ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ: Επίθεση αυτοκτονίας σε εκκλησία στο Πακιστάν





Χωρίς τέλος τα μαρτύρια των Χριστιανών! Μια επίθεση αυτοκτονίας σε μια εκκλησία στην νοτιοδυτική πακιστανική πόλη της Quetta άφησε πίσω τουλάχιστον πέντε νεκρούς, λένε τοπικοί αξιωματούχοι της αστυνομίας και των νοσοκομείων.

Ένας δεύτερος επιτιθέμενος πυροβόλησε τους πιστούς κατά τη διάρκεια της κυριακάτικης λειτουργίας, προκαλώντας αστυνομική επιχείρηση στην περιοχή, δήλωσαν αξιωματούχοι στο Al Jazeera.

Ο αρχηγός της επαρχιακής αστυνομίας Moazzam Jah Ansari δήλωσε ότι ο δεύτερος επιτιθέμενος τραυματίστηκε αρχικά από τις δυνάμεις ασφαλείας και έχει σκοτωθεί τώρα.

Επιβεβαίωσε ότι 16 τραυματίστηκαν και είπε ακόμη ότι ο πρώτος επιτιθέμενος ανατίναξε την πύλη στην εκκλησία ενώ ο δεύτερος τραυματίστηκε σε ανταλλαγή πυρών κοντά στην πύλη.

«Έχουμε καθαρίσει την περιοχή γύρω από την εκκλησία και τώρα καθαρίζουμε μια περιφερειακή περιοχή πιο έξω», δήλωσε ο Ανσάρι, μιλώντας στα μέσα μαζικής ενημέρωσης στο χώρο της επίθεσης.

Οι μάρτυρες ανέφεραν μια ΄ντονη ανταλλαγή πυροβολισμών στη γειτονιά, καθώς η αστυνομία επιχείρησε να καθαρίσει την περιοχή.



«Οι άνθρωποι έτρεχαν στις γωνίες [της εκκλησίας], δεν μπορούσα να καταλάβω τι συμβαίνει, συνέβη ξαφνικά», είπε μια γυναίκα που ήταν στην εκκλησία όταν έλαβε χώρα η επίθεση.

Ο αριθμός των νεκρών επιβεβαιώθηκε από τον Waseem Ahmed, υπάλληλο στο κοντινό αστικό νοσοκομείο.

Περισσότεροι από 200 άνθρωποι είχαν συγκεντρωθεί στην εκκλησία για την λειτουργία κατά τη στιγμή της επίθεσης.

Η Quetta, πρωτεύουσα της επαρχίας Balochistan, βρίσκεται στο επίκεντρο της πρόσφατης βίας στο Πακιστάν και συχνά δέχεται επιθέσεις τόσο από ένοπλες ομάδες που συμμάχησαν με τους Ταλιμπάν του Πακιστάν όσο και από ομάδες αυτονομιστών.


pentapostagma.gr
Σχόλια