Η πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών κατά της ΕΕ και της ευρωζώνης



Στο δημοψήφισμα του 2015, το 62%του ελληνικού λαού ψήφισε «όχι πάση θυσία στο ευρώ». Αλλά οι καθεστωτικοί κυβερνώντες με τη συμπαιγνία της κοινοβουλευτικής αντιπολίτευσης μετέτρεψαν το όχι σε ναι. Από το 2015 μέχρι σήμερα, η οικονομική κατάσταση της χώρας μας χειροτερεύει.συνεχώς, όσο και αν τα κύμβαλα της κρατικής και διεθνούς προπαγάνδα, διατυμπανίζουν μια εικονική αισιοδοξία, η οποία εδώ και χρόνια επαναλλαμβάνεται και στο τέλος αποδεικνύεται φενάκη.
Η φτωχοποίηση, η λεηλασία,η κατοχή, η εξόντωση της χώρας συνεχίζεται. Η μεσαία τάξη εξοντώνεται. Οι ελληνικές επιχειρήσεις καταστρέφονται. Ο κόσμος υποφέρει από τη φοροκαταιγίδα, τους πλειστηριασμούς, τις πρωτόγνορες περικοπρές μισθών, συντάξεων, εισοδημάτων. Η φτώχει έχει στήσει χορό και οι ξένοι εισβολές βιάζουν τη χώρα. Οι έλληνες πολίτες βομβαρδίζονται καθημερινά από ατέλειωτα ψέματα.
Οι αργυρώνητοι καθεστωτικοί ισνστούκτορες της παραπληροφόρηρσης υποστηρίζουν ότι,η πλειοψηφία των ελλήνων πολιτών υποστηρίζουν την παραμονή μας στην ευρωζώνη. Ψέματα. Σε όλες τις τελευταίες δημοσκοπήσεις σχετικά με το ευρώ, φανερές ή μυστικές, η πλειοψηφία των ερωτηθέντων τοποθετούνται αρνητικά ενάντια στην ένταξή μας στο ευρώ αλλά και στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Οι συτημικές δημοσκοπήσεις για το ευρώ
Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις, που έχουν δημοσιευθεί πριν από το καλοκαίρι του 2017, της ALCO, Public Issue,MRB, δίνουν περίπου πλειοψηφικό ποσοστό στους υποστηρικτές του εθνικού νομίσματος. Ακόμα μεγαλύτερη-συντριπτική πλειοψηφία υπέρ του εθνικού νομίσματος δίνουν όλες οι διαδικτιακές δημοσκοπήσεις για το ίδιο θέμα, οι οποίες αν και δεν στηρίζονται σε επιστημονικές βάσεις, δείχνουν μια συγκεκριμένη τάση. Και αυτό όταν, η σχετική συζήτηση για το ευρώ και τη δραχμή είναι εντελώς απαγορευμένη στα συστημικά κεντρικά τηλεοπτικά κανάλια.
Στο ευρωβαρόμετρο 69% ενάντιοι στην ΕΕ
Στα τελευταία ευρωβαρόμετρα που διενεργούνται με ευθύνη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το 69% τοποθετούνται αρνητικά έναντι της ΕΕ και το 59-60% δ’ηλωσε πως ήταν λάθος η ένταξή μας στο ευρώ. Στην ίδια δημοσκόπηση του ευρωβαρόμετρου, το 18% τοποθετείται υπέρ της άμεσης εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη. Αυτό το ποσοστό αποτελεί σημαντικό πυρήνα για τη δημιουργία μιας σοβαρής πατριωτικής και δημοκρατικής κίνησης που θα αντιπαρατεθεί με αξιόμαχες προοπτικές απέναντι στα ευρωμνημονιακά κόμματα που έχουν καθυποτάξει τη χώρα μας στην ευρωζωνική καταστροφή.


odosdrachmis.gr

Σχόλια