Σαρκοζί: «Ναι στους μιναρέδες, αλλά...»

Το εβραϊκό λόμπι στην Γαλλία είναι πολύ ισχυρό .Σε καταλαβαίνουμε Σαρκοζί…...
Ο Πρόεδρος της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί δεν είναι αντίθετος στην ανέγερση μιναρέδων στη χώρα του, σε σημερινό του άρθρο όμως εφιστά την προσοχή ενάντια σε κάθε «επίδειξη και πρόκληση» κατά την άσκηση της θρησκευτικής λατρείας.
«Χριστιανός, εβραίος ή μουσουλμάνος... ο καθένας πρέπει να αποφεύγει κάθε επίδειξη και κάθε πρόκληση, έχοντας επίγνωση της καλοτυχίας του να ζεί σε μία ελεύθερη γη, να ασκεί τη θρησκεία του με ταπεινή διακριτικότητα», γράφει ο Σαρκοζί σε άρθρο του στην εφημερίδα Le Monde.
Απευθυνόμενος δε στους μουσουλμάνους που στη Γαλλία αριθμούν 5-6
 εκατομμύρια και αποτελούν τη μεγαλύτερη μουσουλμανική κοινότητα της Ευρώπης, ο Σαρκοζί τους διαβεβαιώνει ότι θα πράξει «το παν ώστε να αισθάνονται ότι είναι πολίτες όπως οι άλλοι, με τα ίδια δικαιώματα που έχουν και όλοι οι άλλοι να βιώνουν την πίστη τους».
«Θέλω όμως επίσης να τους πω ότι στη χώρα μας, όπου ο χριστιανικός πολιτισμός έχει αφήσει ένα τόσο βαθύ χνάρι, όπου οι αξίες της Δημοκρατίας αποτελούν αναπόσπαστο στοιχείο της εθνικής μας ταυτότητας, οτιδήποτε θα μπορούσε να εμφανιστεί ως πρόκληση ενάντια σ' αυτήν την κληρονομιά και σε αυτές τις αξίες, θα καταδίκαζε σε αποτυχία την τόσο απαραίτητη εμπέδωση ενός Ισλάμ της Γαλλίας», αναφέρει επίσης στο άρθρο του.
Στη Γαλλία υπάρχουν 64 επίσημα τζαμιά.
tvxs.gr

Σχόλια