Θεολόγοι αθεολόγητοι ταυτίζονται στο μάθημα των θρησκευτικών με τα λεγόμενα της κ. bilderberg.

Εχοντας ως κεντρικό στόχο την αναβάθμιση του θρησκευτικού μαθήματος έτσι ώστε αυτό να εξελιχθεί σ’ ένα μορφωτικό – γνωσιακό αγαθό ιδιαίτερης αξίας το οποίο θ’ απευθύνεται σ’ όλους τους μαθητές, ανεξάρτητα από τη πολιτιστική τους προέλευση, ο Πανελλήνιος Θεολογικός Σύνδεσμος με την επωνυμία «ΚΑΙΡΟΣ για την αναβάθμιση της θρησκευτικής εκπαίδευσης» παρουσίασε χθες, στο πλαίσιο ανοικτής εκδήλωσης στη Θεσσαλονίκη, την ιδρυτική του Διακήρυξη Αρχών, δρομολογώντας, έτσι ουσιαστικά, και την επίσημη δράση του, ως επιστημονικού φορέα των θεολόγων, αλλά και των δασκάλων που διδάσκουν ή ασχολούνται συστηματικά με το θρησκευτικό μάθημα.
ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ

Αναφορικά με το μάθημα, στην εκδήλωση του «Καιρού» στη Θεσσαλονίκη, από θεολόγους – μέλη του Συνδέσμου εκφράσθηκε ο προβληματισμός για τις πρόσφατες δηλώσεις της υπουργού Παιδείας κ. Αννας Διαμαντοπούλου, με τις οποίες αφέθηκε ανοικτό το ενδεχόμενο να εξελιχθεί το μάθημα σε προαιρετικό. Σημειώνεται ότι η υπουργός Παιδείας κ. Αννα Διαμαντοπούλου, στη διάρκεια πρόσφατης επίσκεψής της στην Κύπρο, ερωτηθείσα σχετικώς δήλωσε: «Δεν έχουμε μπει ακόμη στο θέμα αυτό και υπάρχουν πολλές συζητήσεις που αφορούν τη δυνατότητα επιλογής για τα παιδιά τα οποία δεν θέλουν μάθημα με ομολογιακά και κατηχητικά χαρακτηριστικά, κυρίως για παιδιά από άλλα δόγματα». Και συμπλήρωσε: «Την τελική θέση μας θα τη διατυπώσω όταν θα έχουμε προχωρήσει ως προς τα αναλυτικά προγράμματα και τις μεθόδους διδασκαλίας, αλλά και λαμβάνοντας υπόψη τα πολύ διαφορετικά χαρακτηριστικά που έχει σήμερα η σύνθεση του ελληνικού σχολείου».

Αξίζει να σημειωθεί, πάντως, ότι η θέση του τομέα Θεολόγων του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου (του αποτελεί και τον επιστημονικό σύμβουλο του εκάστοτε υπ. Παιδείας) είναι ξεκάθαρη υπέρ ενός θρησκευτικού μαθήματος που δεν θα είναι ομολογιακό και κατηχητικό, αλλά μορφωτικό - γνωσιολογικό και θ’ απευθύνεται σε όλους τους μαθητές, όπως π.χ. το μάθημα της Ιστορίας.


http://www.amen.gr/
Σχόλια