Tο DNA λύση αποθήκευσης δεδομένων για εταιρείες τεχνολογίας




Το DNA πρόκειται να αποτελέσει πρωταρχική λύση αποθήκευσης δεδομένων για εταιρείες τεχνολογίας

Το DNA είναι μια ολοκληρωμένη συσκευή αποθήκευσης δεδομένων στη βιολογία, και αυτός ο εξαιρετικά εξελιγμένος μηχανισμός μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη συγκράτηση και άλλων δεδομένων, μετατρέποντας τα δεδομένα σε βάση τέσσερα. Για να αποθηκευτούν δεδομένα σε σύνθετες DNA, μελετώνται επιστημονικές μέθοδοι, οι οποίες είναι μέσα για την αποθήκευση ψηφιακών δεδομένων στη βασική κατανομή του DNA. Ορισμένες μέθοδοι απαιτούν τη χρήση φυσικού DNA σε ζωντανούς οργανισμούς όπως τα βακτήρια, ενώ άλλοι ερευνητές ξεκινούν σε μια συνθετική πορεία.







Το DNA έχει μια πυκνότητα πληροφορίας σε κλίμακες βαθμού πολύ μεγαλύτερη από οποιαδήποτε παραδοσιακή μέθοδο αποθήκευσης. Μόνο 1 γραμμάριο DNA ικανό να εξυπηρετεί σχεδόν 1 zettabyte δεδομένων. Το DNA είναι επίσης ισχυρή πληροφορία που μπορεί να ανακτηθεί χιλιάδες κύκλοι αργότερα, και δείγματα DNA μπορούν να διατηρηθούν καλά με ψύξη. Εκτός από τα διάφορα μέσα αποθήκευσης, μερικοί ερευνητές θεωρούν ότι οι άνθρωποι είναι ήδη υπάρχοντα οχήματα αποθήκευσης, παίρνοντας μαζί τους μικροσκοπικά κομμάτια δεδομένων που κωδικοποιούν το DNA.

Αρκετές εταιρείες τεχνολογίας διερευνούν τη χρήση της αποθήκευσης DNA. Αυτό προϋποθέτει το είδος των μεγάλων μελών, όπως το Google Genomics που λειτουργεί με τις νέες επιχειρήσεις βιοτεχνολογίας, όπως και η Apple. Ενδεχομένως η μεγαλύτερη πρόοδος, με βάση τις εκθέσεις των κατασκευαστών, γίνεται από τη Microsoft. Η Εταιρεία φέρεται να δέχεται δέκα εκατομμύρια σκέλη DNA από την αρχή της βιολογίας Twist Bioscience.

Αυτό είναι να εξετάσει την εφαρμογή του γενετικού στοιχείου για την αποθήκευση δεδομένων. Το Twist Bioscience έχει την ικανότητα να παράγει χαρακτηριστικές σειρές DNA, οι οποίες πωλούνται σε εργαστήρια μελέτης, έτσι ώστε να μπορεί να εισαχθεί ο κρυπτογραφικός κώδικας. Όπως Twist Bioscience φορές, αυτό είναι ένα νεύμα προς το μέλλον.

πηγή: latesthackingnews
Σχόλια