Ασπασία Διονυσάτου: Ποια ήταν η μητέρα που κατέσφαξε τη 17χρονη στο Μαρκόπουλο- Τι αποκαλύπτει στην κατάθεσή του ο τραγικός πατέρας





Ποια ήταν η μητέρα της 17χρονης από το Μαρκόπουλο, Ασπασία Διονυσάτου;...
Μαρκόπουλο: Η μητέρα μια μέρα πριν πήγε να ρίξει την κόρη της από την ταράτσα


Δεν χωράει ανθρώπου νους την οικογενειακή τραγωδία που εκτυλίχθηκε το περασμένο Σάββατο στην περιοχή του Μαρκόπουλου...


Μία 51χρονη μητέρα, η Ασπασία Διονυσάτου, κατέσφαξε με 34 μαχαιριές σε όλο το σώμα τη 17χρονη κόρη της και στη συνέχεια έβαλε τέλος στη ζωή της.

Τα στοιχεία που έρχονται στο φως συγκλονίζουν.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Ant1, η 51χρονη Ασπασία Διονυσάτου, πρώην αεροσυνοδός, έπασχε από μανία καταδίωξης. Υπεραγαπούσε την κόρη της και ανησυχούσε για το μέλλον της.

«Εμείς θα φύγουμε από τη ζωή, θα πεθάνουμε. Τι θα κάνουμε με την κόρη μας; Θα μείνει μόνη της σε αυτόν τον κόσμο και θα την εκμεταλλευτεί ο οποιοσδήποτε».

Αυτά ήταν μερικά από τα τραγικά λόγια που έχει πει η μητέρα της ανήλικης στον 53χρονο σύζυγό της, όπως αποκάλυψε ο ίδιος ο τραγικός πατέρας.

Ο 53χρονος είπε στους αστυνομικούς ότι η δολοφόνος και αυτόχειρας σύζυγός του είχε αποκτήσει εμμονή το τελευταίο διάστημα και πως ήταν σοβαρά άρρωστη.

«Πήγαμε σε γιατρό και κάναμε εξετάσεις, που έδειχναν ότι δεν είχε τίποτα. Επέμενε όμως. Μετά έλεγε ότι είχε καρκίνο σε άλλα σημεία του σώματος της. Μετά έλεγε ότι είμαι και εγώ άρρωστος», είπε ο χαροκαμένος πατέρας. «Τις τελευταίες μέρες μου έλεγε ότι πρέπει να προετοιμάσουμε τον θάνατό μας».

Ο τραγικός σύζυγος και πατέρας ανέφερε επίσης ότι λίγο πριν από την τραγωδία, η σύζυγός του φαίνεται να μην ακολουθούσε τη φαρμακευτική αγωγή της όπως θα έπρεπε.

«Έβλεπα κάποιες περίεργες κινήσεις. Εξαφανίζονταν τα χάπια της. Πιστεύω ότι κάπου τα έκρυβε, γιατί ίσως σκεφτόταν να αυτοκτονήσει με χάπια. Δεν φανταζόμουν ότι θα σκεφτόταν να κάνει κακό στο παιδί μας» είπε χαρακτηριστικά.





Οι εμμονές της παιδοκτόνου για τον θάνατο την οδήγησαν στο σοκαριστικό έγκλημα - Σήμερα στο μεσημέρι στο νεκροταφείο Μαρκόπουλου ο επίλογος της τραγωδίας 

Οι εμμονές της 51χρονης Ασπασίας για τον θάνατο και πως δεν θα ζούσε αρκετά για να φροντίζει τη μονάκριβη κόρη της ήταν εκείνες που όπλισαν το χέρι της και σκότωσε το ίδιο της παιδί και στη συνέχεια αυτοκτόνησε.


Σήμερα, στις τρεις το μεσημέρι στο νεκροταφείο Μαρκόπουλου θα γραφτεί ο επίλογος στην οικογενειακή τραγωδία που συγκλονίζει από το Σάββατο όλη την Ελλάδα.

Ο άτυχος πατέρας και σύζυγος αποφάσισε λίγες ώρες πριν κηδέψει τη λατρεμένη του κόρη και τη σύζυγό του να εγκαταλείψει το σπίτι στο οποίο έζησε τις πιο φρικαλέες στιγμές της ζωής του. Δεν πίστευε ποτέ, αν και είχε δει κάποια σημάδια, πως η γυναίκα του θα έσφαζε με μαχαίρι τη μονάκριβη κόρη τους, που λάτρευε τόσο πολύ.

Αλήθεια πώς μπορεί κανείς να πιστέψει πως η αγάπη μπορεί να οπλίσει ένα χέρι και ειδικά το χέρι μιας μάνας ώστε να κόψει το λαιμό του παιδιού της.

Ο ιατροδικαστής διαπίστωσε πολλά αμυντικά τραύματα από μαχαιριές στο σώμα της 17χρονης ενώ η θανατηφόρα ήταν στο λαιμό της.

