Είστε επικίνδυνος...........

Η πασιφανής πολιτική αμετροέπεια του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, έφερε σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ! Η «αποκάλυψη» του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, ότι ο Αμερικανός Πρόεδρος είναι... μουσουλμάνος, προκάλεσε τη μήνη του Λευκού Οίκου, απομακρύνοντας μάλιστα οριστικά κάθε πιθανότητα για την κατάργηση των θεωρήσεων στα ταξίδια Ελλήνων πολιτών προς τις ΗΠΑ.
Σε τηλεφωνική επικοινωνία του με τον πρωθυπουργό το μεσημέρι της Τρίτης, ο πρέσβης των Ηνωμένων Πολιτειών Ντάνιελ Σπέκχαρντ, παραπονέθηκε σε έντονο ύφος στον κ. Παπανδρέου για την άκομψη και άστοχη – όπως τη χαρακτήρισε – αναφορά του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη στο θρήσκευμα του Προέδρου των ΗΠΑ εντός του ελληνικού Κοινοβουλίου.
 Όπως είναι γνωστό, ο Μπάρακ Ομπάμα έχει προεκλογικά τοποθετηθεί δημόσια όσον αφορά στο θρήσκευμά του, προβαίνοντας σε ομολογία πίστεως και δηλώνοντας ότι είναι χριστιανός, επισημαίνοντας μάλιστα σε ποια ενορία εκκλησιάζεται.

Ο Γιώργος Παπανδρέου, από την πλευρά του, επισήμανε ότι τόσο ο ίδιος όσο και ο Πρόεδρος της Βουλής, ενήργησαν άμεσα, αποκαθιστώντας την τάξη και διαβεβαίωσε τον Αμερικανό διπλωμάτη ότι το συγκεκριμένο περιστατικό ήταν μία άτυχη στιγμή και τίποτε παραπάνω. Ωστόσο, οι περισσότεροι αξιωματούχοι της αμερικανικής πρεσβείας σε επαφές τους με μέλη του εν Αθήναις διπλωματικού σώματος, αλλά και υπουργούς της κυβέρνησης εκφράζουν την έντονη δυσαρέσκειά τους για την άκριτη αναφορά του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, ενώ την ίδια τακτική ακολούθησαν, συνομιλώντας με δημοσιογράφους.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, σίγουρα δεν αισθάνεται πλέον άνετα στην καρέκλα του, η οποία τρίζει επικίνδυνα. Δεν είναι λίγα τα μηνύματα που λαμβάνει για εξοστρακισμό του με την πρώτη ευκαιρία, κάτι που αν ληφθεί υπόψη το μέγεθος του πολιτικού ατοπήματος, ακούγεται εντελώς φυσιολογικό. Ο κ. Χρυσοχοΐδης, δείχνοντας να έχει χάσει κάθε επαφή με την πρταγματικότητα, εκμυστηρεύεται σε συνεργάτες του ότι «σκοτεινοί κύκλοι εντός και εκτός ΠΑΣΟΚ, τον έχουν στοχοποιήσει και απεργάζονται την εκπαραθύρωσή του». Ο κ. Χρυσοχοίδης, εμμένοντας στην εγωιστική πολιτική του, διαμηνύει ότι θα εξακολουθήσει την πορεία του, «όσο κι εάν κάποιοι ενοχλούνται και διογκώνουν τα λόγια μου». Αυτά διαρρέουν και εκείνοι προς τα έξω, δυσχεραίνοντας τη θέση του υπουργού...

