Ένταση και ξύλο στα Άνω Λιόσια



Φωτορεπορτάζ: Νίκος Χριστοφάκης

Εννέα αστυνομικοί της ΔΙΑΣ μεταφέρθηκαν τραυματισμένοι στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο μετά από επεισόδια που σημειώθηκαν έξω από το αστυνομικό τμήμα των Άνω Λιοσίων. Όλα ξεκίνησαν στις 17:30, όταν ένας 62χρονος κρατούμενος (ρομά) άφησε την τελευταία του πνοή μέσα στα κρατητήρια, από παθολογικά αίτια.

Στο σημείο έφτασαν συγγενείς και φίλοι του προκειμένου να διαμαρτυρηθούν, οι οποίοι πέταξαν πέτρες προς το Α.Τ. κι ακολούθησαν επεισόδια και συμπλοκές με αστυνομικούς που ήταν στο Τμήμα, ενώ κατέφθασαν και ομάδα της ΔΙΑΣ και της ΟΠΚΕ.

Η αστυνομία προχώρησε σε μία σύλληψη κατά τη διάρκεια των επεισοδίων - επρόκειτο για τον γιο του 62χρονου, ο οποίος στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος.















Ο αδερφός του θύματος αναφέρει σε δηλώσεις του στις κάμερες ότι ο 62χρονος ένιωθε από χθες, όταν και συνελήφθη, αδιαθεσία, κι ότι οι αστυνομικοί όφειλαν να τον μεταφέρουν εγκαίρως στο νοσοκομείο, προκειμένου να του παρασχεθεί ιατρική βοήθεια.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του zougla.gr, αρχικά οι αστυνομικοί που έφτασαν στο σημείο ήταν ενήμεροι ότι θα συναντήσουν λιγότερα από 40 άτομα, ενώ μπροστά τους τελικά αντίκρυσαν περισσότερα από 100.

Ο 62χρονος που έχασε τη ζωή του είχε συλληφθεί χθες για κλοπές και για άλλες καταδικαστικές αποφάσεις.
Σχόλια