Θα μαστουρώσει όχι απλά η χώρα αλλά τo σύμπαν: Ιδού το σχέδιο για έξοδο από τη κρίση





Πέφτουν δισ για καλλιέργεια Κάνναβης! Δείτε το αστρονομικό νούμερο εσόδων!

Ξένοι επενδυτές, σύμφωνα με το διεθνές πρακτορείο ειδήσεων Bloomberg και ομολογία του αρμόδιου Υπουργού, στρέφονται στην χώρα μας για την καλλιέργεια κάνναβης, για διάφορους λόγους με πρόσχημα σε πολλές περιστάσεις τους ιατρικούς.

Η χώρα όχι απλά θα μετατραπεί σε…Αφγανιστάν, αλλά η «Αλβανία» και τα όσα εκτυλίσσονται τώρα εκεί θα είναι ένα «τίποτα» μπροστά σε όσα έρχονται. Γιγάντωση μαφίας κτλ

Πάνω από 1,5 δισ. ευρώ σε έργα που αφορούν την κατασκευή πάρκων θερμοκηπίων για την καλλιέργεια και επεξεργασία της κάνναβης έχουν εκφράσει ενδιαφέρον για να διαθέσουν καλλιεργητές, δήλωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Ευάγγελος Αποστόλου σε συνέντευξή του στο Bloomberg, προαναγγέλλοντας την νομιμοποίηση.

Αυτό θα έδινε στην Ελλάδα ένα μερίδιο στην παγκόσμια αγορά, που η κυβέρνηση εκτιμά ότι μπορεί να ανέλθει στα 200 δισ. ευρώ την επόμενη 10ετία σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.


Με λίγα λόγια – γιατί τα 200 δισ δεν έρχονται τόσο απλά και εύκολα – ετοιμαστείτε για ακραίες καταστάσεις μαστούρας!

Μια μονάδα με 12-15 θερμοκήπια κάνναβης θα μπορούσε να δημιουργήσει 400 θέσεις εργασίας, σύμφωνα με την ομάδα εργασίας που ετοιμάζει το νομοσχέδιο για τη νομιμοποίηση της ιατρικής κάνναβης στην Ελλάδα.

Η κυβέρνηση σχεδιάζει να καταθέσει το νομοσχέδιο έως τα τέλη του έτους και η ψήφισή του θα δώσει επαρκή χρόνο για καλλιέργεια, προκειμένου να υπάρξει συγκομιδή τον επόμενο καλοκαίρι, σύμφωνα με την ομάδα εργασίας.

Το πρότζεκτ αυτό «τρέχει» ήδη στην γειτονική Αλβανία η οποία έχει καταστεί ένα απέραντο εργαστήριο καλλιέργειας κάνναβης με αποτέλεσμα την γιγάντωση της μαφίας και την διακίνηση μεγάλων ποσοτήτων στο εξωτερικό.

Ο κίνδυνος από το πλάνο του ΣΥΡΙΖΑ για την χώρα μας είναι μεγάλο λόγω και της κομβικής θέσης της χώρας στην Α.Μεσόγειο και την πρόσβαση στις ευρωπαϊκές αγορές , ενώ απαιτείται ξεχωριστή δύναμη φύλαξης .

Εκατοντάδες καλλιεργητές έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για την χρηματοδότηση περισσότερων από 1,5 δισεκατομμυρίων ευρώ (1,74 δισεκατομμυρίων δολαρίων) σε σχέδια για την κατασκευή θερμοκηπίων για την καλλιέργεια και την παραγωγή κάνναβης, ανέφερε σε συνέντευξη ο Ευάγγελος Αποστόλου, υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.


Αυτό θα έδινε στην Ελλάδα ένα μεγάλο μερίδιο της παγκόσμιας αγοράς που θα μπορούσε να ανέλθει σε 200 δισ. Ευρώ τα επόμενα 10 χρόνια.

Ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας υπολογίζει σε επενδύσεις αυτού του τύπου για να ωθήσει την οικονομική ανάκαμψη, για να επιτρέψει η χώρα στην κανονική ανάπτυξη μετά το τρίτο «θανατηφόρο» πρόγραμμα διάσωσης.

