Youtube Go: Η νέα εφαρμογή για να βλέπετε βίντεο χωρίς σύνδεση στο ίντερνετ




Τη νέα εφαρμογή Youtube Go εγκαινιάζει η Google που έχει σκοπό να επιτρέπει στο χρήστη να παρακολουθεί, να μοιράζεται και να κατεβάζει δωρεάν περιεχόμενο από την υπηρεσία YouTube ακόμα και όταν δεν είναι συνδεδεομένος στο ίντερνετ.

Ειδικότερα, με αυτό τον τρόπο η εταιρεία προσπαθεί να διευκολύνει τη ζωή και να προσφέρει περισσότερο περιεχόμενο σε περιοχές που δεν έχουν καλή πρόσβαση στο Internet, όπως για παράδειγμα η Ινδία και άλλες αναπτυσσόμενες χώρες.

Στο μεταξύ, το YouTube Go έχει αναπτυχθεί έτσι ώστε να μειώνεται η κατανάλωση data και ο χρήστης να γνωρίζει ξεκάθαρα πόσα δεδομένα μεταφέρονται κατά τη διάρκεια του download, αλλά και πόσο χώρο καταλαμβάνει το συγκεκριμένο περιεχόμενο. Επιπλέον, θα υπάρχει η δυνατότητα επιλογής χαμηλότερης ανάλυσης για ακόμη μεγαλύτερη εξοικονόμηση χώρου και δεδομένων.

Το πιο ενδιαφέρον, όμως, είναι ότι θα υπάρχει η δυνατότητα διαμοιρασμού του downloaded περιεχομένου με κοντινούς χρήστες χωρίς να καταναλώνονται δεδομένα, αν και η εταιρεία δεν διευκρινίζει με ποια τεχνολογία θα γίνεται αυτό (π.χ. Bluetooth).

Το YouTube Go βρίσκεται σε στάδιο beta και αναμένεται το τελικό λανσάρισμα μέσα στους επόμενους μήνες.





via: kontranews.gr



Σχόλια