Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Χρήστες των Windows, σταματήστε να χρησιμοποιείτε το SMBv1Εδώ και αρκετά χρόνια η Microsoft προτρέπει τους χρήστες των Windows να απενεργοποιήσουν το ευπαθές πρωτόκολλο SMBv1. H πρόσφατη σφοδρή κυβερνοεπίθεση παγκόσμιας κλίμακας που προκλήθηκε από το ransomware WannaCry υπογραμμίζει την αναγκαιότητα αυτή.

Δείτε παρακάτω πως θα απαλλαγείτε από το πανάρχαιο πρωτόκολλο SMBv1 (Server Message Block version 1) μαζί με τους κινδύνους που αυτό επιφέρει.Όπως είναι γνωστό, το διαβόητο ransomware WannaCry κατάφερε να διαδοθεί χάρη σε μια ευπάθεια του πρωτοκόλλου SMBv1, επηρεάζοντας οργανισμούς, εταιρείες και χρήστες, σε παγκόσμιο επίπεδο.


Αν ο υπολογιστής σας τρέχει σε Windows 10, τότε είστε προστατευμένοι από το συγκεκριμένο exploit, όμως αυτό δεν σημαίνει πως θα είστε το ίδιο τυχεροί και την επόμενη φορά.

Εάν λοιπόν θέλετε να λάβετε τα μέτρα σας, θα πρέπει να απεγακταστήσετε οριστικά το SMBv1. Η μετάβαση στο SMBv3 έχει ήδη γίνει, οπότε δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για να επιτρέπετε στο απαρχαιωμένο αυτό και τρομερά επισφαλές πρωτόκολλο να τρέχει στο σύστημά σας.

Για να απενεργοποιήσετε το SMBv1 από τα Windοws 10 ακολουθήσετε έναν από τους ακόλουθους δύο τρόπους. (Η διαδικασία που αναφέρεται αρχικά μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε παλαιότερες εκδόσεις των Windοws, συμπεριλαμβανομένων των Windοws 7 και 8.x.)

Μεταβείτε στο Control Panel > Programs, και επιλέξτε “Turn Windοws features on or off” (Ενεργοποίηση ή απενεργοποίηση των δυνατοτήτων των Windows) από το αριστερό μενού. Ξετικάρετε την επιλογή SMB 1.0/CIFS File Sharing Support (Yποστήριξη κοινής χρήσης αρχείων SMB 1.0/CIFS).
Αυτό ήταν είστε προστατευμένοι.

Ως εναλλακτική λύση, μπορείτε να ανοίξετε το Windοws PowerShell με δικαιώματα διαχειριστή και να πληκτρολογήσετε την ακόλουθη εντολή:

Disable-WindowsOptionalFeature -Online -FeatureName smb1protocol

Πατήστε Enter και είστε έτοιμοι.

Και ασφαλείς.Πηγή:secnews

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Εδώ μπορείτε να αναζητήσετε πατέντες προϊόντων

Εδώ μπορείτε να αναζητήσετε πατέντες προϊόντων. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ελληνικές λέξεις, αλλά τα αποτελέσματα θα είναι στα αγγλικά (μπορείτε να κάνετε αυτόματη μετάφραση). Θα ξαφνιαστείτε με το ποια προϊόντα έχουν πατέντες και ποια δεν έχουν!

>>> https://www.google.gr/?tbm=pts&gws_rd=cr%2Cssl&ei=R4wOVa-ALsP3UO3jg5gH
Σαρωτής IoT δείχνει αν η συσκευή σας είναι ευάλωτη σε επιθέσεις DDoS

Αν θυμάστε την επίθεση DDoS 1 Tbps στη γαλλική εταιρεία φιλοξενίας OVH, ίσως να θυμάστε ότι έγινε μέσω του botnet Mirai, χάρη στις 145000 IoT συσκευές.Αλλά πώς θα νιώθετε αν κάποιος σας έλεγε ότι υπάρχουν εκατομμύρια συσκευών που συνδέονται στο Διαδίκτυο (IoT) ευάλωτες σε hacking που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για επιθέσεις στον κυβερνοχώρο;

Ναι, σύμφωνα με το BullGuard θα μπορούσαν να υπάρχουν πάνω από 185 εκατομμύρια συνδεδεμένες συσκευές στο διαδίκτυο που είναι απροστάτευτες και ευάλωτες στις επιθέσεις χάκερ.
Οι αριθμοί αυτοί συλλέχθηκαν με βάση τα αποτελέσματα σάρωσης μέσω του BullGuard’s Internet of Things Scanner που επιτρέπει στους χρήστες να πάνε για μια μοναδική σάρωση και να δουν αν οι οικιακές τους συσκευές είναι ευάλωτες στο Shodan.

Εάν οι συσκευές βρίσκονται στο Shodan, αυτό σημαίνει ότι είναι διαθέσιμες σε δημόσια πρόσβαση.


Το Shodan είναι μια μηχανή αναζήτησης που επιτρέπει στον χρήστη να βρει συγκεκριμένους τύπους υπολογιστών συνδεδεμένους στο Internet χρησιμοποιώντας διά…

Ασφαλή δεδομένα με …κβαντική ακρίβεια? Ένα άκρως ενδιαφέρον πείραμα

Κβαντική μηχανική
Στο πανεπιστήμιο Ludwig-Maximilian του Μονάχου, το υπόγειο του κτιρίου της Φυσικής συνδέεται με το κτίριο των Οικονομικών με οπτικές ίνες μήκους περίπου 1 χιλιομέτρου. Ένα φωτόνιο χρειάζεται μόλις τρία εκατομμυριοστά του δευτερολέπτου – και ένα φυσικός, περίπου πέντε λεπτά – για να ταξιδέψει από το ένα κτίριο στο άλλο. Από τον Νοέμβριο του 2015, και για επτά περίπου μήνες, μεμονωμένα φωτόνια μεταδίδονταν μεταξύ των δυο κτιρίων, στα πλαίσια ενός πειράματος κβαντικής φυσικής που θα μπορούσε κάποια μέρα να βοηθήσει στη διασφάλιση των δεδομένων σας.

Ο άμεσος στόχος των ερευνητών ήταν να ερμηνεύσουν μια πολλά υποσχόμενη -όσο και αμφιλεγόμενη- θεώρηση της κβαντικής φυσικής: εάν υπάρχει το φαινόμενο της κβαντικής διεμπλοκής (quantum entanglement). Η κβαντική διεμπλοκή (ή κβαντικός εναγκαλισμός), περιγράφει ένα περίεργο σενάριο κατά το οποίο η μοίρα δύο κβαντικών σωματιδίων – όπως ένα ζευγάρι ατόμων, φωτονίων, ή ιόντων – είναι απόλυτα συνυφασμένη: Ακόμη και εάν χωρίσετε αυτά…