Οι σύγχρονες προδιαγραφές των συστημάτων προστασίας της Ολυμπίας Οδού



Όπως όλοι γνωρίζουμε η έλλειψη ενός συγχρόνου αυτοκινητοδρόμου Ευρωπαϊκών προδιαγραφών που θα ένωνε τη πόλη της...
Πάτρας με τη πρωτεύουσα αποτελούσε μείζον πρόβλημα της Ελλάδας το οποίο όμως βρήκε λύση με τη κατασκευή του νέου αυτοκινητόδρομου της Ολυμπίας Οδού.

Ο νέος, σύγχρονος αυτός αυτοκινητόδρομος προσφέρει μια αναβαθμισμένη σύνδεση από την Αθήνα έως τη Πάτρα εξασφαλίζοντας έτσι την ασφαλή και ταχεία πρόσβαση προς το λιμάνι της Πάτρας, τους αρχαιολογικούς χώρους και τις λοιπές τουριστικές περιοχές.

Με συνολικό μήκος 120 χιλιόμετρα, το τμήμα της Ολυμπίας Οδού από Κόρινθο ως Πάτρα, κατασκευάστηκε σε παράλληλες συνθήκες κυκλοφορίας και σε ένα ιδιαίτερα ασταθές γεωλογικό περιβάλλον. Οι πολλές γεωτεχνικές δυσκολίες στην φάση της κατασκευής μας έδωσαν την ευκαιρία να συνεργαστούμε στενά με τους μελετητές αλλά και τις κατασκευαστικές εταιρείες του έργου ώστε να δώσουμε άρτιες τεχνικές λύσεις στα πολύπλοκα προβλήματα που προέκυπταν, αλλά και να προμηθεύσουμε το έργο με τα υψηλής ποιότητας προϊόντα του Ομίλου Maccaferri.

Ένα έργο με πολλές εφαρμογές εκ των οποίων θα αναφέρω τις κυριότερες: Υδραυλικά έργα (διευθετήσεις ποταμών/ρεμάτων με τη χρήση συρματοκιβωτιών), τοιχία αντιστήριξης (συρματοκιβώτια), οπλισμένα επιχώματα (Terramesh System, Green Terramesh System και γεωπλεγμάτα Macgrid WG, Paragrid and Paralink), επενδύσεις πρανών για τον έλεγχο της διάβρωσης (τρισδιάστατα γεωπλέγματα Macmat and Macgrid T), προστασία των βραχωδών πρανών ( πλέγματα Steelgrid MO/BO and πλέγμα DT) και φράκτες ανάσχεσης βραχοπτώσεων RMC 050A (500KJ), RB 100 UAF (100KJ) και RB 750 (750KJ) ως τελικά μέτρα προστασίας του αυτοκινητοδρόμου από επικείμενες βραχοπτώσεις.

Εδώ και περίπου 140 χρόνια, η Maccaferri παρέχει καινοτόμες λύσεις στη βιομηχανία κατασκευών. Ιστορικά κατέχει τη φήμη του παγκόσμιου ηγέτη στα έργα αντιστήριξης με συρματοκιβώτια. Η Maccaferri έχοντας αναπτυχθεί σημαντικά τα τελευταία 20 χρόνια πλέον προσφέρει τεχνικές λύσεις σχετικά με:κατασκευές οπλισμένης γης, ευστάθεια εδάφους, ΧΥΤΑ και περιβαλλοντικά έργα, ανάσχεση βραχοπτώσεων και κατολισθήσεων καθώς και έργα διευθέτησης ποταμών.






Πηγή
Σχόλια