Οι προβλέψεις απαιτούν ανάπτυξη φέτος περίπου στο 2% και 2,5% το 2018.

Η ανεργία στην Ελλάδα ευρίσκεται πάνω από το 20% από τον Νοέμβριο του 2011, κάτι που αποτελεί ένα από τα υψηλότερα επίπεδα στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η κυβέρνηση του Α. Τσίπρα σχεδιάζει να υποβάλει το νομοσχέδιο που θα καλύπτει την νομιμοποίηση της καλλιέργεια κάνναβης για ιατρικούς λόγους μέχρι το τέλος του έτους, για να δώσει αρκετό χρόνο για καλλιέργεια εγκαίρως και … συγκομιδή(απίστευτα πράγματα) το προσεχές καλοκαίρι, σύμφωνα με την ειδική ομάδα εργασίας του αρμόδιου υπουργείου η οποία εργάζεται επί του παρόντος για την προετοιμασία του νομοσχεδίου .

Χώρες όπως η Ουρουγουάη και αρκετές αμερικανικές πολιτείες έχουν νομιμοποιήσει την καλλιέργεια αυτού του φυτού σε διάφορα επίπεδα , ενώ η Ελλάδα δεν είχε μέχρι τώρα τέτοια σχέδια.
Η καλλιέργεια και οι πωλήσεις θα αφορούν μόνο για ιατρικούς σκοπούς, ανέφερε ο υπουργός κ. Απόστολου.

«Χιλιάδες ελληνικά νοικοκυριά και μέλη οικογενειών που πάσχουν από σοβαρές ασθένειες όπως ο καρκίνος και η νόσος του Πάρκινσον θα έχουν τη δυνατότητα να προμηθεύονται φάρμακα από εδώ, σύμφωνα με τις κατευθυντήριες γραμμές της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας», ανέφερε ο ίδιος.

Η καναδέζικη εταιρία παραγωγής ιατρικής κάνναβης Tilray ανακοίνωσε τον Σεπτέμβριο ότι σχεδιάζει να επενδύσει 20 εκατ. ευρώ στην Πορτογαλία, καθώς εκτιμά ότι θα αυξηθεί η ζήτηση στην Ευρώπη.

Ο όμιλος Cronos Group με έδρα του το Τορόντο έχει πετύχει συμφωνία με μια εταιρία χονδρικής πώλησης φαρμακευτικών ειδών για να προμηθεύει τη γερμανική αγορά ιατρικής μαριχουάνας και εξετάζει την επέκτασή της και αλλού στην ΕΕ, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλός της Μάικ Γκορενστάιν σε συνέντευξη.

«Πρέπει να έχουμε συζητήσει με 20 διαφορετικές χώρες έως τώρα, με ρυθμιστικές Αρχές, επιχειρηματίες, φαρμακευτικές εταιρίες», δήλωσε ο Γκορενστάιν.
«Εάν ήταν να διαλέξουμε μια άλλη χώρα στην Ευρώπη για παραγωγή, αυτό θα βασιζόταν στο ιστορικό των επιδόσεών της και το καλό της κλίμα».

Η ΠΟΥ αναφέρει μελέτες που αποδεικνύουν τις θεραπευτικές επιδράσεις των κανναβινοειδών στην ναυτία και τον εμετό στα προχωρημένα στάδια ασθενειών όπως ο καρκίνος και το AIDS.
Άλλες θεραπευτικές χρήσεις έχουν καταδειχθεί με ελεγχόμενες μελέτες, συμπεριλαμβανομένης της θεραπείας του άσθματος και του γλαυκώματος.

Το πρόβλημα που υπάρχει όμως είναι το θέμα του ελέγχου τέτοιων καλλιεργειών στην χώρα μας και τα τυχόν προβλήματα από την δράση παράνομων καναλιών που θα θελήσουν να τα διοχετεύουν παράνομα στην αγορά.

Οι ελληνικές αρχές θα έχουν ένα επιπρόσθετο «πονοκέφαλο» που θα αφορά σαφώς τον έλεγχο και την ορθή διακίνηση αυτού του προϊόντος τόσο εντός Ελλάδος όσο και εκτός.




via: pentapostagma.gr

Σχόλια