Γιατί πρέπει να πλένετε τα ρούχα από τα Zara αμέσως – Ένας υπάλληλος αποκαλύπτει




Μπορεί τα Zara αρχικά να ξεκίνησαν ως καταστήματα με οικονομικά προϊόντα ένδυσης αλλά εξελίχθηκαν σε μανία. Εκατομμύρια γυναίκες ανά τον κόσμο τα επισκέπτονται και ψωνίζουν από εκεί όχι μόνο βασικά κομμάτια της γκαρνταρόμπας τους αλλά και ρούχα για πιο ιδιαίτερες περιστάσεις.

Σε κάθε γωνία του κόσμου, πόλεις μικρές και μεγάλες υπάρχει πλέον ένα κατάστημα Zara στο οποίο μπαινοβγαίνουν διαρκώς γυναίκες αλλά και άνδρες.

Τις περισσότερες φορές όλοι και όλες μπαινοβγαίνουν βιαστικά στα Zara μη δίνοντας προσοχή σε τίποτα άλλο εκτός από τα προϊόντα στα ράφια και στα σταντς. Τα γνωστά καταστήματα, όμως, πέρα από χώρο αγοράς για εμάς τους καταναλωτές είναι και χώρος εργασίας για κάποιους άλλους. Ποια είναι όλα αυτά που συμβαίνουν στα Zara και οι πελάτες δεν προσέχουν και τι σημαίνει να δουλεύεις στα Zara;

Μια υπάλληλος καταστήματος των Zara στο Μεξικό μίλησε στο BuzzFeed Mexico και περιέγραψε πώς είναι πραγματικά να δουλεύεις για τα γνωστά ισπανικά καταστήματα.
Oλο το προσωπικό των Zara περνά από έλεγχο κατά την είσοδο αλλά και κατά την έξοδο από το κατάστημα.«Είναι ένα πρόβλημα, αλλά είναι ο μόνος τρόπος για να είναι σίγουροι ότι δεν θα κλαπεί τίποτα».
Οι ημέρες των εκπτώσεων είναι οι χειρότερες για τους υπαλλήλους, επειδή εργάζονται ασταμάτητα.«Αν το κατάστημα ξεμείνει από κάποια προϊόντα θα σε στείλουν το πιο κοντινό για να φέρεις άλλα».
Οι εργαζόμενοι στα δοκιμαστήρια έχουν μια κύρια εργασία: Να διπλώνουν τα ρούχα. «Μόλις ένας πελάτης βάλει τα ρούχα, θα πρέπει αμέσως να τα διπλώσουμε έτσι ώστε πάντα να φαίνονται αψεγάδιαστα και αφόρετα».
Εάν οι εργαζόμενοι δεν τα καταφέρνουν… απολύονται.
Σε έναν υπάλληλο, το χειρότερο πράγμα που μπορεί να του συμβεί είναι να αρρωστήσει εν ώρα εργασίας. 



Οι υπάλληλοι θα πρέπει να προγραμματίζουν ακόμη και τα διαλείμματα που θα κάνουν για… την ανάγκη τους. Η δουλειά είναι συνεχόμενη και ασταμάτητη και τα διαλείμματα για τουαλέτα ή τηλέφωνο θα πρέπει να γίνονται με μέτρο.
Τα γυναικεία ρούχα είναι τόσο βρώμικα στο τέλος της ημέρας που καλό θα ήταν το πρώτο πράγμα που κάνει κάθε μια που ψωνίζει κάτι από τα Zara είναι να το… πλένει! «Συχνά είναι γεμάτα μέικ απ».
Αλλά ακόμη και αν τα ρούχα είναι λερωμένα το κατάστημα θα προσπαθήσει να τα πουλήσει. «Σας συνιστώ να τα πλένετε οπωσδήποτε πριν τα φορέσετε».
Τα δοκιμαστήρια είναι βρώμικα και πρέπει να τα καθαρίζουν συνεχώς. «Υπάρχουν άνθρωποι που μπαίνουν εκεί και αρχίζουν να καθαρίζουν τις τσάντες τους. Βρίσκουμε πεταμένα χαρτάκια, εισιτήρια, κοκαλάκια, ότι μπορείς να φανταστείς».
Αν ο πελάτης μπει στο μαγαζί με φαγητό οι υπάλληλοι πρέπει να τον παρακολουθούν διακριτικά για το αν θα λερώσει τα ρούχα.
Οι υπάλληλοι που βρίσκονται στο κατάστημα για λιγότερο από τρεις μήνες πρέπει να φορούν συγκεκριμένη στολή. Οπότε μπορείς να ξεχωρίσεις εύκολα τους καινούριους…
Μετά ο καθένας διαλέγει τι θα φορέσει, αλλά θα πρέπει να έχει πάρει έγκριση από το κατάστημα. Συνήθως πρέπει να είναι μαύρα τα ρούχα.
Εκπτώσεις οι υπάλληλοι απολαμβάνουν αφού πρώτα δουλέψουν στο κατάστημα για ένα συγκεκριμένο διάστημα. 

Η εξωτερική εμφάνιση παίζει ρόλο για το τμήμα που θα δουλέψεις. Αν ο προϊστάμενος σε βρίσκει όμορφο θα δουλέψεις στους χώρους του καταστήματος. Αν όχι, στην αποθήκη.
Ρούχα που δεν πωλούνται μέχρι το τέλος της σεζόν, στέλνονται πίσω στην Ισπανία.
Για τις τιμές πρέπει πάντα να ελέγχετε τα καρτελάκια. «Επειδή τις ημέρες των εκπτώσεων γίνεται χαμός και τα ρούχα μετακινούνται από σταντ σε σταντ πρέπει να τσεκάρετε πάντα τα καρτελάκια..
Οι καλύτερες ημέρες για να κάνετε τα ψώνια σας είναι οι Δευτέρες, οι Τρίτες και οι Τετάρτες. «Ιδιαίτερα τις Τετάρτες, τότε έρχονται οι νέες παραλαβές».
Υπάρχουν εκπτώσεις όλη τη χρονιά, απλά πρέπει να ψάξεις καλά. «Καλό είναι να γραφτείτε στο newsletter για να ενημερώνεστε».


pentapostagma.gr
Σχόλια