Η ΜΥΣΤΙΚΗ ΜΑΣOΝΙΚΗ ΣΤΟΑ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ ΠΟΥ ΚΙΝΕΙ ΤΑ ΝΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΟΜΠΥ. ΠΟΙΟΣ ΞΕΧΑΣΜΕΝΟΣ ΤΕΚΤΟΝΑΣ ΕΧΑΣΕ ΤΟ ΠΑΡΑΣΗΜΟ ΤΟΥ ΣΤΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΥΡΩΠΗ...




Η ενασχόληση μου με τις συλλογές τεκτονικών αντικείμενων δεν είναι τωρινή ούτε και τυχαία. Πέρα από το πλέγμα των γνωστών μασονικών στοών ανα το κόσμο υπάρχουν και αυτές που ποτέ δεν θα γνωρίσουμε. Στα τόσα χρόνια έρευνας έχουν περιέλθει ονόματα στοών και Ελληνικού και Ξένου χώρου στη γνώση μου. Ονόματα όπως ΦΟΙΝΙΚΑΣ , ΑΝΑΤΟΛΗ , ΠΕΡΙΚΛΗΣ , ΣΚΕΡΝΤΕΜΠΕΗΣ και άλλες.
Πάντα γνώριζα ότι το Ελληνικό μασονικό στοιχείο είχε μεγάλη δύναμη και στην Αμερική. Στοές όπως η ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ και ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ έχουν τεράστια δύναμη. Πάντα όμως άκουγα για ένα νούμερο . 5996..


Και συγκεκριμένα για την BXL 5996.. Μια στοά που πάνω της υπάρχουν όλες οι κινήσεις και τα νήματα του Ελληνικού ΛΟΜΠΥ. Οι Ελληνοαμερικανοί την θεωρούν υπεύθυνη για την ασφάλεια της χώρας μας. Με τρανταχτά ονόματα που όμως δεν αποδεικνύεται ως μέλη . ΤΖΟΡΤΖ ΔΟΥΚΑΚΗΣ , ΣΠΥΡΟΣ ΑΓΚΝΙΟΥ , ΣΚΟΥΡΑΣ , ΩΝΑΣΗΣ και άλλοι.
Ποτέ όμως δεν υπήρχε ένδειξη της ύπαρξης της. Κανένας δεν είχε μια ένδειξη , ένα σήμα , ένα παράσημο., τίποτα απολυτός. Ώσπου σε μια βόλτα μου σε ένα παζάρι με αντίκες στη Κεντρική Ευρώπη με έφερε σε επαφή με το άγιο δισκοπότηρο του Ελληνικού Μασονικού Χώρου. Από μακρυά φαίνονταν μια Ελληνική σημαία. Ωραία είπα από μέσα μου , κατι Ελληνικό. Κατι απο την Πατρίδα.
Όσο πλησίαζα είδα την καρφίτσα στο πίσω μέρος και μετα το μεταλλικό κενό πινακιδακι στο πάνω μέρος.
Και στην βάση του ένα τρίγωνο. Καθαρά μασονικό ειπα απο μεσα μου και πλησίασα να το δω.
Σάστισα... οχι κανω λαθος. Δεν μπορεί. Το νούμερο φαίνονταν καθαρά 5996 . Μετά είδα και τα γράμματα κολλητά ΒΧL . Ζήτησα μαλλον με δυνατή φωνή να το δω απο το πωλητή. Μου το έδωσε βαριεστημενα. Ενα απλό δέρμα με κατι χρώματα πανω του για αυτον και ενα μεταλλικό τριγωνακι. Το άγιο δισκοπότηρο της Μασονίας για μενα. Ήταν γνήσιο , ηταν δερμάτινη σημαία Ελληνική με το τριγωνακι με το ΒΧL 5996 πανω. Ταλαιπωρημένο. Λείπουν δυο ακόμα πράγματα ο βαθμός και το όνομα του κατόχου. Ξηλωμένο . Δεν με ένοιαζε καθόλου. Ούτως η άλλως πάνω απο 18ος Βαθμός και ούτως η άλλως Έλληνας ο κάτοχος.


Δεν έδειξα καθόλου να ενθουσιάζομαι . Ο πωλητης συνέχιζε να είναι αδιάφορος αλλά ενα απλο επιφώνημα μπορει να οδηγούσε σε αστρονομικά υψη την τιμη και να χάσω μεσα απο τα χερια μου το κειμηλιο. Ρωτησα τη τιμη και αφου μου ειπε ενα αστείο ποσό του ειπα οκ και αν εχει κατι αλλο σχετικο με αυτο το αντικείμενο. Μου ειπε οχι . Το βρηκα στα σκουπίδια και απλα το πουλάω.Εμεινα αφωνος . Στα σκουπίδια η απόδειξη ύπαρξης της στοας 5996. !!! Και εγω τυχερός να την βρω. Και ποιος εφυγε απο Αμερική και πέθανε ( γιατι μονο νεκρός φεύγεις απο εκει ) και του πεταξαν τα παρασημα στα σκουπιδια ; Και προσεξαν να βγάλουν το βαθμό και το ονομα. Σε τι μονοπατια με βάζεις διαολε.... Ρώτησα ευγενικα ενω κρατησα στα χερια μου και πληρωσα το παράσημο σε ποια περιοχή το βρηκε και μου ειπε . Ειναι κοντα σε μενα . Αύριο φευγω... Θα ξαναερθω σε 2 μήνες. Για να παω εκει...να ψαξω να ρωτήσω για τον LE GREC. Υπομονή... η πυλη για το μεταφυσικο της BXL 5996 ανοιξε.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΣΤΑΜΟΝΙΤΗΣ
Σχόλια