ΑΝΑΡΧΙΚΟΙ ΜΕ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΤΟΥΣ ΤΟΝ ΣΑΤΑΝΙΣΜΟ ΚΑΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ


Στη διεύθυνση http://unhollyalliance.blogspot.com/ βλέπει κανείς μια σελίδα κάποιων που αυτοαποκαλούνται «ανίερη συμμαχία». Εκεί υπάρχουν κείμενα κατά της Ορθοδοξίας γραμμένα με αναρχοαυτόνομο στυλ, και βιντεοκλίπ (που βρίσκονται και στο youtube.com). Τα βιντεοκλίπ, με εμφανίσεις σατανιστικών συγκροτημάτων (behemoth, dimmu borgir κ.α) διανθισμένες με ανόητα σχόλια του στυλ «Ο Νergal είναι καλό παιδί και πάει κάθε Κυριακή στην εκκλησία», και άλλα ειρωνικά κατά των Μυστηρίων της Ορθόδοξης Εκκλησίας, ιδιαίτερα κατά της βάπτισης και του γάμου, παρουσιάζουν ενδιάμεσα τον εμπρησμό εκκλησιών, ως κατόρθωμα και ανδραγάθημα της «ανίερης συμμαχίας»: «Η Ανίερη Συμμαχία αναλαμβάνει την ευθύνη για την πυρπόληση της εκκλησίας των τριών ιεραρχών ΕΜΠ στις 26/3/2007» και «Συμβολική πυρπόληση καμπάνας θεολογικής σχολής αθηνών 18-5-07».

Στη θέση για links στα δεξιά υπάρχουν δεσμοί προς διάφορους δικτυακούς χώρους: Πρώτοι αυτοί προς «αναρχικές» σελίδες (με έργα του Μπακούνιν, του Κροπότκιν, του Μαλατέστα κ.α.), μετά οι δεσμοί προς σελίδες «αναρχοκαπιταλιστών», μετά οι δεσμοί προς «Αθεϊστές» και τέλος, τα «διάφορα», όπου φιγουράρει μαζί με τη Greenpeace και τη «Διεθνή Αμνηστία» και η σελίδα του… Συνασπισμού (!).
Παρά τα λινκς που μπήκαν για ξεκάρφωμα, είναι φανερό ότι η ομάδα εντάσσεται στον παγανιστικό χώρο, και η χρήση κάποιων «τσιτάτων» με τα οποία οι ταλαίπωροι νομίζουν ότι περνιούνται για αναρχικοί, δεν πείθει κανένα σοβαρό γνώστη αυτής της ιδεολογίας. Πιο συγκεκριμένα:
1) Ήδη από την 3η σειρά του εισαγωγικού κειμένου με τίτλο «Συμβολική πυρπόληση καμπάνας θεολογικής σχολής αθηνών 18-5-07» η Θεολογική αποκαλείται «σχολή Ιουδαϊκού ραββινισμού», μια έκφραση που χρησιμοποιούν μόνο οι παγανιστές, και μάλιστα οι ακραίοι.
2) Παρακάτω οι παγανιστικές εκφράσεις όλο και πληθαίνουν, και συναντάμε φράσεις όπως:
*«στην ιουδαϊκή αίρεση που ονομάζεται ορθοδοξία»,
*«στους άρρωστους εγκεφάλους των ορθόδοξων εβραίων ραββίνων»,
*«του χριστιανισμού, της μεγαλύτερης πνευματικής μάστιγας που έχει γνωρίσει ποτέ η ανθρωπότητα»,
*«της εβραϊκής αηδίας που ονομάζεται Αγία Γραφή»,
* «Ναζωραίοι κατακτητές» (δηλ. ενστερνίζονται την παγανιστική θεωρία πως οι Χριστιανοί κατέκτησαν και κατέχουν την Ελλάδα)
*αλλά και την αποκαλυπτικότατη: «θέλουμε να προσλάβετε Γκουρού για να αναλάβει τον τομέα των ανατολικών θρησκειών, δωδεκαθεϊστή καθηγητή για να αναλάβει τον τομέα της πατρώας θρησκείας, καθώς και άθεο καθηγητή για να διδάξει το μάθημα της αθεΐας». Ένας γνήσιος αναρχικός δεν θα έλεγε ποτέ ότι ο δωδεκαθεϊσμός είναι “η πατρώα θρησκεία”. Μόνο ένας γνήσιος δωδεκαθεϊστής εκφράζεται έτσι. Είναι σαν να προσπαθεί ένας Χριστιανός να το παίξει άθεος ενώ παράλληλα λέει “ο Κύριος ημών Ιησούς Χριστός”.
