MPAA: Το 70% των 38 εκ. χρηστών του Kodi είναι «πειρατές»



Κατά τη διάρκεια μιας συζήτησης που διοργανώθηκε από την Copyright Alliance, ο Senior Vice President της MPAA, Neil Fried αναφέρθηκε στην πλατφόρμα του Kodi, επισημαίνοντας ορισμένα ενδιαφέροντα στοιχεία. Περίπου 12 εκατομμύρια το χρησιμοποιούν νόμιμα, ενώ 26 εκατομμύρια χρήστες τοποθετούν πειρατικά addons. Είναι γεγονός, ότι τα torrents και άλλες μορφές file-sharing παρουσιάζουν σταδιακή κάμψη, με το streaming να αποτελεί το ανερχόμενο μοντέλο. Όπως είχε αποκαλύψει η Καναδική εταιρεία broadband management, Sandvine, το IPTV traffic έχει παρουσιάσει ραγδαία αύξηση. Η Sandvine ανακάλυψε, ότι το 6.5% των νοικοκυριών στη Βόρεια Αμερική, επικοινωνούν με γνωστές πειρατικές υπηρεσίες TV. Αυτό μεταφράζεται σε επτά εκατομμύρια συνδρομητές και πολλούς πιθανούς θεατές.

Όπως και πολλοί πριν από αυτόν, ο Neil Fried εξήγησε ότι η πλατφόρμα του Kodi στη βασική εκδοχή της είναι νόμιμη. Ωστόσο, είναι τα add-ons του media player που παρέχουν πρόσβαση σε πειρατικό περιεχόμενο. Το torrentfreak επικοινώνησε με τον πρόεδρο του XBMC Foundation, Nathan Betzen, προκειμένου να του ζητήσει την άποψή του για τα συγκεκριμένα νούμερα. Ο ίδιος, υποστήριξε ότι δεν γνωρίζει έναν συγκεκριμένο αριθμό και από την στιγμή που δεν παρακολουθούν τους χρήστες, δεν υπάρχει τρόπος να γνωρίζουν τι κάνουν με το Kodi, ανέφερε χαρακτηριστικά. Οι αριθμοί της MPAA μπορεί να είναι απολύτως σωστοί, ή εντελώς κατασκευασμένοι προσθέτει.

Έχοντας επισημάνει αυτό, η ομάδα είχε την ικανότητα να μετρήσει τη συνολική χρήση του Kodi, παρά το γεγονός ότι δεν δημοσιεύει τα αποτελέσματα. Αυτό μάλιστα, είχε αποκαλυφθεί το 2011, όταν το Kodi αποκαλούνταν ακόμη XBMC. «Το σύστημα addon μας δίνει τη δυνατότητα να αξιολογήσουμε τον δημοφιλή χαρακτήρα των addons, να μετρήσουμε τη βάση χρηστών, τη συχνότητα που οι χρήστες αναβαθμίζουν το λογισμικό. Επιπλέον, μπορούμε να μετρήσουμε τις ενεργές εγκαταστάσεις του XBMC», έγραφε τότε η ομάδα.

Το torrentfreak ρώτησε και το kodi addon repository, TVAddons, ποια είναι η άποψή του για αυτούς τους αριθμούς. «Πάντα απαγορεύαμε τη χρήση analytics με τα Kodi addons επομένως είναι πολύ δύσκολο για εμάς να κάνουμε έναν υπολογισμό. Φαίνεται ότι η MPAA δημοσιεύει αριθμούς, χωρίς ιδιαίτερη στατιστική εγκυρότητα, χαρακτηρίζοντας πολλούς χρήστες ως πειρατές, όπως κάνει και με απολύτως νόμιμες υπηρεσίες, όπως το CloudFlare».


Σχετική συζήτηση στο forum: XBMC/Kodi/SPMC σετάρισμα Add-ons & Repository


[via] | myphone.gr
Σχόλια