Θέλουν να σβήσουν κάθε'τί ελληνικό πάση θυσία και με κάθε κόστος.

Συνέχεια στη διαμάχη με τη ΔΕΗ για το καθεστώς τιμολόγησης της ηλεκτρικής ενέργειας έδωσε σήμερα η Αυστριακή Verbund, η οποία δραστηριοποιείται στην ελληνική αγορά παρέχοντας ρεύμα σε επιχειρήσεις και, στο μέλλον, σε οικιακούς καταναλωτές. Με σημερινή ανακοίνωση η εταιρία αναφέρει ότι τα τιμολόγιά της που απευθύνονται σε επιχειρησιακούς και ιδιώτες πελάτες περιλαμβάνουν και το κόστος των Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας (ΥΚΩ), όπως αυτό έχει διαμορφωθεί από τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας και ότι οι χρεώσεις αυτές εμφανίζονται αναλυτικά στους λογαριασμούς που αποστέλλει η Verbund στους πελάτες της, όπως σχετικά προβλέπεται από την κείμενη νομοθεσία.
«Σε συνέχεια των ανωτέρω, οι εξοικονομήσεις που παρέχουν τα προγράμματα της εταιρείας είναι πραγματικές και υπολογίζονται λαμβάνοντας υπόψη όλα τα σχετικά κόστη», αναφέρει η Verbund.

Υπενθυμίζεται ότι σε πρόσφατη ανακοίνωση η ΔΕΗ υποστήριζε ότι τα τιμολόγια των ιδιωτών γίνονται ελκυστικά επειδή δεν περιλαμβάνουν τις επιβαρύνσεις για τη χρηματοδότηση των χαμηλών τιμολογίων που ισχύουν για ευπαθείς ομάδες πληθυσμού, πρακτική που σύμφωνα με τη ΔΕΗ δεν είναι επιχειρηματικά βιώσιμη, ούτε κοινωνικά αποδεκτή.

http://www.apogevmatini.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε τις σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας