UPSat: Ο Πρώτος Δορυφόρος που τρέχει Ελεύθερο Λογισμικό FreeRTOS [Hackerspace]





Το Hackerspace.gr [HSGR] είναι ένας χώρος αφιερωμένος στο δημιουργικό hacking κώδικα και κατασκευών, στην Αθήνα. Είναι ένας χώρος 120τ.μ. ανοιχτός σχεδόν 24/7. Βρίσκεται Αμπατιέλου 11 Αθήνα, (Άγιος Ελευθέριος).
Εκεί ελεύθερα [ή και με κάποια εθελοντική προσφορά, για όποιον θέλει, (προκειμένου να καλυφθούν τα έξοδα ενοικίου, κοινόχρηστα, σύνδεσης κλπ)], μπορεί να πάει ο οιοσδήποτε να χρησιμοποιήσει τον χώρο για πρότζεκτς, για πρόσβαση στο διαδίκτυο κλπ.
Συν των άλλων, συχνά πυκνά, διοργανώνονται και διάφορες δράσεις.



Sat NOGS: Ανοιχτού κώδικα DIY δορυφορικός σταθμός επικοινωνίας

To Sat NOGS ένας ανοιχτού κώδικα DIY σταθμός επικοινωνίας με δορυφόρους που άρχισε να αναπτύσσεται στο hackerspace.gr προκρίθηκε στους φιναλίστ για το βραβείο people's choice του διεθνούς διαγωνισμού της NASA Space Apps Challenge.

Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter και θέλετε να στηρίξτε την προσπάθεια όσων το αναπτύσσουν μπορείτε να επισκεφθείτε το link που ακολουθεί. http://bit.ly/1k3Z2tj


UPSat: Ο Πρώτος Δορυφόρος που τρέχει Ελεύθερο Λογισμικό
Εδώ και λίγο καιρό κατασκευάζουν (στο hackerspace.gr) τον UPSat, το πρώτο δορυφόρο ο οποίος τρέχει ελεύθερο λογισμικό FreeRTOS και δικές τους προσθήκες στα υποσυστήματα του τα οποία είναι ανοιχτό hardware σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο της Πάτρας
Περισσότερα για την LSF μπορείτε να βρείτε εδώ https://Librespacefoundation.orgΓια τον δορυφόρο, εδώ https://upsat.gr


via: www.osarena.net


Σχόλια