Για όλα φταίει η Ελλάδα, αλλά αυτή θα «σώσει» την Ευρώπη (ξανά)!

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiywC3uU6DBbWIevTf3slA7Fm9GIZPRp0zP7TRxNVNoAml6pK3xRkQMjIQXzT6wivniXEgFYieKXqSNiIeEz-6kjbdLxBtKeJp1j1_t7TBzxrY-BmjD6bd8K7bILh21R8LqUe76oaUdNaFA/s640/EU+flag.jpgΑπό το 2010 η Ελλάδα έχει μπει στη περιπέτεια της οικονομικής της «αναμόρφωσης» καθώς η κακοδιαχείριση των τελευταίων 40 ετών, αλλά και το λάθος της υιοθέτησης του Ευρώ ως εθνικού νομίσματος, έφεραν τη χώρα στα πρόθυρα της χρεωκοπίας.

Οι «πολιτισμένοι» παντογνώστες «εταίροι» της Ελλάδας από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, εκπόνησαν μέχρι στιγμής 3 προγράμματα «διάσωσης» της χώρας από τη χρεωκοπία, δανείζοντάς την πολλά δισεκατομμύρια, με αντάλλαγμα … τη λιτότητα, έτσι ώστε να αποπληρωθούν τα… δάνεια…

Οι «σπουδαγμένοι» και «πολύξεροι» «εταίροι» ανάγκασαν την Ελλάδα να γίνει ένα φτωχό κράτος, με ακόμη φτωχότερους πολίτες, με αντάλλαγμα την παραμονή της χώρας στο Ευρώ. Το σκληρό Ευρώ, που δεν ευνοεί οικονομίες σαν την Ελληνική, που βασίζονταν μέχρι πριν λίγα χρόνια στα γεωργικά προϊόντα και στις λίγες βιομηχανίες που παρήγαγαν ποιοτικά και φθηνά προϊόντα, τα οποία μπορούσαν να εξαχθούν.

Το πανάκριβο Ευρώ, έκανε την βιομηχανική παραγωγή στην Ελλάδα πανάκριβη, αλλά και η γεωργική παραγωγή είναι πλέον ασύμφορη. Για ποιο λόγο επομένως όλα τα κόμματα του λεγόμενου «δημοκρατικού» τόξου διατυμπανίζουν προς όλες τις κατευθύνσεις το σλόγκαν «πάση θυσία στο ευρώ»;

Πως θα υπάρξει οικονομική ανάκαμψη της Ελλάδας μέσα στο πανάκριβο Ευρώ;
Τι να το κάνεις το Ευρώ αν ένα πακέτο μακαρόνια κοστίζει στο σούπερ μάρκετ 90 λεπτά δηλαδή 300 δραχμές; Το ψωμί, το 1 κιλό κοστίζει 1,90 ευρώ στον φούρνο, δηλαδή πάνω από 600 δραχμές!!! Είναι δυνατόν να αναμορφωθεί η Ελληνική οικονομία με τέτοιες τιμές;

Την ώρα που η Ελλάδα προσπαθεί να μεταρρυθμίσει την οικονομία της και να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις των παράλογων και λανθασμένων μνημονίων ώστε να ικανοποιηθούν οι δανειστές – διασώστες, ένα νέο μεγάλο πρόβλημα χτύπησε την πόρτα της Ελλάδας, αλλά και την Ευρώπης. Το μεταναστευτικό και το προσφυγικό.

Εκατομμύρια άνθρωποι από τις εμπόλεμες ζώνες της Ασίας και της Αφρικής εισέρχονται παράνομα στην Ευρώπη τα τελευταία 20 χρόνια. Όμως τον τελευταίο χρόνο, όταν μερικά εκατομμύρια ανθρώπων αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν την Συρία εξαιτίας των ανώμαλων που δημιούργησαν το λεγόμενο Ισλαμικό Κράτος, ξέσπασε η κρίση.

Η Τουρκία δέχτηκε 2-3 εκατομμύρια πρόσφυγες από τη Συρία, αλλά ανοίγοντας και τα σύνορά της σε οποιονδήποτε από τν Αφρική ή την Ασία ήθελε να περάσει στην Ευρώπη, έστησε εδώ και χρόνια ένα δίκτυο λαθρεμπορίας ανθρώπων, ένα δίκτυο που απέφερε δισεκατομμύρια στην οικονομία της, μέσω των διακινητών, των βαρκών, των μηχανών για τις βάρκες, των σωσιβίων και ο,τιδήποτε άλλο πουλήθηκε στους επίδοξους νέους κατοίκους της Ευρώπης.

Ο εύκολος δρόμος προς την Ευρώπη περνούσε από την μέχρι πρότινος πλούσια και εύπορη Ελλάδα. Γιατί δεν υπήρχαν μεταναστευτικές ροές από τα χερσαία σύνορα Τουρκίας και Βουλγαρίας; Για ποιο λόγο δεν κινήθηκαν με ασφάλεια οι μετανάστες μέσω Βουλγαρίας και Ρουμανίας προς την Δυτική Ευρώπη; Για ποιο λόγο οι Τούρκοι δουλέμποροι τους στέλνουν στην Ελλάδα μέσω θάλασσας;

Η απάντηση έχει τρία σκέλη.

