Ερχεται πολεμική εμπλοκή Ελλάδας-Τουρκίας – Τι αποκαλύπτει γνωστός καθηγητής – Επικαλείται τις μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ




ΓΙΑ ΑΥΤΟ «ΑΠΛΩΘΗΚΕ» Ο ΑΙΓΥΠΤΙΑΚΟΣ ΣΤΟΛΟΣ ΣΤΟ ΚΟΙΤΑΣΜΑ»ΖΟΡ»

Γιατί απλώθηκαν αιγυπτιακά πολεμικά πλοία , υποβρύχια κατάφορτα με τορπίλες και επίλεκτες ομάδες Αιγυπτίων seals….υποτίθεται επίσημα ως ασφάλεια στο κοίτασμα Zor ;

Όσα γνωρίζει ο «νοικοκύρης» στρατάρχης και πρόεδρος της Αιγύπτου Αλ Σίσι από τις μυστικές του υπηρεσίες δεν γνωρίζει ο Ερντογάν και οι δικοί του πραιτοριανοί .

Οι Τούρκοι ετοιμάζονται να αμφισβητήσουν εκτός όλων των άλλων και μέρος της αιγυπτιακής ΑΟΖ στο σημείο που εφάπτεται με την ελληνική και κυπριακή στο οικόπεδο 4.

Ο Κύπριος καθηγητής κ. Καρυώτης υποστήριξε σε εκπομπή ότι «η κατάσταση θα χειροτερεύσει όταν φτάσουμε στο Οικόπεδο 4, όπου εκεί είναι η οριοθέτηση της Κύπρου – Αιγύπτου – Ελλάδας», επικαλούμενος πληροφορίες ελληνικών και αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών.



«Η Τουρκία αντιδρά για το Οικόπεδο 3, διότι αυτό θεωρητικά είναι το πιο «ακίνδυνο», γιατί συνορεύει με τον Λίβανο και όχι με το Ισραήλ, που θα μπορούσε να δημιουργήσει διένεξη με τους Ισραηλινούς», τονίζει ο ίδιος ο οποίος γνωρίζει πρόσωπα και καταστάσεις από τις ΗΠΑ.

Ο ομότιμος καθηγητής Οικονομικών στο Πανεπιστήμιο του Μεριλαντ, ανέφερε ότι παρόμοιο σκηνικό στήθηκε επί Χούντας το 1973. «Βρήκαμε πετρέλαιο στη Θάσο και είπαμε ότι γίναμε πλούσιοι», είπε ο κ. Καρυώτης, για να προσθέσει ότι μέχρι εκείνη την ημέρα δεν υπήρχε καμία παραβίαση της κυριαρχίας και των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας από την Τουρκία. «Άρχισε όμως από τότε», όπως τόνισε ο ακαδημαϊκός.



Έτσι μετά από προσωπική εντολή του προέδρου της Αιγύπτου…το αιγυπτιακό πολεμικό ναυτικό με μοίρα πάνοπλων πολεμικών σκαφών του και τουλάχιστον 4 υποβρυχίων «ακροβολίστηκε » σε θέση βολής…γύρω από το κοίτασμα Ζορ …σε ευθεία αντιπαράθεση με την ισχυρή παρουσία τουρκικών πολεμικών πλοίων στην κυπριακή ΑΟΖ.

Αυτό προμηνύει ότι το αμέσως επόμενο διάστημα με την κάθοδο του τουρκικού τρυπανιού θα πάρει «φωτιά» ολόκληρη η Ανατολική Μεσόγειο με τον αιγυπτιακό στολίσκο να παίρνει θέση απέναντι από τον τουρκικό .

Την ίδια στιγμή ο πρώην επικεφαλής της κυπριακής υπηρεσίας πληροφοριών κ. Πεντάρας δηλώνει για τις τουρκικές προκλήσεις :«ως γενικότερη στρατηγική, η Τουρκία χρησιμοποιεί της Ένοπλες Δυνάμεις της εκεί που είναι σίγουρη ότι θα πετύχει. Συνεπώς, ούτε στο Αιγαίο ούτε στην Κύπρο θα τολμήσει ένα θερμό επεισόδιο», σημείωσε, προσθέτοντας ότι «για τη δημιουργία θερμού επεισοδίου «χρειάζονται δύο», κάτι που δεν υπάρχει στην συγκεκριμένη περίπτωση, καθώς η Κυπριακή Δημοκρατία διατηρεί χαμηλούς τόνους»…όχι όμως οι Αιγύπτιοι που σήμερα …μετά από εντολή της κυβέρνησης αλλάζουν όλα τα ονόματα των λεωφόρων και δρόμων που είχα οθωμανικά .

όλα αυτά λαμβάνουν χώρα ενώ έντονη είναι η επιδίωξη της Αιγύπτου να λάβει και το κυπριακό φυσικό αέριο, πέραν από το φυσικό αέριο του Ισραήλ, τόνισε ο Πρωθυπουργός της Αιγύπτου Σέριφ Ισμαήλ, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Bloomberg.
«Ο στόχος δεν είναι η εισαγωγή αερίου από το Ισραήλ. Ανοίξαμε την αιγυπτιακή αγορά», τόνισε ο κ. Ισμαήλ, αναφερόμενος στη συμφωνία που επιτεύχθηκε την περασμένη Δευτέρα για εισαγωγή στην Αίγυπτο φυσικού αερίου του Ισραήλ.

«Επιδιώκουμε έντονα να λάβουμε και το κυπριακό φυσικό αέριο»,υπογράμμισε.

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο, ο Κύπριος Υπουργός Ενέργειας δήλωσε την Τρίτη ότι η Κύπρος βρίσκεται κοντά σε συμφωνία για να πωλήσει φυσικό αέριο στην Αίγυπτο. Άρα τα συμφέροντα της Αιγύπτου και σε λίγο του Ισραήλ θα γίνουν ακόμα πιο «κατανοητά» στην Τουρκία .

Τις επόμενες ημέρες λοιπόν που θα «κατέβει» το τουρκικό γεωτρύπανο συνοδεία τουρκικού στολίσκου ….θα δούμε πόσα «απίδια πιάνει ο σάκος» ειδικά του υπερφίαλου γαμπρού του Ερντογάν που απειλεί και αυτός για τα κοιτάσματα στην περιοχή ανοίγοντας προηγούμενα με πολλές ταυτόχρονα χώρες .


pentapostagma.gr

Σχόλια