Πρωτοσέλιδα: Ετοιμάζονται να φάνε τον Αντώνη



Η αιθαλομίχλη, οι νέοι έλεγχοι σε οικογένειες, επιχειρήσεις, αγρότες και ιδιοκτήτες ενοικιαζόμενων ακινήτων ξεκινούν μετά τις γιορτές είναι μερικά από τα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Έπεσε σε… πισίνα ο Στουρνάρας»
Η εφημερίδα γράφει ότι " δεν μειώνουμε τον ΕΦΚ του πετρελαίου θέρμανσης για να μη θερμάνουν οι πλούσιοι τις πισίνες, είπε ανήμερα τα Χριστούγεννα ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, που συνεχίζει να «σερβίρει» στον κόσμο ό,τι θέλει να ακούσει.»
ΕΘΝΟΣ: «Η χρονιά της εφορίας»
Η εφημερίδα σημειώνει ότι " ασφυκτική πίεση στους φορολογουμένους επιφυλάσσει η Εφορία για το νέο έτος. Στο μικροσκόπιο του φοροεισπρακτικού μηχανισμού βρίσκονται πολίτες με μεσαία εισοδήματα, οικογένειες με παιδιά, μικρομεσαίες επιχειρήσεις, αγρότες, ιδιοκτήτες ενοικιαζόμενων ακινήτων. Καταργούνται οι περισσότερες απαλλαγές. Διατηρούνται τα αυστηρά τεκμήρια διαβίωσης».
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: «Κυβέρνηση αιθαλομίχλης»
Η εφημερίδα γράφει ότι «επικαλούμενοι τον αόριστο φόβο του λαθρεμπορίου, οι υπουργοί της κυβέρνησης αρνούνται να μειώσουν τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης στο πετρέλαιο και να λυτρώσουν εκατομμύρια Έλληνες, που πνίγονται στην αιθαλομίχλη. Αντ’ αυτού περιορίζονται σε συστάσεις, ευχολόγια, αλλά και απαγορεύσεις, που είναι σχεδόν αδύνατο να εφαρμοστούν».
ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: «Ηγέτης των «Ε» ο Ωνάσης!»
Σύμφωνα με την εφημερίδα "είναι ενδιαφέρον που τον τελευταίο καιρό ξεκίνησε και πάλι μια προβληματική, που είχε βγει στην δημοσιότητα λίγο παλαιότερα. Η προβληματική περί των αρκετά «μυστηριωδών» θανάτων των μελών της οικογένειας Ωνάση!. Οι θάνατοι της πιο ισχυρής Ελληνικής οικογένειας οικονομικών μεγιστάνων αποδόθηκαν σε πολύ «περίεργα» αίτια».
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: «Έλεγχοι νέου τύπου σε καταθέσεις και δαπάνες»
Η εφημερίδα γράφει ότι " με εγκύκλιο Θεοχάρη ενεργοποιείται σύστημα εντοπισμού εισοδημάτων για επαγγελματίες, μικρομεσαίους και μισθωτούς με βάση το φορολογικό τους προφίλ. Η εφορία θα «τσεκάρει» τραπεζικούς λογαριασμούς, περιουσιακά στοιχεία ή οικογενειακά έξοδα και θα τα διασταυρώνει με τα εισοδήματα που έχουν δηλωθεί».
ΕΣΤΙΑ: «Οι πολίτες δημιουργούν το κράτος καταστρέφουν»
Η εφημερίδα τονίζει ότι " ό,τι θετικό δημιουργήθηκε κατά τις τελευταίες δεκαετίες στην χώρα μας ήταν προϊόν του κόπου των πολιτών και δη της ατομικής ιδιωτικής πρωτοβουλίας. Ενώ ό,τι αρνητικό, ήταν αποτέλεσμα της κρατικής παρεμβάσεως».
Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: «Του καιρού ΔΕΗθώμεν»
Η εφημερίδα γράφει ότι " έσπασε κάθε ρεκόρ χθες η αιθαλομίχλη στη Θεσσαλονίκη. Οι νότιοι άνεμοι στην Αθήνα έδωσαν ανάσα, ωστόσο, το κύμα κακοκαιρίας, που σύμφωνα με την ΕΜΥ θα ενσκήψει σήμερα, ενδέχεται να φουντώσει το «νέφος της φτώχειας», καθώς τα μέτρα που πήρε η κυβέρνηση και παρουσίασαν πανηγυρικά τα Χριστούγεννα οι υπουργοί Γ. Στουρνάρας, Αδ. Γεωργιάδης και Γ. Μανιάτης θα εφαρμόζονται κατά βούληση από τους περιφερειάρχες».
ΤΑ ΝΕΑ: «Μπλόκο της Εφορίας στα κρυφά εισοδήματα»
Η εφημερίδα σημειώνει ότι " θα μετράνε καταθέσεις, δάνεια, κάρτες, δίδακτρα, σπίτια, χωράφια, μετοχές και αντικείμενα αξίας. Το πραγματικό εισόδημα ελεύθερων επαγγελματιών θα το προσδιορίζουν οι ελεγκτές του υπουργείου Οικονομικών αντλώντας στοιχεία από καταθέσεις, δάνεια, κάρτες, σπίτια».
KONTRANEWS: «Ετοιμάζονται να φάνε τον Αντώνη»
Η εφημερίδα γράφει ότι «το σκηνικό που επικρατούσε τις μέρες που πιεζόμενοι από τα γεγονότα, ο Ανδρέας, ο Σημίτης, ο Κώστας Καραμανλής και ο Γιωργάκης, ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΟΥΣΑΝ να εγκαταλείψουν την εξουσία, το ΙΔΙΟ ακριβώς σκηνικό επικρατεί και σήμερα στη χώρα».
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: «Φοροέλεγχοι «νέου τύπου» στην αυγή της νέας χρονιάς»
Η εφημερίδα τονίζει ότι " οι τραπεζικές καταθέσεις και οι δαπάνες των φορολογουμένων, όλως οι αγορές και τα επαγγελματικά και οικογενειακά έξοδα, οι αυξήσεις και μειώσεις των περιουσιακών στοιχείων, αλλά και όλο το οικονομικό ιστορικό των φορολογουμένων, μπαίνουν πλέον στο «στόχαστρο» του ελεγκτικού μηχανισμού».
koolnews.gr
Σχόλια