3) Τέλος τα συνθήματά τους ( «ΕΞΩ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΚΑΙ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΥΛΟ ΤΟΥ Ε.Μ.Π», «ΕΞΩ Η ΙΟΥΔΑΙΟΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΘΕΝΩΝ ΡΑΒΒΙΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ», «ΕΞΩ Η ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΑΠΟ ΔΗΜΟΤΙΚΑ, ΓΥΜΝΑΣΙΑ, ΛΥΚΕΙΑ, ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ»), αλλά και οι απειλές τους κατά της Θεολογικής Σχολής («Άν δε δούμε σοβαρές προθέσεις εκ μέρους σας να υλοποιήσετε τα αιτήματα μας, μέσα στους επόμενους 12 μήνες, θα σας κάψουμε συθέμελα») επιβεβαιώνουν το ότι οι άνθρωποι είναι «γιαλαντζί αναρχικοί» και ο βασικός σκοπός τους είναι η επίθεση σε χριστιανικούς στόχους, πράγμα που πάνε να καλύψουν υποστηρίζοντας ότι «Χωρίς το εμπόδιο της θρησκείας, αυτή τη φυλακή του εγκεφάλου, η αναπόφευκτη λαϊκή εξέγερση θα ερχόταν κατά τη γνώμη μας συντομότερα». Παραδόξως, η παράθεση αυτής της άποψης που κατηγορεί το φαινόμενο της θρησκείας γενικά, δηλ. όλες τις θρησκείες, δεν τους εμποδίζει να παρουσιάζουν πιο κάτω τα βιντεοκλίπ που προωθούν τη θρησκεία του σατανισμού και ευαγγελίζονται την επικράτησή της, επικαλούνται τον Μπαφομέτ κ.α. και ζητούν να ρίξουν ΜΟΝΟ «Χριστιανούς στα λιοντάρια» και να καταστρέψουν μόνο «χριστιανικές ψυχές».
4) Αυτοί που καταθέτουν σχόλια στη σελίδα, λένε επίσης πολλά για την πραγματική ταυτότητα της «ανίερης συμμαχίας». Καταρχήν αρκετά «ανώνυμα» υποστηρικτικά σχόλια που καμμιά σχέση με αναρχία δεν έχουν, φαίνεται σαν να τα έχουν γράψει οι ίδιοι. Άλλα λένε «μπράβο σας, πολλοί παγανιστές είναι μαζί σας» (και γιατί να μην είναι, αφού γίνεται η δουλειά τους χωρίς οι ίδιοι να κινδυνεύουν…) Άλλοι τάσσονται καθαρά εναντίον των θρησκευτικών: κάποια βρίσκει “θρίλλερ” τις εικόνες των αγίων στα βιβλία των θρησκευτικών, αλλά δεν σχολιάζει καθόλου τις γεμάτες δυστυχία, νέκρωση, σκληρότητα κτλ. φάτσες των ταλαίπωρων που βλέπουμε να ξελαρυγγιάζονται στα βιντεοκλίπ, προσπαθώντας να παραμορφώσουν τη φωνή τους όσο πιο “δαιμονικά” μπορούν.
Όμως οι πραγματικοί αναρχικοί έχουν άλλη στάση.
Είτε ειρωνεύονται χοντρά την κατάσταση:
• «Οι μεγάλοι αναρχικοί behemoth, dimmu borgir, akercocke θα μας οδηγήσουν στην κοινωνική απελευθέρωση. Θα πάρω όλα τους τα cd. Κάντε όλοι οι σύντροφοι το ίδιο, πλουτίζοντας τις πολυεθνικές τους και ακούγοντας black metal θα απελευθερωθούμε από τις θρησκείες και την καταπίεση! Πάω στο metropolis τώρα!»
• «ΖΗΤΩ Η ΑΝΑΡΧΙΑ ΚΑΙ Ο ΣΑΤΑΝΑΣ ΠΟΥ ΛΑΤΡΕΥΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΕΣ ΑΝΑΡΧΙΚΟΙ! ΝΑ ΚΑΕΙ ΟΛΟΣ Ο ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΠΑΔΕΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΔΥΝΑΣΤΕΥΟΥΝ ΤΟΝ ΛΑΟ. ΘΥΣΙΑΣΤΕ ΜΙΑ ΠΑΡΘΕΝΑ, ΕΝΑ ΚΟΚΟΡΑ, ΜΙΑ ΚΑΤΣΙΚΑ ΚΑΙ ΕΝΑ ΓΑΤΙ ΝΑ ΠΕΣΕΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ! ΑΝΤΕ ΚΑΠΩΣ ΕΤΣΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ! ΠΑΜΕ ΕΜΠΡΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΕΝΤΑΛΦΑ ΣΤΟΥΣ ΩΜΟΥΣ».
