ΕΠΙΘΕΣΗ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΩΝ ΣΕ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΙΕΡΕΑ


Με θλίψη αναγράφουμε τη θλιβερή είδηση από τον Ιεραποστολικό Σύνδεσμο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός για την επίθεση φανατικιών μουσουλμάνων σε βάρος Ορθοδόξου ιερέα και ορθοδόξων χριστιανών στη Κεντρική Ιάβα, της Ινδονησίας. Το μπλογκ της Ορθόδοξης Ιεραποστολής καλεί τις κυβερνήσεις των Ορθοδόξων κρατών να κάνουν διαβήματα προς την Ινδονησιακή κυβέρνηση για τη προστασία των Ορθοδόξων Χριστιανών. Το μπλογκ της Ορθόδοξης Ιεραποστολής, για λόγους ασφαλείας των Ορθοδόξων κοινοτήτων στην Ιάβα, θα σταματήσει να αναδημοσιεύει ειδήσεις για τη δράση των Ορθοδόξων Ιερέων εκεί. Καλεί όλους τους Ορθόδοξους Έλληνες, όλους τους Ορθοδόξους του κόσμου να υψώσουν τείχος προστασίας για τους Ορθοδόξους της Ινδονησίας με θερμές προσευχές και να στείλουν, έστω και 10 ευρώ, στη εν διωγμώ Ορθόδοξη Εκκλησία της Ινδονησίας.
Ο π. Μεθόδιος, για δεύτερη φορά, δέχεται επιθέσεις και απειλές και αναδεικνύεται σε μεγάλο νεομάρτυρα της Ορθοδόξης Χριστιανικής πίστης. Φαντάζομαι, όμως, ότι δεν θα βγουν χιλιάδες Έλληνες να διαδηλώσουν στο κέντρο της Αθήνας για το σεβασμό στη θρησκευτική πίστη του άλλου και τη προστασία των Ορθοδόξων στην Ινδονησία !!! Φαντάζομαι ότι όλοι αυτοί που διαδήλωναν για το σκισμένο κομμάτι από το Κοράνι, θα ξαναβγούν με οργή στους δρόμους για να καταγγείλουν τις επιθέσεις που δέχονται Ορθόδοξοι ναοί, ιερείς και πιστοί στην Ινδονησία, να καταγγείλουν τη βία που ασκούν ομόθρησκοί τους στις περισσότερες μουσουλμανικές χώρες του κόσμου...
Δοκιμασία της Ορθόδοξης Εκκλησίας στην Ινδονησία
Με πόνο ψυχής δημοσιεύουμε το δελτίο τύπου που λάβαμε από την Ι. Μητρόπολη Χονγκ-Κονγκ και Άπω Ανατολής, το οποίο αναφέρει επίθεση φανατικών Μουσουλμάνων στην ενορία της Αγ. Αικατερίνης στην πόλη Μποϊολάλι της Κεντρικής Ιάβα, όπου δρα και εργάζεται ο π. Μεθόδιος Σρι-Γκουνάρτζο. Ως γνωστόν ο Ιεραποστολικός μας Σύνδεσμος εδώ και πολλά χρόνια στηρίζει κάθε ιεραποστολική προσπάθεια στην χώρα αυτή. Συγκεκριμένα στην Κεντρική Ιάβα, εκτός της αποστολής χρημάτων για την προώθηση του κοινωνικo-ανθρωπιστικού έργου στις ενορίες, που υπηρετεί ο π. Μεθόδιος, ο Σύνδεσμός μας ανήγειρε στο Καρανγκσόνο τον Ι. Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου και στο Τσολομάτου του Μποϊολάλι τον Ι. Ναό του Αγίου Φανουρίου. Κάνουμε έκκληση στην αγάπη σας και ζητούμε από όλους σας να προσεύχεσθε στον Κύριο και Θεό μας να διαφυλάττει από δοκιμασίες την νεοσύστατη Ορθόδοξη Εκκλησία και να ανακουφίζει τον πόνο των νεοφωτίστων Ορθοδόξων αδελφών μας στη χώρα αυτή. Δεν κρύβουμε την αγωνία μας, διότι είναι η πρώτη φορά που έχουμε επίθεση σε Ορθόδοξη Ενορία από Μουσουλμάνους και μακάρι να μην έχουμε επανάληψη τέτοιου περιστατικού.
Σχόλια