Η Κυβέρνηση αρνείται να συναντήσει τους Αγιορείτες. Με ενα αλλά απο τους πιστούς....


 σχόλιο: Σίγουρα αυτή η αντίδραση των αγιορειτών πατέρων είναι δικαιολογημένη και δίκαιη όσο αφορά την άλωση της εκκλησιαστικής ή μοναστικής περιουσίας από το αντι-εκκλησιαστικό πνεύμα της πολιτείας που μας περιβάλει τις τελευταίες ημέρες. Περά απο αυτή την αντίδραση των αγιορειτών όμως, σε ένα κόσμο που περικλείει και πολεμά ακατάπαυστα η παγκοσμιοποίηση με αντίχριστα μεγαλεπήβολα και σκοτεινά θέματα, φαίνεται ότι σας απασχολεί και ενοχλείστε ιδιαίτερα μόνο, όταν σας προσβάλουν τα οικονομικά σας κεκτημένα.
Δεν σας έχουμε δεί ποτέ μα ποτέ, ενωμένο το Άγιος Όρος να συγκροτείται και να εναντιώνεται στις προσβολές που δέχεται η Ορθοδοξία, στην καταπάτηση της παραδόσεως της στην προσβολή εθνικών και θρησκευτικών συμβόλων, το ΑΜΚΑ, η ακόμα και σε εθνικά ζητήματα.
Όχι μόνο δεν σχεδιάζεται συνάντηση για τα παραπάνω ούτε επιστολή δεν συντάσσεται που να διαμαρτύρεστε για τα άνωθεν προβλήματα ! Σαν κάτι να σας
 εμποδίζει και να σας ελέγχει, συρρικνώνοντας την Ορθόδοξη αίγλη και παράδοση αγωνιστικότητας που είχατε στο παρελθόν.

Η σαρανταμελής Διπλή Σύναξη των Ηγουμένων και των Αντιπροσώπων των 20 Μονών του Άθω (ΕΔΙΣ) που συνεδρίασε εκτάκτως στις Καρυές είχε αποφασίσει ομόφωνα στις 17.11.2009 τη συγκρότηση επιτροπής που θα συναντηθεί με τους συναρμόδιους υπουργούς και υπηρεσιακούς παράγοντες, προκειμένου να ζητήσει την εξαίρεση των Αγιορείτικων Μονών από τον φόρο ακίνητης περιουσίας και το Ε.Τ.Α.Κ.
Τότε, η Διπλή Σύναξη του Αγίου Όρους, εξέτασε ενδελεχώς τις προβλέψεις του νομοσχεδίου που προώθησε ήδη η κυβέρνηση με τίτλο «Ενίσχυση Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Εισφορά Κοινωνικής Ευθύνης των μεγάλων εταιρειών και της μεγάλης ακίνητης περιουσίας».

Η επιτροπή συγκροτήθηκε από τον Ηγούμενο της Ιεράς Μονής Σίμωνος Πέτρας, Αρχιμ. Ελισσαίο και τους Αντιπροσώπους των Ιερών Μονών Μεγίστης Λαύρας Ιερομόναχο Νικόδημο, Αγίου Παύλου Γέρων Νικόδημο και Οσίου Γρηγορίου Ιερομόναχο Φώτιο, οι οποίοι θα επεδίωκαν συνάντηση και με τον πρωθυπουργό κ. Γιώργο Παπανδρέου και με τον Υπουργό Οικονομικών κ. Παπακωνσταντίνου.
agioritikesmnimes.pblogs.gr
Σχόλια