Κούρδοι: «Πεθαίνουμε από δίψα – Ο Ερντογάν έκοψε τη ροή του Ευφράτη προς την Συρία» – Έρχεται «Αρμαγεδώνας» σύμφωνα με τον Άγιο Παΐσιο




Άγιος Παΐσιος: «Όταν ακούσετε ότι τα νερά του Ευφράτη τα κόβουν ψηλά οι Τούρκοι με φράγματα να ξέρετε ότι έρχεται ο Αρμαγεδώνας».

«Όταν ακούσετε ότι τα νερά του Ευφράτη τα κόβουν ψηλά οι Τούρκοι με φράγματα, να ξέρετε ότι ήδη μπήκαμε στην προετοιμασία του Αρμαγεδδώνα, και ότι διακόσια εκατομμύρια στρατός θα διαβεί τον Ευφράτη για την Μέση Ανατολή και ότι το ξανθόν γένος, δηλαδή οι Ρώσοι, θα πολεμήσουν εναντίον της Τουρκίας»…είχε τονίσει ο Άγιος Γέροντας , ο οποίος ήταν το πιο έγκυρο πρακτορείο ειδήσεων και αναλύσεων για όλα όσα ζούμε αυτό το διάστημα.

Την ίδια στιγμή ο σουλτάνος Ερντογάν έδωσε εντολή να διακοπεί η ροή του ποταμού Ευφράτη προς την Συρία, σε ένα νέο εχθρικό σχέδιο κατά του δύστυχου λαού της Συρίας ώστε να διψάσει και να εξασθενήσει τους Κούρδους.

Ετσι τους εκδικείται λόγω των συνεχόμενων απωλειών των τουρκικών δυνάμεων .

Πληροφορίες φέρουν τον Ερντογάν να το πηγαίνει μέχρι τέλους αυτή τη φορά κόβοντας οριστικά την ροή. Αλλωστε στόχος του είναι να φτάσει μέρι τον Ευφράτη.





Σύμφωνα λοιπόν με κουρδικά, ιρανικά και συριακά ΜΜΕ, η Άγκυρα μείωσε και άλλο ακόμα πιο πολύ την ροή των υδάτων του Ευφράτη προς το συριακό έδαφος σε 321 κυβ. μέτρα το δευτερόλεπτο.

Αυτή είναι η πιο αδύναμη ροή για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας στα φράγματα. Αποτέλεσμα είναι η αισθητή πτώση της στάθμης του νερού.

Το νερό δεν φτάνει για την υδροδότηση των χωρών της περιοχής ενώ και το πόσιμο νερό δεν επαρκεί για την υδροδότηση των κατοίκων Συρίας, Ιράκ, και Ιράν.

Σύμφωνα με την σύμβαση η Συρία έχει το δικαίωμα να λαμβάνει ύδατα του Ευφράτη με ροή 450 κυβ. μέτρα ανά δευτερόλεπτο.

Το τουρκικό κράτος μείωσε τη στάθμη των υδάτων του ποταμού Ευφράτη σε επίπεδο που αποτελεί το χαμηλότερο επίπεδο για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας στα φράγματα.

Η εντολή Ερντογάν απειλεί 2 εκατομμύρια κατοίκους της πόλης του Χαλεπίου, οι οποίοι τροφοδοτούνται για πόσιμο νερό από τον ποταμό Ευφράτη.

Αυτή η κίνηση οδηγεί επίσης στη διακοπή της ηλεκτρικής ενέργειας στις περιοχές Ευφράτη και Jazeera και όπου το πόσιμο νερό εξάγεται από υπόγεια πηγάδια με ηλεκτρική ενέργεια.

Που είναι ο ΟΗΕ , η ΕΕ και όλες αυτές οι ΜΚΟ που κόπτονται για την σωτηρία των μεταναστών …που είναι ο Πάπας που βράβευσε πριν τρεις ημέρες τον σουλτάνο Ερντογάν , ο οποίος «δολοφονεί» χωρίς οίκτο, μέσω της διακοπής ροής του νερού, χιλιάδες ψυχές.

Όλοι τους υποκριτικά δεν κάνουν απολύτως τίποτα ενώ η Τουρκία θα έπρεπε να είχε ήδη καταδικαστεί για την επέμβαση στην Αφρίν, ως χώρα «εγκληματίας πολέμου».

Ενώ ο Τούρκος πρόεδρος εκδικείται την Συρία, οι σχέσεις ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Τουρκία βρίσκονται σε «κρίσιμο σημείο» και υπάρχει κίνδυνος «να καταρρεύσουν πλήρως», προειδοποίησε σήμερα ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών πριν από επίσκεψη του Αμερικανού ομολόγου του στην Άγκυρα.

