ΙΡΑΝ,ΟΙ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΕΝΟΧΛΟΥΝ ΤΟΝ ΣΙΩΝΙΣΜΟ


Πρόσχημα ώστε να δημιουργηθεί το κράτος του Ισραήλ ήταν το Ολοκαύτωμα, σύμφωνα με δηλώσεις του Ιρανού προέδρου.Το Ολοκαύτωμα ήταν ένα ψέμα και ένα πρόσχημα για να ιδρυθεί το εβραϊκό κράτος, με το οποίο οι Ιρανοί έχουν θρησκευτικό καθήκον να έρθουν σε αντιπαράθεση, δήλωσε σήμερα ο Ιρανός πρόεδρος Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ.«Το Ολοκαύτωμα ήταν ένα πρόσχημα για την ίδρυση του σιωνιστικού κράτους (Ισραήλ). Είναι ένα ψέμα που βασίζεται σε έναν μύθο που δεν έχει αποδειχθεί», τόνισε ο Αχμαντινετζάντ σε ομιλία του στο Πανεπιστήμιο της Τεχεράνης με την ευκαιρία του εορτασμού της ημέρας αλληλεγγύης προς τους Παλαιστινίους.
«Η αντιπαράθεση με το σιωνιστικό καθεστώς είναι εθνικό και θρησκευτικό καθήκον», τόνισε.«Ακόμα και η ύπαρξη του καθεστώτος αυτού αποτελεί προσβολή της αξιοπρέπειας των λαών», πρόσθεσε ο Αχμαντινετζάντ σύμφωνα με τον οποίο «οι ημέρες του σιωνιστικού καθεστώτος είναι μετρημένες».«Οι Δυτικοί επινόησαν το μύθο του Ολοκαυτώματος. Είπαν ψέματα. Εάν ισχυρίζεστε ότι το Ολοκαύτωμα είναι μια πραγματικότητα, γιατί να μη γίνει μια έρευνα;», υπογράμμισε ο Ιρανός πρόεδρος ενώ το ακροατήριο φώναζε: «Θάνατος στο Ισραήλ».Μίλιμπαντ: Οι δηλώσεις Αχμαντινετζάντ «είναι απαίσιες και δείχνουν άγνοια»O Βρετανός υπουργός Εξωτερικών Ντέιβιντ Μίλιμπαντ χαρακτήρισε «αηδιαστική» τη δήλωση του Ιρανού προέδρου Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ ο οποίος εκτίμησε πως το Ολοκαύτωμα ήταν ένας «μύθος». «Οι επαναλαμβανόμενες δηλώσεις του προέδρου Αχμαντινετζάντ είναι απαίσιες και δείχνουν άγνοια. Είναι πολύ σημαντικό η διεθνής κοινότητα να αντιδράσει απέναντι σε τέτοιες δηλώσεις. Δεν είναι κάτι πρέπον εκ μέρους του ηγέτη του Ιράν», ανέφερε ο κ. Μίλιμπαντ.
Σύμφωνα με τον ίδιο «ο ιρανικός λαός έχει μια ιστορία και ένα πολιτισμό πολύ σημαντικό. Δεν μπορώ να πιστέψω ότι η μεγάλη πλειοψηφία του ιρανικού λαού εύχεται να ξαναγραφεί αυτό το κεφάλαιο της ιστορίας». Υπενθυμίζεται ότι ο Ιρανός πρόεδρος επανέλαβε την Τετάρτη με την ευκαιρία της ημέρας αλληλεγγύης προς τους Παλαιστίνιους δηλώσεις του που είναι απρεπείς και περιφρονητικές προς τη διεθνή κοινότητα.«Και μόνο η ύπαρξη αυτού του καθεστώτος (του Ισραηλινού) είναι ύβρις προς την αξιοπρέπεια των λαών», τόνισε ο κ. Αχμαντινετζάντ αναφερόμενος στο Ισραήλ.«Οι Δυτικοί ξεκίνησαν το μύθο για το Ολοκαύτωμα. Ψεύδονται. Αρχικώς έκαναν αυτό που ήθελαν και στη συνέχεια υποστήριξαν τους Εβραίους. Εάν πιστεύουν ότι το Ολοκαύτωμα είναι πραγματικότητα τότε γιατί δεν έγινε ποτέ μια μελέτη γι' αυτό;» δήλωσε ο Ιρανός πρόεδρος.ΗΠΑ και Γερμανία καταδικάζουν τις δηλώσεις ΑχμαντινετζάντΟ εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Ρόμπερτ Γκιμπς καταδίκασε την σημερινή άρνηση του Ολοκαυτώματος από τον Ιρανό πρόεδρο, Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ.
«Είναι φανερό ότι καταδικάζουμε όλα αυτά που λέει», ανέφερε ο κ. Γκιμπς σε συνέντευξη Τύπου. Τέτοια σχόλια «υπηρετούν μόνο την περαιτέρω απομόνωση του Ιράν από τον υπόλοιπο κόσμο», ανέφερε ο κ. Γκιμπς.-Από το Βερολίνο ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών, Φρανκ-Βάλτερ Στάινμαγιερ καταδίκασε και αυτός από την πλευρά του τις δηλώσεις του ιρανού προέδρου σχετικά το Ολοκαύτωμα.Σε σχετική ανακοίνωσή του ο κ. Στάινμαγιερ αναφέρει: «Η σημερινή ανακοίνωση του Ιρανού προέδρου είναι απαράδεκτη. Με τις δηλώσεις του ντροπιάζει τη χώρα του. Αυτές οι τελείως αντισημιτικές δηλώσεις έχουν την πλήρη και συλλογική μας καταδίκη. Θα συνεχίσουμε να τις αντιμετωπίζουμε αρνητικά και αποφασιστικά και στο μέλλον».
http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_18/09/2009_298176 με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ
greeknation.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε τις σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας