Ουγγαρία στον ΟΗΕ: Οι μετανάστες απειλούν την ομοιογένεια της χριστιανικής κοινωνίας


Επιμένει στην αντιμεταναστευτική πολιτική της



Η Ουγγαρία υπερασπίστηκε την αντιμεταναστευτική της πολιτική στα Ηνωμένα Έθνη, δηλώνοντας την αποφασιστικότητά της να διατηρήσει μια ομοιογενή χριστιανική κοινωνία.Η Επιτροπή Ατομικών και Πολιτικών Δικαιωμάτων των ΗΕ, που αποτελείται από ανεξάρτητους εμπειρογνώμονες, ξεκίνησε διήμερη εξέταση στο ιστορικό της Ουγγαρίας, λιγότερο από τρεις εβδομάδες πριν τις κοινοβουλευτικές εκλογές.
Την περασμένη Πέμπτη, ο πρωθυπουργός Βίκτορ Όρμπαν δήλωσε σε προεκλογική συγκέντρωση ότι οι ψηφοφόροι πρέπει να πολεμήσουν «εξωτερικές και διεθνείς δυνάμεις» που επιθυμούν να επιβάλουν στη χώρα τους μαζική μετανάστευση.

Ο υπουργός Εξωτερικών Πέτερ Σιγιάρτο τόνισε στην Επιτροπή: «πρώτα και κύρια, είναι ακλόνητη πεποίθηση της κυβέρνησης ότι ο ουγγρικός λαός έχει το δικαίωμα να ζει μια ζωή σε ασφάλεια, χωρίς το φόβο τρομοκρατικών θηριωδιών».



Το 2015, η Ουγγαρία είχε «θλιβερή εμπειρία», όταν περίπου 400.000 μετανάστες διέσχισαν τη χώρα στην πορεία τους προς τη δυτική Ευρώπη, «αγνοώντας όλους τους κανόνες», δήλωσε.

«Η ουγγρική κυβέρνηση δεν έχει δεχθεί παράνομους μετανάστες και δεν θα τους δεχτεί στο μέλλον», υπογράμμισε Πέτερ Σιγιάρτο.

«Εμείς οι Ούγγροι ζούμε τα τελευταία 1.000 χρόνια σε μια χριστιανική κοινωνία, σε μια ενοποιημένη, ομοιογενή κοινωνία, κάτι που θεωρούμε ανεκτίμητο και συνεχίζουμε να επιμένουμε σε αυτό», είπε χαρακτηριστικά.

Η Ουγγαρία αντέδρασε χτίζοντας έναν φράκτη στα σύνορα της και απέρριψε τις προτάσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης για ποσοστώσεις για την κατανομή των αιτούντων άσυλο μεταξύ όλων των χωρών της ΕΕ.

Οι περισσότεροι από τους πρόσφυγες και μετανάστες που καταφθάνουν στην Ευρώπη είναι μουσουλμάνοι που δραπετεύουν από πολέμους, φτώχεια και διώξεις στη Μέση Ανατολή.

Ο επικεφαλής της ουγγρικής διπλωματίας πρόσθεσε πως μη κυβερνητικές οργανώσεις που ασκούν πιέσεις για μεγαλύτερη ανοχή στην μετανάστευση δεν είναι εκλεγμένες και δεν εκπροσωπούν τον ουγγρικό λαό.
ΒΗΜΑ
Σχόλια