Υπερσύγχρονο πλοίο του πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ… πάγωσε στο κανάλι του Μόντρεαλ



Σκληρός αντίπαλος φαίνεται ότι αποδείχθηκε το κλίμα του Καναδά για ένα από τα υπερσύγχρονα πλοία τουαμερικανικού πολεμικού Ναυτικού.


Ο λόγος για το USS Little Rock που εγκλωβίστηκε στους πάγους στο κανάλι του Μόντρεαλ κι ίσως χρειαστεί να περιμένει ολόκληρο το χειμώνα εκεί για να μπορέσει να αποπλεύσει.
Το πολεμικό πλοίο εντάχθηκε στην ενεργό υπηρεσία στις 16 Δεκεμβρίου στο Μπάφαλο της Νέας Υόρκης κι ήταν να αποπλεύσει την επομένη για τη βάση του στο Τζάκσονβιλ της Φλόριντα.
Αλλά το παρατεταμένο κύμα αρκτικού ψύχους που διήρκεσε από τα τέλη Δεκεμβρίου μέχρι τα μέσα Ιανουαρίου επιτάχυνε το σχηματισμό πάγου μέσα στο κανάλι, που έκλεισε για τη χειμερινή σεζόν στις 11 Ιανουαρίου και θα ξανανοίξει τον Μάρτιο.


«Διατηρώντας το πλοίο στο Μόντρεαλ μέχρι να είναι καθαρό το κανάλι θα εξασφαλίσει όχι μόνο το ίδιο, αλλά και το 70μελές πλήρωμά του και θα έχει μικρή επιπτωση στο επιχειρησιακό του πρόγραμμα», είπε εκπρόσωπος του Αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού.
Μέχρι τον Μάρτιο λοιπόν το πλήρωμα θα κάνει ασκήσεις ετοιμότητας προκειμένου να περάσει ευχάριστα και δημιουργικά ο καιρός.
Το μήκους 118 μ. σκάφος, είναι εξοπλισμένο με ελικοδρόμιο, ράμπα για μικρά σκάφη, σχεδιάστηκε για ναρκαλιευτικές και ανθυποβρυχιακές αποστολές και μπορεί να πιάσει ταχύτητα 45 κόμβων την ώρα.

tribune
Σχόλια