Είτε θέτουν ερωτήματα που αποκαλύπτουν την ταυτότητα της «Ανίερης Συμμαχίας»:
• «Τελικά είστε εναντιον της ορθοδοξίας η εναντίον οποιασδήποτε θρησκείας; είστε “σατανιστές” (ή όπως αλλιώς λέγεται…); γιατί αν ισχύει αυτό τότε κ εσείς ζώα είστε, δούλοι κάποιου αντίστοιχου θεού, συνεπώς δεν έχετε κανένα δικαίωμα να αυτοαποκαλείστε αντιεξουσιαστές και να δυσφημίζετε τον χώρο αυτό. Μήπως τελικά πρόκειται για πωρωμένους blackμεταλλαδες; Κι οι dimmu borgir τα μεγαλύτερα καπιταλόσκυλα είναι… τόσα φράγκα βγάζουν με τα cd που βγάζει η πολυεθνική τους…»
Παράλληλα υπάρχουν και οι άλλοι παρατηρητές, οι οποίοι απορούν:
• «Γιατί τέτοια εμμονή με τους ραβίνους;»
• «Έλεος ρε παιδιά, σας πάντρεψε κανείς με το ζόρι ή σας επέβαλλε την αγαμία και λυσσάξατε;»
Αλλά και σημειώνουν εύστοχα
• «Κοίτα που οι Δωδεκαθεϊστές έγιναν και αναρχικοί… Αν θέλετε να παριστάνετε τους αναρχικούς, φροντίστε πρώτα να μάθετε τι πιστεύουν».
• «Φλερτάρετε το Σατανά που έγινε γνωστός από τις “εβραϊκές γραφές” τις οποίες οι ίδιοι κατακρίνετε.
Ο όρος “Σατανάς” είναι καθαρά εβραϊκός και σημαίνει αντίπαλος – εχθρός: שָׂטָן http://en.wikipedia.org/wiki/Satan
Αυτοαναιρείστε».
• «Πάντως ακολουθήτε μία λαμπρή παράδοση: οι γερμανοί Εθνικοσοσιαλιστές (ΝΑΖΙ) χρησιμοποιούσαν ακριβώς την ίδια ορολογία και γενικώτερη πολεμική γιά να περιγράψουν τον Χριστιανισμό– και όταν ήλθαν στα πράγματα εκτέλεσαν Χριστιανούς (όπως τα μέλη του κινήματος “Λευκού Ρόδου” στο Μόναχο) με την κατηγορία ότι ήταν μέλη εβραϊκής αιρέσεως! Καλά τα πάτε!»
Μετά απ’ όλα αυτά, τα μέλη της «Ανίερης Συμμαχίας» δεν πείθουν για αναρχικοί. Ίσως και οι ίδιοι να μην ξέρουν τι είναι, να έχουν κάποια εν μέρει αναρχική θεώρηση αλλά να είναι μπερδεμένοι – αν και η παράθεση των λινκς στα δεξιά και ο τρόπος γραφής των κειμένων μάλλον σε προσπάθεια παραπλάνησης παραπέμπει.
Ένα σενάριο είναι ότι πρόκειται για παγανιστές που υποδύονται τους αναρχικούς και παρουσιάζουν τον εμπρησμό εκκλησιών ως επαναστατική πράξη, ελπίζοντας ότι μέσω αυτής της σελίδας θα ξεσηκώσουν κι άλλους να κάψουν εκκλησίες και θα γενικευθεί έτσι ένα μπαράζ εμπρησμών. Επίσης είναι πιθανό – όπως γράφουν και κάποιοι αναρχικοί στο Indymedia, βλ. http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=708268 – οι άνθρωποι να θέλουν να κάνουν τη δουλειά τους, δηλ.την καταστροφή χριστιανικών εκκλησιών, χωρίς να κατηγορηθεί ο χώρος των παγανιστών, αλλά η αστυνομία να αναζητά τους δράστες ανάμεσα στους αναρχικούς.
Βέβαια στην προσπάθειά τους είναι πολύ αδέξιοι, καθώς ένας πραγματικός αναρχικός μπορεί, μεν, να κάψει μια εκκλησία, αλλά δεν καταφέρεται εναντίον των «Εβραίων», γιατί είναι διεθνιστής. Ακόμα κι αν καταφέρεται κατά του Σιωνισμού, δεν τον ταυτίζει με «τους Εβραίους» και δεν το κάνει με τον ίδιο τρόπο, μισώντας καθετί το εβραϊκό. Παράλληλα, ένας αναρχικός, καθώς είναι κατά του κοινοβουλευτισμού, δεν θα έβαζε λινκ στη σελίδα του… Συνασπισμού. Ούτε θα έγραφε “ζούμε εγκλωβισμένοι σε μια χριστοκεντρική θεοκρατική κοινωνία που στιγματίζει ρατσιστικά τους άθεους και τους παγανιστές, ως ανήθικους και πολίτες δευτέρας κατηγορίας, σε σχέση με τους δήθεν.. ορθόδοξους”. Αν πραγματικά οι της “Ανίερης Συμμαχίας” ήταν άθεοι και θεωρούσαν τη θρησκεία “φυλακή του εγκεφάλου”, δεν θα αναφέρονταν καθόλου εδώ στους παγανιστές, καθώς ΚΑΙ οι παγανιστές είναι οπαδοί κάποιας θρησκείας.
Το μόνο βέβαιο είναι ότι ο Κύριος των Κυρίων δεν κινδυνεύει από γιαλαντζί αναρχικούς, ή από οποιονδήποτε, όσες εκκλησίες Του και να κάψουν…
expaganus.wordpress.com
Σχόλια