Οι Τούρκοι «σαρώνουν» τα Ιμια με θερμική κάμερα (βίντεο)




Πριν από μερικές ημέρες αποκαλύφθηκαν οι εργασίες που κάνουν οι Τούρκοι σε νησάκι απέναντι από τα Ιμια για τη δημιουργία φυλακίου που θα παρακολουθεί τις κινήσεις στην περιοχή.

Όπως έγινε γνωστό την Παρασκευή πλοίο του τουρκικού Λιμενικού Σώματος κάνει περιπολίες στο Αιγαίο έχοντας ενσωματωμένο ραντάρ με θερμική κάμερα.

Τουρκικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι το πλοίο «Morad-1», βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από τα Ιμια.

Όπως μεταδίδει το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Ihlas (ΙΗΑ) σε ρεπορτάζ με τίτλο «ούτε πουλί δεν πετάει στα Ίμια» το κινητό ραντάρ «Μουράτ-1» που ανήκει στην τουρκική ακτοφυλακή βρίσκεται από σήμερα στην περιοχή Μούγλα στο Μπόντρουμ (Αλικαρνασός) προκειμένου να παρακαλουθεί τα Ίμια 24 ώρες το 24ωρο.




Σύμφωνα με το πρακτορείο η τουρκική ακτοφυλακή και πολεμικά πλοία θα παρακολουθούν συνεχώς παράλληλα με το κινητό ραντάρ το οποίο είναι εξοπλισμένο με θερμικές κάμερες την περιοχή, ώστε «να μην πετάξει ούτε πουλί στα Ίμια». Με το ραντάρ να βρίσκεται στην περιοχή της ακτής Gümüşlük που βρίσκεται 3,5 μίλια μακριά από τα Ίμια, οι τουρκικές δυνάμεις, έχουν αρχίσει ήδη την παρακολούθηση (σς της περιοχής) από στεριά και θάλασσα, καταλήγει το ρεπορτάζ του πρακτορείου. Το ραντάρ με τις θερμικές κάμερες, που τέθηκε σε λειτουργία την Παρασκευή, θεωρείται ιδιαίτερα χρήσιμο κατά τις νυχτερινές ώρες.

Οι Τούρκοι συνεχίζουν να προκαλούν με τις ενέργειές τους, καθώς σε κάθε τους κίνηση δείχνουν να προετοιμάζουν ένα πολεμικό σκηνικό.

τα νέα
Σχόλια