Ραγδαία εξέλιξη: Αλβανική ομολογία για την ΑΟΖ με Ελλάδα: «Η συμφωνία δεν «ενοχλεί» τον μεγάλο σύμμαχο της Αλβανίας…την Τουρκία» – Δεδικασμένο για το Καστελόριζο




Συνεχίζοντας το κρεσέντο του γενικού «ξεπουλήματος» η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά ο Α. Τσίπρας εξουσιοδότησαν το ΥΠΕΞ για την τελική φάση των διαπραγματεύσεων με την Αλβανία το ταχύτερο δυνατό χωρίς να κάνουν γνωστό το «περιεχόμενο» αυτής.

Μόνο που οι Αλβανοί «μιλάνε πολύ» . Ο αλβανικός τύπος αναφέρει ότι η επικείμενη από αυτή την άποψη συμφωνία με την Ελλάδα , «έχει ναι μεν σκοπό την αυστηρή εφαρμογή του διεθνούς δικαίου, αλλά διασφαλίζει στο ακέραιο ότι δεν «ενοχλεί» τον μεγάλο σύμμαχο της Αλβανίας, την Τουρκία».

Αλβανικά ΜΜΕ σημειώνουν πως η συμφωνία Ελλάδας – Αλβανίας για τα θαλάσσια σύνορα στο Ιόνιο, θα χρησιμοποιηθεί πολιτικά ως προηγούμενο σε μια ενδεχόμενη διαπραγμάτευση για τα θαλάσσια σύνορα με την Τουρκία για να εδραιωθεί η ελληνική κυριαρχία στο Αιγαίο.

Εφόσον στην προκειμένη περίπτωση ο Έλληνας ΥΠΕΞ αποδεχτεί «ειδικό καθεστώς» για τα Διαπόντια νησιά βόρεια Κέρκυρας με την Αλβανία, αυτά θα σημάνει ότι αυτά δεν θα έχουν ΑΟΖ, και αυτόματα θα δημιουργήσει δεδικασμένο για το νησιωτικό σύμπλεγμα της Μεγίστης , ικανοποιώντας την προσπάθεια της Τουρκίας για «μεσογειακή ΑΟΖ» .



Διπλωματικές πηγές στο ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών επιβεβαίωσαν το αλβανικό ΜΜΕ Top Channel, το οποίο αναφέρει ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έδωσε εντολή για την περάτωση της τελικής φάσης των διαπραγματεύσεων για όλα τα εναπομείναντα εκκρεμή ζητήματα μεταξύ Ελλάδας και Αλβανίας, άρον άρον, με σκοπό να τελειώνουμε μια ώρα αρχύτερα διότι ίσως δεν γνωρίζει « τι ξημερώνει αύριο» από πλευρά πολιτικών εξελίξεων στην Ελλάδα.



Σύμφωνα με αυτές τις πηγές, πριν από δύο μέρες ο Έλληνας πρωθυπουργός έδωσε την συγκεκριμένη εντολή και εξουσία στον υπουργό Εξωτερικών και στην ελληνική διαπραγματευτική ομάδα να προχωρήσουν στο στάδιο της συγγραφής συμφωνιών μεταξύ των δύο χωρών.

Το Top Channel , σύμφωνα με πηγές του αναφέρει ότι η συμφωνία για τα χωρικά ύδατα θεωρείται πλέον «τελειωμένη» , μιας και τα δύο μέρη έχουν αναλύσει κάθε σημείο, συμφωνώντας ακόμη και στον χάρτη για το νέο διαχωρισμό της ακτογραμμής και της αποκλειστικής οικονομικής ζώνης.

Με λίγα λόγια η κυβέρνηση της Ελλάδος έχει αναλάβει εργολαβικά μετά από προτροπή ΗΠΑ και Γερμανίας την είσοδο σε ΝΑΤΟ/ΕΕ τόσο των Σκοπίων όσο και της Αλβανίας παραβλέποντας την ιστορία και κυρίως τις σοβαρές διαφορές σε ζητήματα όπως η ΑΟΖ στο Ιόνιο , ή το θέμα της ελληνικής μειονότητας και το Τσάμικο ( Αλβανία), στα οποία οι «γείτονες» δεν κάνουν πίσω .

Χαρίζουμε «διευκολύνσεις» σε χώρες που έχουν αποδειχθεί στο παρελθόν ότι δεν σέβονται τίποτα , διαβάλουν και κατηγορούν την χώρα μας με την πρώτη ευκαιρία, και κυρίως δίνουν «βάσεις» και διευκολύνσεις στο τουρκικό παράγοντα που επιθυμεί την περικύκλωση του ελληνικού χώρου από ΒΔ.

Ο κίνδυνος είναι σαφώς μεγάλος και πολύ κοντά μας για όλα αυτά που ζούμε ειδικά μετά το 2009 . Το σχέδιο της Μεγάλης Αλβανίας εμπεριέχει την ευθεία αμφισβήτηση όλων των κεκτημένων μας στην ελληνική Μακεδονία και Ήπειρο από 1912 και μετά, με διάφορες «προφάσεις», παραμύθια της χαλυμάς και οτιδήποτε άλλο.

Ήδη ο Ερντογάν, σύμφωνα με αλβανικό ΜΜΕ, ετοιμάζει διάσκεψη για το «μέλλον» του Πρέσεβο παρουσία Σέρβων, Αλβανών , εμφανίζοντας τον εαυτό του ως το μεγάλο σουλτάνο των Βαλκανίων. Όλα αυτά ενώ η οικονομική κρίση συνεχίζει να ταλανίζει την Ελλάδα και μόνο αυτήν , την οποία πολλοί θέλουν να «γονατίσουν» απεγνωσμένα.



Πότε θα αποκτήσουμε όμως σε αυτήν την δύσμοιρη χώρα μια κυβέρνηση που κινείται καθαρά από εθνικά κριτήρια και δεν θα απεμπολεί ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα ;


pentapostagma.gr

Σχόλια