Τεχνητή νοημοσύνη σε φάρμες εκτροφής χοίρων στην Κίνα


EUROKINISSI/ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ

Τεχνητή νοημοσύνη που βοηθά τους νεογέννητους χοίρους να επιβιώσουν τους πρώτους μήνες της ζωής τους, και μετά αποφασίζει ποιες χοιρομητέρες θα πάνε προς σφαγή, έχει αναπτυχθεί και αρχίζει να χρησιμοποιείται σε φάρμες εκτροφής χοίρων στην Κίνα.

Όπως αναφέρει το BBC, πρόκειται για την πιο πρόσφατη χρήση της υπηρεσίας cloud computing της Alibaba, ΕΤ Brain, και ήδη τίθεται σε χρήση στη χώρα, η οποία είναι η μεγαλύτερη παραγωγός και καταναλωτής χοιρινού.

Η κινεζική βιομηχανία χοιρινού είναι γνωστή για την έλλειψη αποδοτικότητάς της, ωστόσο η συγκεκριμένη τεχνολογία θα μπορούσε να φανεί χρήσιμη και σε άλλους τομείς. Προς το παρόν, η δοκιμή της περιορίζεται στην επαρχία Σιτσουάν.

Για την ανάπτυξη της τεχνολογίας αυτής η Alibaba συνεργάστηκε με την Sichuan Tequ και τη Dekon. Υποστηρίζεται πως, κατά μέσο όρο, θα έχει ως αποτέλεσμα μια χοιρομητέρα να κάνει τρία επιπλέον μικρά τον χρόνο, και θα μειώσει το ποσοστό θνησιμότητας κατά 3%.

Το σύστημα είναι ειδικά σχεδιασμένο να διατηρεί ένα προφίλ του κάθε ζώου, με στοιχεία όπως το βάρος, η ηλικία, η κατανάλωση τροφής, η φυσική άσκηση κ.ά. Για την παρακολούθηση του κάθε ζώου χρησιμοποιείται λογισμικό vision recognition, που βασίζεται σε έναν αριθμό που είναι γραμμένος σε τατουάζ στο πλευρό του κάθε ζώου. Επίσης, οι ήχοι τους αναλύονται για να διαπιστώνεται εάν τα μικρά κινδυνεύουν από ασφυξία κάτω από το βάρος της μητέρας τους.

Η τεχνητή νοημοσύνη επίσης «στήνει αυτί» για βήχα, που, μαζί με υπολογισμούς θερμοκρασίας μέσω υπερύθρων λειτουργούν ως σύστημα έγκαιρης προειδοποίησης για ξεσπάσματα επιδημιών.

Ακόμη, όταν διαπιστώνεται ότι ο βαθμός παραγωγικότητας μιας χοιρομητέρας έχει πέσει χαμηλότερα από το επιθυμητό, προτείνεται να σταλεί προς σφαγή.

Καθώς η κατανάλωση κρέατος στην Κίνα αυξάνεται, η Tequ υποστηρίζει ότι η συγκεκριμένη τεχνολογία είναι απαραίτητη για να έχουν οι κτηνοτρόφοι καλύτερη εικόνα για τα ζώα τους.



Σύμφωνα με την κινεζική ενημερωτική ιστοσελίδα Synced Review, πάνω στο συγκεκριμένο εγχείρημα έχουν γίνει επενδύσεις ύψους δεκάδων εκατομμυρίων δολαρίων, ενώ ήδη σε εξέλιξη είναι μια καμπάνια προώθησης.


naftemporiki.gr
Σχόλια