WorldWeb αγγλο-αγγλικό λεξικό.



Πολύ καλό και δωρεάν αγγλο-αγγλικό λεξικό. Περιέχει επεξηγήσεις και συνώνυμα και μπορεί να ενεργοποιηθεί μέσα από τα περισσότερα προγράμματα, για να δούμε οτιδήποτε σχετικό με κάποια λέξη που μας ενδιαφέρει.

Στη βάση δεδομένων του προγράμματος έχουν καταχωριστεί 150.000 λέξεις και 120.00 συνώνυμά τους. Για να το αξιοποιήσουμε μέσα από κάποια άλλη εφαρμογή, αρκεί να κρατήσουμε πατημένο το πλήκτρο Ctrl και να κάνουμε κλικ στη λέξη που μας ενδιαφέρει. Αν εκείνη τη στιγμή ο υπολογιστής μας είναι συνδεδεμένος στο Διαδίκτυο, με ένα πρόσθετο κλικ ξεκινά αναζήτηση και σε πηγές του Παγκόσμιου Ιστού, όπως η εγκυκλοπαίδεια Wikipedia. Τα hotkeys που χρησιμοποιούμε, δεν είναι δεδομένα, αλλά μπορούμε να τα τροποποιήσουμε σύμφωνα με τις προτιμήσεις μας. Αν ετοιμάζουμε κάποιο έγγραφο, το οποίο είτε είναι εξ ολοκλήρου στα αγγλικά είτε περιέχει αγγλικές λέξεις, έχουμε τη δυνατότητα να αντικαταστήσουμε κάποια από αυτές με μία συνώνυμή της.



Το WordWeb, αν το επιθυμούμε, υπερφωτίζει τα συνώνυμα που χρησιμοποιούνται ευρέως, βοηθώντας μας έτσι να συντάξουμε κατανοητά από το πλατύ κοινό έγγραφα. Αν ψάχνετε για κάποιο συγκεκριμένο μέρος του λόγου, μπορείτε να κάνετε κλικ στα κουμπιά Noun, Verb, Adjective ή Adverb, προκειμένου να δείτε μόνο τα συνώνυμα αυτής της κατηγορίας. Η περιήγηση στις λέξεις που είναι σχετικές με εκείνη που έχετε επιλέξει είναι απλή, καθώς υπάρχουν tabs για αντωνυμίες, λέξεις με την ίδια ρίζα, αναγραμματισμούς, κ.ά. Για να δείτε τον ορισμό μίας λέξης, απλώς κάνετε διπλό κλικ πάνω της. Επίσης, οι σχετικές με αυτήν που έχουμε επιλέξει λέξεις, έχουν πλήκτρα «+» και «-» για περισσότερες ή λιγότερες λεπτομέρειες. Μας παρέχεται η δυνατότητα bookmarks και αναζήτησης με βάση μία σειρά χαρακτήρων. Ακόμη, ο χρήστης μπορεί να δημιουργήσει και να λύσει αναγραμματισμούς. Το πρόγραμμα έχει τη δυνατότητα αναζήτησης σε άλλα εγκατεστημένα στον υπολογιστή λεξικά.

Τέλος, σε πάρα πολλές λέξεις, με το πάτημα ενός κουμπιού, μπορούμε να ακούσουμε την προφορά τους. Η έκδοση 6 αποτελεί σημαντική αναβάθμιση, με εκτεταμένες αναθεωρήσεις της βάσης δεδομένων και πολλά νέα χαρακτηριστικά. Σε αυτά περιλαμβάνεται ο εμπλουτισμός των ηχητικών αποδόσεων προφοράς, που τώρα φτάνουν τις 70.000, τόσο σε αμερικανική όσο και σε βρετανική εκδοχή (ανάλογα με τις ρυθμίσεις της γλώσσας που κάνατε στην αρχή). Η απόδοση προφοράς με κείμενο, έχει επίσης αναβαθμιστεί και τώρα περιλαμβάνει και χωρισμό σε συλλαβές.

Download=> http://linkshrink.net/7MWEC6

Ελάχιστες Απαιτήσεις: Windows 98/Me/2000/XP/Vista/7
Τύπος: Lexicon
Περιορισμοί: Freeware



via: juggler8.blogspot.in
Σχόλια
Comment Poster
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.