iPhone X: 10χρονος ξεγελά το Face ID




Η νέα εποχή στην οποία μπαίνει η Apple με τα iPhones, θέλει την αντικατάσταση του αισθητήρα δαχτυλικών αποτυπωμάτων από την τεχνολογία Face ID, για αναγνώριση προσώπου. Το ερώτημα ωστόσο είναι, πόσο ασφαλής μπορεί να θεωρηθεί αυτή η μέθοδος;

Πρόσφατα είδαμε ερευνητές που κατάφεραν με την κατασκευή μιας μάσκας αξίας 150 δολαρίων να ξεγελάσουν την τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου και να ξεκλειδώσουν το iPhone X. Επιπλέον, το Face ID δεν κατάφερε να ξεχωρίσει δυο δίδυμα, ξεκλειδώνοντας και πάλι το κινητό.

Αυτή τη φορά έχουμε μια ακόμη πιο ενδιαφέρουσα περίπτωση όπου ο 10χρονος Ammar καταφέρει να ξεκλειδώσει το κινητό της μητέρας μιας και η ομοιότητα μαζί της ήταν αρκετή για το Face ID του iPhone X. Ωστόσο, οι φίλοι της οικογένειας θεωρούν ότι ο Ammar μοιάζει περισσότερο στον μπαμπά.


Η Apple αναφέρει ότι η πιθανότητα ένα τυχαίο άτομο να ξεκλειδώσει το iPhone X μέσω του FaceID είναι 1 στο 1.000.000 συγκριτικά με 1 στις 50.000 του TouchID. Αυτό ισχύει για άσχετα άτομα, αλλά μέλη της ίδιας οικογένειας φαίνεται να έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες.

Επιπλέον, η Apple έχει επισημάνει ότι παιδιά κάτω των 13 ετών έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες να ξεγελάσουν το Face ID “επειδή τα ξεχωριστά χαρακτηριστικά του προσώπου τους μπορεί να μην έχουν αναπτυχθεί πλήρως”.

Να σημειωθεί ότι η ρύθμιση του FaceID σε εσωτερικό χώρο βράδυ, μπορεί να επηρεάσει την ακρίβεια. Όταν η μητέρα του Ammar ρύθμισε ξανά το FaceID (σε καλύτερες συνθήκες φωτισμού αυτή τη φορά), το παιδί δεν μπορούσε να το ξεκλειδώσει.




Εμφάνιση αναρτήσεων ταξινομημένων κατά συνάφεια για το ερώτημα iphone. 

Σχόλια