ΠΟΙΟΙ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΣΠΑΣΗ ΡΩΣΙΑΣ - ΓΕΩΡΓΙΑΣ ?


Μόσχα - Ο Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ. Κύριλλος πιστεύει στην ακατάλυτη κοινωνία και πνευματική ενότητα μεταξύ του Ρωσικού και Γεωργιανού λαού, καθώς και των δύο Εκκλησιών."Γεωργιανοί και Ρώσοι είναι εθνικότητες οι οποίες ανήκουν στον ίδιο Ορθόδοξο πνευματικό χώρο, συνδέονται δια των ίδιων πνευματικών και ηθικών αξιών και μιας κοινής παράδοσης", τόνισε ο Πατριάρχης Μόσχας κ. Κύριλλος κατά την ομιλία του μετά το πέρας της Θείας Λειτουργία σήμερα στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου στο Τολματσί (που βρίσκεται στο χώρο της πινακοθήκης Τρετσιακόφ).Ο Προκαθήμενος της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας τέλεσε σήμερα την Θεία Λειτουργία, συμπαραστατούμενος από τον Αρχιεπίσκοπο Βολοκολάμσκ κ. Ιλαρίωνα, Πρόεδρο του Τμήματος των Εξωτερικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας, τον Μητροπολίτη Αχαλκάλακσκ και Κουμουρδοϊ κ. Νικόλαο (Πατριαρχείο της Γεωργίας) και τον Επίσκοπο Γενεύης και Δυτικής Ευρώπης κ. Μιχαήλ (Εκκλησία Ρωσίας).
Σύμφωνα με τον Πατριάρχη Κύριλλο, "Δεν υπάρχει καμία σύγκρουση, ακόμα και η πιο βίαια, αλλά και καμία ανθρώπινη κακία δε κατάφερε να καταστρέψει την ενότητα της Εκκλησίας, συμπεριλαμβανομένης και της ενότητας μεταξύ Ρωσικής και Γεωργιανής Εκκλησίας".
"Εμείς πρέπει προσευχόμεθα στην Βασίλισσα των Ουρανών, Προστάτιδα τόσο της Γεωργίας όσο και της Ρωσίας, ώστε να μην πληγούν ποτέ πια οι σχέσεις μεταξύ των δυο Ορθοδόξων χωρών αλλά και λαών", - συνέχισε ο Πατριάρχης Μόσχας κ. Κύριλλος.
Απευθυνόμενος προς τον Μητροπολίτη Αχαλκάλακσκ κ. Νικόλαο του Πατριαρχείου Γεωργίας, ο Πατριάρχης Κύριλλος τόνισε: «Να μεταφέρετε τον αδελφικό ασπασμό και αγάπη, στον Πατριάρχη Γεωργίας κ. Ηλία Β΄. Επίσης, στην Ιεραρχία της Γεωργιανής Ορθόδοξης Εκκλησίας, αλλά και σε ολόκληρο του λαό της Γεωργίας».Σε ένδειξη της «ακλόνητης πίστης στον Χριστό, και στην ενότητα της Αγίας Καθολικής και Αποστολικής Εκκλησίας», ο Πατριάρχης Μόσχας προσέφερε στον Μητροπολίτη Νικόλαο ένα ακριβές αντίγραφο της εικόνας της Παναγίας του Καζάν, η οποία εορτάζει σήμερα 8 Σεπτεμβρίου.Από την πλευρά του, ο Μητροπολίτης Νικόλαος του Πατριαρχείου Γεωργίας, προσέφερε στον Αγιώτατο Πατριάρχης Μόσχας κ. Κύριλλο ως αντίδωρο δύο μεγάλα καντήλια για τον Ναό.
Σχόλια