Λίβανος - Χεζμπολάχ: Διαδηλώσεις στη Βηρυτό κατά της απόφασης των ΗΠΑ για την Ιερουσαλήμ




Πολλές χιλιάδες υποστηρικτές της Χεζμπολάχ του Λιβάνου διαδήλωσαν τη Δευτέρα, με κεντρικό σύνθημα «θάνατος στην Αμερική», κατά της απόφασης του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ να αναγνωρίσει την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ, μετέδωσαν δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου.

Οι διαδηλωτές κατέκλυσαν τους δρόμους στο νότιο τμήμα της Βηρυτού, του προπυργίου της οργάνωσης, φωνάζοντας «Ιερουσαλήμ, αιώνια πρωτεύουσα της Παλαιστίνης».



«Η Ιερουσαλήμ είναι δική μας» διάβαζε κανείς σε πολλά από τα πανό στα χέρια των συμμετεχόντων, που κρατούσαν επίσης σημαίες της Παλαιστίνης και της Χεζμπολάχ.

«Θάνατος στις ΗΠΑ», «Θάνατος στο Ισραήλ» επαναλάμβαναν οι διαδηλωτές.

Μεταξύ αυτών ήταν 28χρονη Ιμάν Γκαμπντούν, που πήγε στη διαμαρτυρία μαζί με την 7χρονη κόρη της Μπατούλ. Η γυναίκα είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο:

«Η πρωτεύουσα της Παλαιστίνης είναι η Ιερουσαλήμ και θα παραμείνει έως την Ημέρα της Κρίσης».
«Βρισκόμαστε εδώ για να απορρίψουμε όλοι μαζί αυτήν την απόφαση» διαβεβαίωσε ο 28χρονος Χασάν Μούσα. «Εάν ο κόσμος το απορρίψει ομόφωνα, ο Τραμπ θα αλλάξει γνώμη, έτσι δεν είναι;».

Στη σημερινή διαδήλωση δεν προκλήθηκαν επεισόδια, σε αντίθεση με τη χθεσινή κινητοποίηση κοντά στην αμερικανική πρεσβεία, στο βόρειο τμήμα της Βηρυτού.

«Δεν θα εγκαταλείψουμε την Ιερουσαλήμ» διαμήνυσε από την πλευρά του ο ηγέτης της Χεζμπολάχ Χασάν Νασράλα, κατά τη διάρκεια μιας ομιλίας που προβλήθηκε στο τέλος της διαδήλωσης, στις μεγάλες οθόνες που είχαν εγκατασταθεί στο σημείο.

Κρίνοντας πως η απόφαση του Ντόναλντ Τραμπ ισοδυναμεί με «επίθεση», ο ηγέτης της Χεζμπολάχ προέτρεψε το συγκεντρωμένο πλήθος να διασφαλίσει ότι αυτή «η ανόητη αμερικανική απόφαση θα είναι η αρχή του τέλους» του Ισραήλ.

zougla.gr
Σχόλια