούν’  οι μηχανές αναζήτησης όπως η Google!
  • Δεν έχετε λάβει σοβαρά υπόψη σας την ασφάλεια της σελίδα σας στο διαδίκτυο – Εάν δεν διαχειρίζεστε τακτικά την ιστοσελίδα σας με τις κατάλληλες ενημερώσεις και patches ασφαλείας, τότε είναι ακριβώς εκεί που κινδυνεύετε περισσότερο.  Εάν η ιστοσελίδα σας είναι επιρρεπείς σε hacking τότε οι hackers μπορούν και θα εισάγουν τα δικά τους ‘επιβλαβή’  link στον ιστοχώρο σας, και θα τους ανοίξουν την πόρτα για είσοδο στην ιστοσελίδα σας . Όταν συμβαίνει αυτό, οι μηχανές αναζήτησης το προσδιορίζουν  και θα τιμωρήσουν το site σας ή, ενδεχομένως, να το αφαιρέσουν από όλους τους δείκτες αναζήτησης. Πιστέψτε με είναι εξαιρετικά δύσκολο και δαπανηρό  αυτό να διορθωθεί…
  • Η ιστοσελίδα σας δεν υποστηρίζει κινητές συσκευές – Εάν η ιστοσελίδα σας δεν υποστηρίζει κινητά τηλέφωνα και ταμπλέτες, τότε θα μπορούσατε να  απογοητεύσετε έως και το 30% των επισκεπτών της  με μιακακή internet surfing  εμπειρία . Αυτές τις μέρες οι κινητές συσκευές  χρησιμοποιούνται όλο και περισσότερο για την περιήγηση στο internet για πληροφορίες και υπηρεσίες. Εάν δεν μπορείτε να ικανοποιήσετε αυτό το ‘κινητό’ πλήθος, τότε το πιθανότερο είναι να ξοδεύετε τσάμπα χρήματα καθε μήνα συντηρώντας την Online επιχείρηση σας…
  • Ποτέ δεν ξοδέψατε μια δεκάρα για το Site σας!! Χρειάζονται χρήματα για να βγουν χρήματα. Εάν δεν ξοδεύετε χρήματα για το marketing  και κάποιο είδος paid traffic τότε έχετε χάσει το καράβι για δυνητικά εκατοντάδες επισκέπτες καθημερινά στην ιστοσελίδα σας….Βεβαιωθείτε ότι, εάν δεν ξέρετε τι κάνετε στο κομμάτι της προώθησης, έχετε προσλάβει έναν έμπειρο επαγγελματία στον τομέα αυτό, διότι αν δεν το κάνετε θα ξοδεύετε τα χρήματά σας  χωρίς κανέναν λόγο.
  • Επικεντρώνεστε σε λάθος πράγματα – Αν είστε περισσότερο ανήσυχοι για το πόσο όμορφη είναι η ιστοσελίδα σας, αντί να εστιάζετε σε καλό περιεχόμενο,τότε ξανασκεφτείτε το.. Οι χρήστες  δεν νοιάζονται και τόσο για το πώς η  ιστοσελίδα σας μοιάζει, όσο νοιάζονται για την εύρεση του περιεχομένου που χρειάζονται. Αν θα δοθεί μεγαλύτερη έμφαση στην ευχρηστία και στον “ανθρώπινο σχεδιασμό” καλύτερης αλληλεπίδραση με το site, τότε θα διαπιστώσετε ότι η ιστοσελίδα σας θα είναι πιο επιτυχής από ό, τι αν ήταν πιο ελκυστική οπτικά.  Θυμηθείτε, οι άνθρωποι δεν μπορούν να δουν ένα όμορφο σχεδιασμό, αν δεν μπορούν να βρουν την ιστοσελίδα σας στην πρώτη θέση των αποτελεσμάτων του Google….

Περιμένω τις δικές σας απόψεις γιατι ισως έχετε ένα αποτυχημένο site, αφήνοντας σχόλιο παρακάτω και παρακαλώμοιραστείτε το παρόν άρθρο με τους φίλους σας…
Για όλους τους παραπάνω λόγους και για να μην βρεθείτε ποτέ στην δυσάρεστη θέση να δείτε το Site σας να αποτυγχάνει, θα πρέπει να αναθέσετε την προώθηση,διαχείριση και συμβουλευτική του σε έμπειρους επαγγελματίες.
Σχόλια