Ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα Geoffrey Pyatt αποκαλύπτει το ρόλο του Α. Τσίπρα!





Ο πολυπράγμων Αμερικανός πρεσβευτής στην Αθήνα, Geoffrey Pyatt, ο οποίος δεν χάνει ευκαιρία να επεμβαίνει και να παρεμβαίνει καθοριστικά στα πολιτικά πράγματα της χώρας, «κάρφωσε» από τα Γιάννενα, όπου είχε συνάντηση με τον δήμαρχο της πόλης, τον Αλ. Τσίπρα και αποκάλυψε χαρακτηριστικότατα τον ρόλο του.



Όπως αποκαλυπτικότατα τόνισε ο Geoffrey Pyatt, οι ΗΠΑ εκτιμούν τον ρόλο του Αλ. Τσίπρα και την πολιτική της κυβέρνησής του «να συνεχίζει τον διάλογο με την Άγκυρα και να βοηθάει (!) την Τουρκία» – όπως χαρακτηριστικά είπε – «να παραμείνει επικεντρωμένη στην Δύση».
Ο Geoffrey Pyatt δεν συμπλήρωσε όμως το τίμημα το οποίο καταβάλλει σε βάρος των εθνικών συμφερόντων της η χώρα μας για να παίζει τον ρόλο του βοηθού των ΗΠΑ και του βοηθού της Τουρκίας για να παραμείνει η Άγκυρα προσδεδεμένη στο άρμα της Ουάσιγκτον. Και το τίμημα αυτό του υπηρετικού ρόλου της χώρας μας είναι βαρύτατο στο Αιγαίο και στην Κύπρο και ίσως στην Θράκη, ενώ καταβάλλεται επίσης και με την βασανιστική φυλάκιση επ’ αόριστο των δύο στρατιωτικών μας. Αυτά, βλέπετε, παθαίνει ο «βοηθός»!
Σε δηλώσεις του από τα Ιωάννινα χαρακτήρισε, επίσης, την Ελλάδα (της κρίσης, της κοινωνικής εξαθλίωσης και των εθνικών δοκιμασιών), μάλλον με μεγάλη δόση ειρωνείας, πυλώνα σταθερότητας στα Δυτικά Βαλκάνια και υπογράμμισε χαρακτηριστικά ότι λειτουργεί ως υποστηρικτικό λειτουργικό εργαλείο των ΗΠΑ για την ένταξη των Δυτικών Βαλκανίων και πρώτα απ’ όλα της FYROM στο μαντρί του ΝΑΤΟ για την εξυπηρέτηση των πολιτικοστρατιωτικών σχεδιασμών των ΗΠΑ, χωρίς να αναφέρει, όμως, ούτε λέξη για το πώς θα χειραγωγηθούν τόσο ο αλυτρωτισμός των Σκοπίων, όσο και ο εθνικισμός των Τιράνων.
Χαρακτηριστικά και προκλητικότατα ο Geoffrey Pyatt τόνισε: «Η Ελλάδα και οι ΗΠΑ μοιράζονται την ίδια άποψη για αυτήν την περιοχή, που είναι να δουν τις χώρες των Δυτικών Βαλκανίων να συνεχίσουν την πορεία προς τους ευρωπαϊκούς θεσμούς, την ένταξη στην ΕΕ και αν το επιλέξουν, στο ΝΑΤΟ».
Πηγή
Σχόλια