Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΒΛΑΣΦΗΜΕΙ ΤΟΝ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟ!!!

Έπεσε πρόσφατα στην αντίληψή μας ένα απίστευτο, βλάσφημο θα το χαρακτηρίζαμε γεγονός, σύμφωνα με το οποίο Τούρκικη διαφήμιση παρουσιάζει σε τηλεοπτικό σποτ, Δερβίσηδες να ποδοπατούν χορεύοντας παραδοσιακούς χορούς την πιο διάσημη ψηφιδωτή εικόνα του Ιησού Χριστού, από την Αγιά Σοφιά της Κωνσταντινούπολης.
Είναι πολύ θλιβερό, σε μια εποχή Διαθρησκειακού Διαλόγου, που θα έπρεπε ο σεβασμός να πρυτανεύει μεταξύ λαών και θρησκειών, να έρχονται κάποιες παρόμοιες, άστοχες πράξεις και να διαταράσσουν την καλή πρόθεση της Ελλάδας και του φιλειρηνικού λαού της.
Αυτό συνέβη και με αυτήν την Τουρκική τουριστική διαφήμιση, η οποία όπως αναφέραμε δείχνει Δερβίσηδες να χορεύουν παραδοσιακούς χορούς, με φόντο το φημισμένο ψηφιδωτό του Ιησού Χριστού, στον γυναικωνίτη της Βασιλικής της Αγίας Σοφιάς, που αποτελεί μνημείο της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς.Μόνο έντονη θλίψη, αν και όχι αγανάκτηση ιερή, μπορεί να προκαλέσει αυτή η άσκοπη παρατυπία των γειτόνων και φίλων μας!
Και ένα ΓΙΑΤΙ που βγαίνει από τα φιλειρηνικά αισθήματα των απανταχού της Γης Ελλήνων, που σέβονται Θεό και Άνθρωπο, Ιστορία, Παράδοση και Πολιτισμό.
Αφήνουμε σε εσάς τα περαιτέρω σχόλια……!!!!
Σχόλια