ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΣΤΗΝ ΡΩΣΙΑ.



Το Νίζνι Νοβγκόροντ επισκέπτεται αυτές τις ημέρες ο Αγιώτατος Πατριάρχης Μόσχας και Πασών των Ρωσιών κ. Κύριλλος, ο οποίος χθες το βράδυ στο Μέγαρο του Αθλητισμού του Νοβγκόροντ είχε συνάντηση με την νεολαία του Νίζνι.Στην συνάντηση με τον Πατριάρχη Μόσχας, παρευρέθηκαν πάνω από 6.000 νέοι, συμπεριλαμβανομένων φοιτητών από 34 ιδρύματα δευτεροβάθμιας και εξειδικευμένης εκπαίδευσης.
Επίσης, παρευρέθηκαν μαθητές γυμνασίων και λυκείων δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, μέλη του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου, του Κρατικού Ωδείου καθώς και φοιτητές των Στρατιωτικών Σχολών.
Στην συνεδρίαση συμμετείχαν ο Αρχιεπίσκοπος Σαράνσκ και Μορδοβίας κ. Βαρσανούφιος, ο Αρχιεπίσκοπος Νίζνι Νοβγκόροντ κ. Γεώργιος, ο Επίσκοπος Σολνετσνογόρσκιϊ κ. Σέργιος και ο Πρόεδρος του Τμήματος για τις Σχέσεις Εκκλησίας και Κοινωνίας, π. Βσέβολντ Τσάπλιν.Ο Πατριάρχης Μόσχας κ. Κύριλλος αμέσως μετά τον σύντομο χαιρετισμό του, δέχθηκε δεκάδες ερωτήσεις από την νεολαία, στις οποίες απαντούσε πάντοτε ευχάριστα.
Ειδικότερα ο Πατριάρχης αναφέρθηκε στα προβλήματα της ενοριακής ζωής, στην άθληση των νέων αλλά και στα ναρκωτικά.Ο Αγιώτατος Πατριάρχης απάντησε και σε ερώτηση ενός φοιτητή, σχετικά με τη συντηρητική και φιλελεύθερη στάση της Εκκλησίας.Να αναφερθεί πως το Μέγαρο Αθλητισμού ήταν κατάμεστο και για το λόγο αυτό τοποθετήθηκαν γιγαντό-οθόνες σε πολλά σημεία της πόλης, επίσης τα τοπικά κανάλια είχαν την συνάντηση σε απευθείας μετάδοση.Ο Πατριάρχης μοίρασε σε όλους μια εικόνα του Αγίου Αλεξάνδρου Νέφσκι και ένα βιβλίο που περιέχει πρόσφατες ομιλίες του, από τις συναντήσεις με νέους στην Μόσχα και στην Αγία Πετρούπολη.
Τέλος, να σημειωθεί, πως μετά το πέρας της συναντήσεως και κατά την αποχώρηση του Πατριάρχη, έξι χιλιάδες νέοι του Νίζνι Νοβγκόροντ ενθουσιασμένοι από την συνάντηση ξέσπασαν σε χειροκροτήματα.
Σχόλια