Στη θάλασσα δεν έχεις τη δυνατότητα να αποκρούσεις μια μαζική εισβολή, όταν δεν πρόκειται για στρατιωτική επιχείρηση, όπου θα προσπαθήσεις να βυθίσεις τον εισβολέα.

Μέσω της Ελλάδας, τα κέρδη για την Τουρκία είναι πολλαπλάσια, από ότι θα ήταν να γίνε η διακίνηση μέσω Βουλγαρίας.

Ταυτόχρονα, η σύμμαχος της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ Τουρκία, δημιουργεί τεράστιο πρόβλημα στην Ελλάδα, που κάποια στιγμή ίσως μπορέσει να το εκμεταλλευτεί για να προωθήσει άλλα σχέδια.

Ας μην ξεχνάμε πως ο Τουργκούτ Οζάλ είχε πει πως αν στείλει η Τουρκία 5 εκατομμύρια Κούρδους στην Ελλάδα, δεν θα υπάρχουν στη συνέχεια Ελληνοτουρκικά προβλήματα…

Πως αντέδρασαν οι «εταίροι» της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση; Δείχνοντας την αλληλεγγύη τους, τα ανθρώπινα ιδανικά τους και τον Ευρωπαϊκό «πολιτισμό» τους;
Το αντίθετο! Άρχισαν να κατασκευάζουν φράχτες, ώστε να μην μολυνθούν από τους απρόσκλητους αλλοδαπούς!

Αντί να έρθουν και να βοηθήσουν πραγματικά μια χώρα μέλος της ΕΕ, την Ελλάδα, στη ανακοπή και διαχείριση των μεταναστευτικών και προσφυγικών ροών, ανάγκασαν χώρες που δεν ανήκουν στην ΕΕ να κλείσουν τα σύνορά τους με την Ελλάδα, ώστε να μην τυχόν και φτάσουν στα σύνορά τους οι ανεπιθύμητοι!

Το ότι θα εγκλωβιστούν εκατοντάδες χιλιάδες αλλοδαπών στην Ευρωπαϊκή Ελλάδα, τους είναι αδιάφορο… Ας κόψει το κεφάλι της η Ελλάδα και ας βρει λύση.

Έτσι καλείται η Ελλάδα μόνη της να «σώσει» την Ευρώπη για ακόμη μία φορά, όπως την έσωσε από τους Πέρσες πριν 2500 χρόνια, όπως προσπάθησε να τη σώσει από τους Οθωμανούς πριν 600 χρόνια, όπως θα την σώσει και πάλι από το πρόβλημα που η Ευρώπη ξεκίνησε με τους πολέμους που δημιούργησε.

Η Ευρώπη συνεχίζει να χαϊδεύει την Τουρκία αντί να βοηθήσει μια χώρα μέλος της ΕΕ!
Η Ευρώπη δεν βοηθά πραγματικά την Ελλάδα, ούτε στο οικονομικό σκέλος, ούτε στο μεταναστευτικό – προσφυγικό.

Για ποια Ευρωπαϊκή Ένωση μιλάμε; Για ποιο λόγο αξίζει να είναι κανείς «μέλος» αυτής της Ευρωπαϊκής δήθεν Ένωσης όπου κάθε χώρα κοιτάζει μόνο το δικό της συμφέρον;

Πρωταθλήτρια συμφεροντολόγος χώρα είναι βέβαια η Μεγάλη Βρετανία, η οποία έλαβε καθεστώς χαλαρής οικονομικής σχέσης με την ΕΕ, με σκανδαλώδη προνόμια, ώστε στο δημοψήφισμα για την παραμονή ή όχι της χώρας στην ΕΕ, να μην κερδίσει το Brexit!

Η Ευρωπαϊκή Ένωση απέτυχε. Το ευρώ απέτυχε.

Οι Ευρωπαϊκές χώρες έχουν μεγάλες διαφορές και διαφορετικά συμφέροντα. Είναι καιρός να γυρίσουμε σε «λιγότερη» Ευρώπη, χωρίς κοινό νόμισμα, χωρίς ντιρεκτίβες από τις Βρυξέλες.

Το μόνο που μπορεί να λειτουργήσει στην Ευρώπη είναι η κοινή αγορά, η παλιά ΕΟΚ, ώστε να υπάρχει ελεύθερο εμπόριο και εύκολη διακίνηση Ευρωπαίων πολιτών για τουριστικούς λόγους ή για σπουδές. Από εκεί και πέρα, πριν λάβουν την εξουσία τα ακροδεξιά κόμματα, θα πρέπει να τελειώνουμε με το Ευρωπαϊκό καλαμπούρι, γιατί αν το αφήσουμε να εξελιχθεί, πολλά δεινά θα ξεπηδήσουν…

ΠΗΓΗ
Σχόλια