Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Τα Windows Vista μπαίνουν από σήμερα στο χρονοντούλαπο της ιστορίαςΟ κύκλος ζωής των Windows Vista, ενός από τα πιο αμφιλεγόμενα λειτουργικά συστήματα της Microsoft, κλείνει σήμερα και επίσημα μετά από 10 χρόνια περίπου, με τον τερματισμό μελλοντικών αναβαθμίσεων ασφαλείας.
Όταν κυκλοφόρησαν τα Vista, στις 30 Ιανουαρίου του 2007 και μετά από 5 χρόνια περιπετειώδους ανάπτυξης, έφερναν μαζί τους αρκετά νέα στοιχεία, έχοντας όμως δύσκολη δουλειά, αυτή της αντικατάστασης των Windows XP που αποτελούσε μέχρι τότε την πιο επιτυχημένη έκδοση των Windows. Τα κυριότερα χαρακτηριστικά των Windows Vista ήταν αρχικά το νέο γραφικό περιβάλλον με την ονομασία Aero και το οποίο ξεχώριζε για τις πολλές διαφάνειες, η βελτιωμένη αναζήτηση, τα Gadgets που ήταν στην ουσία μικρά widgets για το desktop, αλλά και το UAC (User Access Control) για μεγαλύτερη ασφάλεια του χρήστη.

Όμως από την πρώτη στιγμή, φάνηκε ότι η πορεία των Vista στην αγορά θα ήταν δύσκολη εξαιτίας της συγκρατημένης υποδοχής από καταναλωτές και επιχειρήσεις. Ανάμεσα στους κύριους λόγους ήταν η μη σταθερότητα του λειτουργικού, το ότι χρειαζόταν πολύ καλό hardware για να τρέχει ικανοποιητικά και εν τέλει στην έλλειψη εμπιστοσύνης από το καταναλωτικό κοινό. Το τελευταίο αποτέλεσε την αφορμή που έψαχνε η Apple, για να ξεκινήσει την προβολή των διαφημιστικών "I'm a PC and I'm a Mac" και τα οποία έμειναν στην ιστορία ως μερικά από τα πιο επιτυχημένα που έχει δημιουργήσει ποτέ η εταιρεία.

Δημοσιευμένη Εικόνα


Δημοσιευμένη Εικόνα

Τα επόμενα χρόνια, η Microsoft κατάφερε να διορθώσει αρκετά από τα προβλήματα των Vista, αν και το UAC με τα συνεχή του μηνύματα, συνέχισε να δημιουργεί προβλήματα στον χρήστη. Επιπλέον η εταιρεία είχε υποσχεθεί πρόσθετα downloads για όσους είχαν αγοράσει την ακριβότερη Ultimate έκδοση, καταλήγοντας τελικά στην κυκλοφορία μικρών και άχρηστων εφαρμογών.

Με την κυκλοφορία των Windows 7 τον Ιούλιο του 2009, τα Vista έζησαν μια πολύ μικρή περίοδο ως το κορυφαίο λειτουργικό σύστημα της Microsoft, με τα Windows 7 να διαθέτουν τη μεγαλύτερη βάση χρηστών ακόμα και στις μέρες μας.

 Site: Petri insomnia.gr


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Εδώ μπορείτε να αναζητήσετε πατέντες προϊόντων

Εδώ μπορείτε να αναζητήσετε πατέντες προϊόντων. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ελληνικές λέξεις, αλλά τα αποτελέσματα θα είναι στα αγγλικά (μπορείτε να κάνετε αυτόματη μετάφραση). Θα ξαφνιαστείτε με το ποια προϊόντα έχουν πατέντες και ποια δεν έχουν!

>>> https://www.google.gr/?tbm=pts&gws_rd=cr%2Cssl&ei=R4wOVa-ALsP3UO3jg5gH
cSploit Android Presentations video

logs/syslogd/klogd

Το βασικότερο βήμα για κάποιον που θέλει να μην γινει αντιληπτός αφού έχει "καταλάβει" ένα boxaki ειναι να κρύψει τα ίχνη του....
Αυτό το βήμα (για μένα) ειναι το βασικοτερο με την μικρότερη όμως "βιβλιογραφία"!!

Πως κρύβουμε τα ίχνη μας όμως?

Συχνά πολλοί αλλάζουν τα logs ή να τα σβήνουν....
Αλλοι (λιγο πιο hi level script kiddies) τρέχουνε ένα rootkit. Δηλαδη ένα πρόγραμμα (που τις περισσότερες φορές το έφτιαξε άλλος) το οποίο κάνει την παραπάνω δουλειά "Αυτόματα¨".
Βασικά όλα τα παραπάνω μπορούμε να τα κάνουμε "χειροκίνητα" ως εξής:
Υπάρχουν δυο δαίμονες :
Ο klogd που ειναι kernel logger και
ο syslogd που ειναι system logger.
Το πρώτο μας βήμα πρέπει να είναι να κάνουμε kill αυτούς τους δαίμονες ετσι ώστε να μην logaroune καθόλου τις κινήσεις μας!!!!!


[root@hacked root]# ps -def | grep syslogd
[root@hacked root]# kill -9 pid_of_syslogd

Με την πρώτη εντολή παίρνουμε το ID του δαίμονα και με την δευτερη τον... καθαρίζουμε.
Το ίδιο κάνουμε κ…