«Οι σχέσεις μας βρίσκονται σ’ ένα πολύ κρίσιμο σημείο. Είτε θα βελτιώσουμε τις σχέσεις μας είτε θα καταρρεύσουν πλήρως», δήλωσε ο Μεβλούτ Τσαβόσογλου σε συνέντευξη Τύπου στην Κωνσταντινούπολη, αναφέρει άρθρο στον κυπριακό τύπο.

Οι σχέσεις ανάμεσα στην Άγκυρα και την Ουάσινγκτον, ήδη τεταμένες μετά την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος του Ιουλίου του 2016, επιδεινώθηκαν περαιτέρω εξαιτίας της υποστήριξης που προσφέρει η Ουάσινγκτον σε μια πολιτοφυλακή των Κούρδων της Συρίας, την οποία η Τουρκία θεωρεί «τρομοκρατική» και εναντίον της οποίας εξαπέλυσε στις 20 Ιανουαρίου στρατιωτική επιχείρηση στον συριακό θύλακο του Αφρίν.

Από την αρχή αυτής της επίθεσης, η Τουρκία έχει προειδοποιήσει επανειλημμένα την Ουάσινγκτον ότι μπορεί στη συνέχεια να προχωρήσει προς τη Μανμπίτζ, σε απόσταση περίπου 100 χλμ. ανατολικά του Αφρίν, η οποία ελέγχεται επίσης από την πολιτοφυλακή των Μονάδων Προστασίας του Λαού (YPG), που έχει όμως στο πλευρό της Αμερικανούς στρατιωτικούς.

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κάλεσε τους Αμερικανούς στρατιώτες να αποσυρθούν από τη Μανμπίτζ, για να αποφευχθεί οποιαδήποτε απευθείας αντιπαράθεση μεταξύ των δύο χωρών που είναι σύμμαχοι στους κόλπους του ΝΑΤΟ.



Το θέμα εθίγη το σαββατοκύριακο από τον Ιμπραήμ Καλίν, εκπρόσωπο του Ερντογάν, και τον Χ. Ρ. Μακμάστερ, σύμβουλο του Αμερικανού προέδρου σε θέματα ασφαλείας, στη διάρκεια συνάντησής τους στην Κωνσταντινούπολη, κατά την οποία οι δύο επίσημοι επέμειναν «στη μακροπρόθεσμη στρατηγική σύμπραξη» ανάμεσα στην Άγκυρα και την Ουάσινγκτον, σύμφωνα με ανακοίνωση της προεδρίας.

Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Ρεξ Τίλερσον αναμένεται, επίσης, αυτή την εβδομάδα στην Άγκυρα, όπου πρόκειται να συναντήσει τους Ερντογάν και Τσαβούσογλου, για να συζητήσουν κυρίως περί της Συρίας.

Ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας υποστήριξε σήμερα πως οι προσδοκίες της Τουρκίας «είναι σαφείς και ξεκάθαρες» και η Ουάσινγκτον έχει ενημερωθεί γι’ αυτές.

«Περιμένουμε συγκεκριμένα μέτρα από τις Ηνωμένες Πολιτείες»,πρόσθεσε, εκτιμώντας ότι η εμπιστοσύνη ανάμεσα στις δύο χώρες πρέπει να αποκατασταθεί.

Έτσι ο Ερντογάν τα «βάζει» με όλους και με όλα σε Συρία, στην Κύπρο και στο Αιγαίο σε μια σαφή προσπάθεια αναβίωσης της οθωμανικής αυτοκρατορίας όπως δήλωσε και σε πρόσφατη ομιλία του σχετικά με την συνέχεια του τουρκικού κράτους από τους Οθωμανούς σουλτάνους.

«Η Δημοκρατία της Τουρκίας αποτελεί συνέχεια της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας», δήλωσε ο Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν το Σάββατο.

Σε δηλώσεις του που έγιναν κατά τη διάρκεια μίας εορταστικής εκδήλωσης μνήμης για την επέτειο του θανάτου του οθωμανού σουλτάνου Abdulhamid II στο παλάτι Yildiz στην Κωνσταντινούπολη, ο Ερντογάν δήλωσε: «Η Τουρκική Δημοκρατία, είναι όπως ακριβώς και οι προηγούμενες καταστάσεις μας που είναι αλληλοσυμπληρούμενες, αποτελώντας συνέχεια αυτής των Οθωμανών.





pentapostagma.gr
Σχόλια