Το Arch Linux 2017.11.1 με kernel 4.13.9 είναι διαθέσιμο για λήψη


Κυκλοφόρησε για τον μήνα Νοέμβριο η έκδοση 2017.11.1 του Arch Linux, η οποία εμπεριέχει το kernel 4.13.9. Περιλαμβάνει επίσης και όλες τις ενημερωμένες εκδόσεις που κυκλοφόρησαν κατά τη διάρκεια του Οκτωβρίου 2017.




Αν ψάχνετε για να εγκαταστήσετε το ελαφρύ και εξαιρετικά προσαρμόσιμο λειτουργικό σύστημα linux στον υπολογιστή σας, ή αν ήδη έχετε εγκαταστήσει το Arch Linux, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι μία νέα έκδοση είναι διαθέσιμη για να κατεβάσετε. Κάθε μήνα, οι προγραμματιστές του Arch Linux εκδίδουν ένα ενημερωμένο ISO εγκατάστασης, που περιλαμβάνει όλα τα patches ασφαλείας και πακέτα ενημερώσεων του τρέχοντος μήνα.

Το Arch Linux 2017.11.1 είναι μία εικόνα ISO για το μήνα Νοέμβριο 2017 που τροφοδοτείται από τον kernel 4.13.9 και ενσωματώνει όλες τις ενημερώσεις που κυκλοφόρησαν τον Οκτώβριο του 2017. Με όγκο περίπου τα 523 MB, το Arch Linux 2017.11.1 υποστηρίζεται μόνο σε πλατφόρμες 64-bit αφού η εγκατάσταση σε 32-bit δεν είναι πλέον εφικτή.


Η νέα ISO εικόνα απευθύνεται σε όσους θέλουν να εγκαταστήσουν το Arch από την αρχή. Όσοι το έχετε ήδη εγκαταστήσει στο σκληρό σας δίσκο και δεν επιθυμείτε να κάνετε νέα εγκατάσταση μπορείτε να κάνετε μόνο ενημέρωση με την εντολή: “sudo pacman -Syu”

Η ISO εικόνα του Arch Linux είναι υβριδική, που σημαίνει ότι μπορείτε είτε να την κάψετε σε CD ή DVD, ​είτε ​να την γράψετε σε ένα USB flash drive χρησιμοποιώντας ένα βοηθητικό πρόγραμμα όπως το dd, είτε να την βάλετε στο σκληρό σας δίσκο ως αρχείο ISO και να κάνετε εκκίνηση του pc σας από αυτό. Μπορείτε να κατεβάσετε την εικόνα ISO από την επίσημη ιστοσελίδα της εταιρείας.

via: secnews.gr
Σχόλια