Πού πάνε οι πύραυλοι και οι δορυφόροι όταν πεθάνουν


Στο «Point Nemo», μεταξύ Χιλής και Νέας Ζηλανδίας και το πιο απομονωμένο σημείο της Γης, βρίσκεται το «Νεκροταφείο Διαστημοπλοίων»

Διαστημόπλοια, διαστημικά λεωφορεία, πύραυλοι, δορυφόροι, αλλά και όλος ο εξοπλισμός για την κατάκτηση του Σύμπαντος παραμένουν τα πιο προωθημένα τεχνολογικά πράγματα του κόσμου μας, αλλά και σχέδια εντελώς απόρρητα.

Το τελευταίο πράγμα που θα ήθελε κανείς είναι να πέσει όλη αυτή η καινοτόμα τεχνολογία στα χέρια του ανταγωνιστή ή σε εντελώς λάθος χέρια.

Γι’ αυτό και η NASA αλλά και η Space X έχουν επιλέξει ένα από τα πιο απομακρυσμένα σημεία του πλανήτη για να φτιάξουν το «Νεκροταφείο Διαστημοπλοίων», πολύ μακριά από κάθε ανθρώπινη επαφή.

Πρόκειται για το «Point Nemo», μεταξύ Χιλής και Νέας Ζηλανδίας και περισσότερα από 2.250 χιλιόμετρα μακριά από την πλησιέστερη ακτή.





Εκεί καταλήγουν τα παλιά διαστημόπλοια και ο παρωχημένος εξοπλισμός. Tο συγκεκριμένο μέρος χρησιμοποιείται ήδη από τις αρχές της δεκαετίας του 1970, φιλοξενώντας σήμερα κάπου 260 διαστημικά αντικείμενα στα 17 τετραγωνικά χιλιόμετρά του…


via: news.gr
Σχόλια