Αρχαία επιγραφή και μνημείο 900 ετών ανακαλύφθηκαν στην Κίνα


Τόσο η επιγραφή όσο και το μνημείο κατέγραφαν την ανακαίνιση του ναού Τσόουτσαν κατά τη διάρκεια της Δυναστείας των Σινγκ (960-1279)

Μία αρχαία επιγραφή λαξευμένη σε βράχο καθώς και ένα πέτρινο μνημείο ηλικίας 900 χρόνων ανακαλύφθηκαν σε ένα βουνό στην κομητεία Τσισιάν της επαρχίας Χεμπέι, στη βόρεια Κίνα.

Η επιγραφή, η οποία αποτελείται από περισσότερους από 130 κινεζικούς χαρακτήρες, ήταν σκαλισμένη σε ένα κομμάτι λείας πέτρας, ύψους περίπου 1 μέτρου και πλάτους 1,5 μέτρων, ενώ το πέτρινο μνημείο ήταν κάτω από την επιγραφή, σύμφωνα με ανακοίνωση των τοπικών αρχών για την πολιτιστική κληρονομιά.

Τόσο η επιγραφή όσο και το μνημείο κατέγραφαν την ανακαίνιση του ναού Τσόουτσαν κατά τη διάρκεια της Δυναστείας των Σινγκ (960-1279).

Εικάζεται ότι ο ναός Τσόουτσαν είναι εκεί όπου δίδαξε τον βουδισμό Ζεν ο δάσκαλος Σενγκτσόου, ένας διάσημος μοναχός στη διάρκεια της Δυναστείας Βόρειας Τσι (550-577). Σύμφωνα με τα ιστορικά αρχεία, ο Σενγκτσόου διδάχθηκε το βουδιστικό δόγμα και τις πολεμικές τέχνες στο ναό Σαολίν. Ως ειδικός στην τέχνη του Κουνγκ Φου, ο Σενγκτσόου διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο στην παράδοση των μοναχών Σαολίν που ασκούσαν πολεμικές τέχνες.

« Η νέα αυτή ανακάλυψη προσφέρει πολύτιμα υλικά για την μελέτη της ιστορίας του Ναού Τσόουτσαν και άλλων διάσημων ναών», δήλωσε ο Λίου Σιντσάνγκ επικεφαλής του ιστορικού συνδέσμου της πόλης Χαντάν.



protothema.gr
Σχόλια