Στο στρατόπεδο του ΠΑΣΟΚ, δεν λέει να κοπάσει ο θόρυβος από τις ομολογουμένως πρωτότυπες «Χρυσοχοΐδιες» τοποθετήσεις από το βήμα της Βουλής, με την ειρωνεία εκ μέρους των βουλευτών της πλειοψηφίας, να πηγαίνει σύννεφο. «Έχασε κάθε αίσθηση του μέτρου μέσα σε λίγους μήνες», λένε χαρακτηριστικά «πράσινοι» βουλευτές. Από την πλευρά τους, πρωτοκλασάτα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αναρωτιούνται δημόσια «αν ο κ. Χρυσοχοΐδης δεν μπορεί να διαχειρισθεί τα λεγόμενά του σε ένα λεπτό ζήτημα όπως το μεταναστευτικό, πώς θα χειριστεί πιεστικές καταστάσεις που ολοένα και θα διολισθαίνουν τους επόμενους μήνες;». Όσο για τον «τρόπο» του, επισημαίνουν με νόημα τη δήλωσή του περί «Καμπούλ», υπογραμμίζοντας ότι ο υπουργός είναι δέσμιος των πολιτικά αμετροεπών τοποθετήσεών του.

Στο ίδιο μήκος κύματος αναρωτιούνται για τη στάση Χρυσοχοΐδη, τονίζοντας ότι ο υπουργός ΠΡΟ.ΠΟ. λίγο έλειψε να προκαλέσει διπλωματικό επεισόδιο μείζονος μάλιστα έκτασης, από το πουθενά. Βορειοελλαδίτης βουλευτής της συμπολίτευσης, υπενθύμιζε ότι το ΠΑΣΟΚ ως κυβέρνηση πληρώνει στις διμερείς σχέσεις του με τις ΗΠΑ την επιπολαιότητα του τότε αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Γιώργου Παπανδρέου, στο θέμα των υποκλοπών. Ο κ. Παπανδρέου, εκείνη την περίοδο, σε μία έξαρση πολιτικού «ναρκισσισμού» και αντιπολιτευτικού «τσαμπουκά», ζητούσε από την κυβέρνηση της ΝΔ να... απελάσει (!) τον Αμερικανό πρέσβη! Τώρα, τα βρίσκει μπροστά του...

Η αμερικανική διπλωματία δεν ξέχασε την εν λόγω κοινοβουλευτική συμπεριφορά και σήμερα «δίνει» τις απαντήσεις της μέσω της μη κατάργησης της βίζας, αλλά και της πολύ ψυχρής αντιμετώπισης του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών, Δημήτρη Δρούτσα, στις συναντήσεις του με την ηγεσία του State Department. Σύμφωνα με τον ίδιο Βορειοελλαδίτη βουλευτή, ο πρωθυπουργός θα πρέπει να «πάρει» το κεφάλι του κ. Χρυσοχοΐδη, «γιατί δεν μπορεί η χώρα να πληρώνει τα προσωπικά λάθη του κάθε υπουργού». Μάλιστα, ο ίδιος βουλευτής διατρανώνει τη σιγουριά του για την αποπομπή του υπουργού ΠΡΟ.ΠΟ. εν ευθέτω χρόνω.

Πυρά από τον πρώην διοικητή της ΕΥΠ
Ο πρώην διοικητής της ΕΥΠ, πρέσβης ε.τ. και βουλευτής Επικρατείας του ΛΑΟΣ Ιωάννης Κοραντής, έκανε λόγο για επικίνδυνες κορώνες Χρυσοχοΐδη που πλήττουν κάιρια τα γεωπολιτικά συμφέροντα της χώρας και θέτουν σε δοκιμασία τις σχέσεις της Ελλάδας με την πέραν του Ατλαντικού υπερδύναμη: «Όταν ήμουν στη θέση του Διοικητή της ΕΥΠ, είχα επισημάνει στον τότε πολιτικό μου προϊστάμενο ότι οι δηλώσεις του Γιώργου Παπανδρέου για το μείζον θέμα των υποκλοπών, εκθέτουν τον ίδιο και στοχοποιούν την Ελλάδα υπό τη διακυβέρνησή του. Κάτι ανάλογο θα συμβεί και με τις αναφορές Χρυσοχοΐδη προς Ομπάμα», υπογράμμισε σχετικά ο κ. Κοραντής, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου.
Των Ζαχαρία Γεωργούση και Νίκου Χιδίρογλου
Σχόλια