Απίστευτο! οι Εβραίοι κατασκευάζουν υπόγειο ατσαλένιο τοίχος 30 μέτρων για να απωθήσουν τους Παλαιστίνιους.


Κατασκευαστικές εργασίες πραγματοποιούνταν σήμερα, Τετάρτη, στη μεθόριο Αιγύπτου-Λωρίδας της Γάζας, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, ενώ σύμφωνα με ισραηλινή εφημερίδα αυτό που κατασκευάζεται είναι ένας υπόγειος μεταλλικός φράχτης για να σταματήσει το λαθρεμπόριο.
Σύμφωνα με την Χααρέτζ, η οποία επικαλείται αιγυπτιακές πηγές, ένας φράχτης από ατσάλι, μήκους 10 χιλιομέτρων και βάθους έως 30 μέτρων κάτω από την επιφάνεια της γης, άρχισε να κατασκευάζεται στη ζώνη με τις υπόγειες σήραγγες απ' όπου γίνεται λαθρεμπόριο ανάμεσα στη Λωρίδα της Γάζας και την Αίγυπτο.
Η εφημερίδα προσθέτει ότι πρόκειται για έναν ατσαλένιο φράχτη, ο οποίος «θα είναι αδύνατο να κοπεί ή να λιώσει».

Η πληροφορία για την κατασκευή του σιδερένιου φράχτη δεν κατέστη δυνατό να διασταυρωθεί από αιγυπτιακή πηγή, ενώ πηγές της Χαμάς, η οποία ελέγχει τη Λωρίδα της Γάζας, δήλωσαν ότι διερευνούν το δημοσίευμα.
Ωστόσο, αυτόπτες μάρτυρες στην αιγυπτιακή πόλη Ράφα, στη μεθόριο με τη Λωρίδα της Γάζας, δήλωσαν ότι εργάτες έσκαβαν κατά μήκος των συνόρων.
Οι λαθρέμποροι περνούν μέσω των υπόγειων σηράγγων στην αποκλεισμένη από το Ισραήλ Λωρίδα της Γάζας όλων των ειδών τα αγαθά, μεταξύ των οποίων όπλα και εκρηκτικά για τους μαχητές της Χαμάς, σύμφωνα με το Ισραήλ.
http://www.kathimerini.gr/
Σχόλια