Ο 53χρονος πατέρας -στέλεχος μεγάλης ταξιδιωτικής εταιρείας- είχε κλειδωθεί το Σάββατο από τη σύζυγό του στο λεβητοστάσιο και την άκουγε να δολοφονεί την κόρη τους και στη συνέχεια να αυτοκτονεί μην μπορώντας να κάνει τίποτα για να αποτρέψει το κακό. Η άγρια δολοφονία και αυτοκτονία αποκαλύφθηκε όταν ο πατέρας κατάφερε να βγει από το υπόγειο και να ειδοποιήσει τις Αρχές.

Η 51χρονη Ασπασία, πρώην αεροσυνοδός της Ολυμπιακής αεροπορίας, ζούσε μόνο για τη Μαρίνα της. Η εγκυμοσύνη της και η γέννηση της κόρης της ήταν η αφορμή να βάλει τέλος στην αξιοζήλευτη καριέρα της.

Οι εμμονές όμως που τις δημιουργήθηκαν αργότερα φοβούμενη πως δεν θα ζήσει αρκετά για να μεγαλώσει την κόρη της είχε δημιουργήσει μεγάλο πρόβλημα στην οικογενειακή ζωή τόσο της ίδιας, όσο και της κόρης της και του συζύγου της.

Η Ασπασία είχε επισκεφθεί στο παρελθόν δύο φορές ψυχολόγο για να μπορέσει να καταπολεμήσει τις εμμονές της. Φοβόταν ότι ο θάνατος πλησιάζει για την ίδια και τον άντρα της κι ότι η μονάκριβη κόρη τους θα έμενε μόνη κι απροστάτευτη. Η Μαρίνα δεν μιλούσε σε κανέναν για το οικογενειακό δράμα. Το ίδιο και ο πατέρας που δεν περίμενε ποτέ πως οι αρρωστημένες εμμονές της συζύγου του θα την οδηγούσαν να γίνει παιδοκτόνος και αυτόχειρας μαζί.

«Είχε εμμονή ότι έπασχε από καρκίνο στα ούλα και ότι είχαν γίνει μεταστάσεις. Έδειχνε να πιστεύει ότι το τέλος της ζωής της ήταν κοντά και μάλιστα φάνηκε να φοβάται ότι θα υποφέρει από φρικτούς πόνους. Και για τον σύζυγό της, έλεγε ότι αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας: ότι έπασχε από πολύ σοβαρή καρδιοπάθεια που δεν θα του επέτρεπε να ζήσει για πολύ» δηλώνει ο οδοντίατρος που τον είχε επισκεφθεί λίγο καιρό πριν το έγκλημα, η Ασπασία.





Η κατάθεση του πατέρα

Ανατριχιαστικές λεπτομέρειες ανέφερε ο τραγικός πατέρας στους αστυνομικούς για τα όσα συνέβησαν το μοιραίο πρωινό στο σπίτι τους, στο Μαρκόπουλο.

Την ώρα που κατέβηκε στο λεβητοστάσιο, προκειμένου να θέσει σε λειτουργία το μηχανισμό της πισίνας, την οποία ήθελε να καθαρίσει, η σύζυγός του βρήκε ευκαιρία και τον κλείδωσε στο υπόγειο. Δεν είχε μαζί του το κινητό τηλέφωνο και το μόνο που μπορούσε να κάνει ήταν να καλεί σε βοήθεια την κόρη και τους γείτονές του. Ανέφερε, μάλιστα, ότι άκουγε τις φωνές της κόρης του. Κατάφερε τελικά να παραβιάσει την πόρτα και το πρώτο πράγμα που έκανε ήταν να πάει τρέχοντας στο σπίτι.

Στο ισόγειο βρήκε κηλίδες αίματος αλλά την κεντρική πόρτα και τα παράθυρα ασφαλισμένα. Έτσι, λοιπόν, έτρεξε στον πρώτο όροφο όπου εντόπισε αίματα σε πολλά σημεία αλλά πουθενά την κόρη του και τη σύζυγό του. Τότε βγήκε εκτός σπιτιού και αναζήτησε βοήθεια από γείτονα. Επιστρέφοντας τις βρήκε πίσω από τη γκαραζόπορτα χωρίς σφυγμό.

Εκείνο που προκαλεί εντύπωση είναι δύο διαφορετικά περιστατικά τα οποία αναφέρει ο 53χρονος πατέρας στους αστυνομικούς: «Η κόρη μου, μου είχε εκμυστηρευτεί ότι την προηγούμενη μέρα με κάποιο τέχνασμα της ζήτησε να ανέβει στην ταράτσα. Εκεί την έπιασε από τα πόδια και όπως μου είπε η κόρη μου, της φάνηκε ότι προσπάθησε να τη ρίξει στο κενό. Επίσης, δύο φορές στο παρελθόν την είχα δει με ένα άγνωστο υγρό στα χέρια αλλά το άδειασε, μόλις κατάλαβε ότι την έβλεπα».



Η Άσπα Δ (αριστερά) μαζί με πρώην συναδέλφους τους κατά τη διάρκεια πτήσης με αεροσκάφος της Ολυμπιακής Αεροπορίας
Σχόλια