Εμπλουτίστε το site σας με τις κατάλληλες εικόνες


Ένα website δεν μπορεί να είναι αποτελεσματικό και ελκυστικό αν δεν περιλαμβάνει τις κατάλληλες εικόνες. Φυσικά τα κείμενα είναι πολύ σημαντικά αλλά όσο καλογραμμένα και να είναι, δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την αμεσότητα των εικόνων.

Ένα προϊόν που δε συνοδεύεται από εικόνα, είναι σχεδόν απίθανο να αγοραστεί από ένα επισκέπτη ενός e-shop. Αλλά και ένα προϊόν που συνοδεύεται από μια κακής ποιότητας φωτογραφία, προδιαθέτει αρνητικά τον υποψήφιο αγοραστή.
Ένα άρθρο χωρίς φωτογραφίες γίνεται ελάχιστα ελκυστικό προς ανάγνωση. Αλλά και μια κακής ποιότητας φωτογραφία προκαλεί κακές εντυπώσεις, αίσθηση «προχειρότητας» και αναξιοπιστίας.
Οι εικόνες είναι αναπόσπαστο κομμάτι μιας ιστοσελίδας και η διακασία επιλογής των  κατάλληλων εικόνων είναι μια πολυ σημαντική διαδικασία:

Περιεχόμενο εικόνας
Επιλέγουμε εικόνες σκεπτόμενοι πάντα το που θα τοποθετηθούν, το σκοπό εμφάνισής τους αλλά και το τι αίσθηση θέλουμε να προσδίδουν στη σελίδα μας.

Η κάθε εικόνα πρέπει να συμβαδίζει με την αισθητική του site μας αλλά και με το προφίλ της εταιρίας μας. πχ. Μια εταιρία τεχνολογίας δε μπορεί να χρησιμοποιεί «παλιομοδίτικες» εικόνες ούτε εικόνες που ανατρέχουν σε προηγούμενες δεκαετίες ή ξεπερασμένες τεχνολογίες.
H εικόνα που επιλέγουμε κάθε φορά θα πρέπει να «λέει» στον επισκέπτη αυτό που θέλει να πει και το κέιμενό μας, πχ. τι αντιπροσωπεύει η εταιρία μας ή με τι ασχολείται
Δεν χρησιμοποιούμε εικόνες που χρησιμοποιούν ανταγωνιστικά sites ή που είναι ευρέως διαδεδομένες στο διαδίκτυο. Χρησιμοποιώντας μοναδικές εικόνες δίνετε μια ξεχωριστή αίσθηση στην παρουσίαση της εταιρίας σας αλλά και ξεχωρίζετε από τους ανταγωνιστές σας. Επίσης κάνετε τις σελίδες σας πολύ πιο ενδιαφέρουσες και ελκυστικές στους χρήστες.
Ποιότητα εικόνας
Η ποιότητας των εικόνων που χρησιμοποιούμε είναι θεμελιώδους σημασίας. Η χρήση εικόνων κακής ποιότητας:

χαλάει την αισθητική του site μας,
μειώνει την αξιοπιστία και το κύρος του site
δημιουργεί αρνητική εντύπωση στον επισκέπτη για την επιχείρησή μας
Για τους παραπάνω λόγους φροντίζουμε να χρησιμοποιούμε εικόνες «καθαρές», σε καλή ανάλυση και χωρίς ίχνη και στίγματα.


Διαστάσεις εικόνας
Η κάθε εικόνα που ανεβάζουμε στο site μας δε θα πρέπει να έχει διαστάσεις μεγαλύτερες από 1000px * 800px.
Εικόνες με μεγαλύτερο μέγεθος επιβαρύνουν το χρόνο φόρτωσης των σελίδων και δεν προσφέρουν κάτι παραπάνω στον επισκέπτη.
Μπορούμε να μειώσουμε το μέγεθος μιας εικόνας αλλα όχι να το αυξήσουμε.
Μια εικόνα με διαστάσεις μεγαλύτερες απ” όσο χρειαζόμαστε μπορεί να σμικρυνθεί χωρίς να χάσει την ποιότητά της. Για να μικρύνουμε μια εικόνα με σωστό τρόπο θα πρέπει να εφαρμόσουμε σ’αυτή μια διαδικασία που ονομάζεται Crop.


ΠΗΓΗ
Σχόλια