Ακολουθήστε μας στο Google News

Μεγάλη η χορηγία των ΜΜΕ για την κατάργηση των θρησκευτικών στα σχολεία. Κάνουν μόδα τον αθεϊσμό

Η περίπτωση που ήλθε στο φως της δημοσιότητος και αναφέρεται σε κάποιους μαθητές να δηλώνουν «άθεοι», προκειμένου να αποφύγουν τη διδασκαλία του μαθήματος των θρησκευτικών, έχει αναχθεί σε μείζον θέμα κάποιων ΜΜΕ, αντί να προβληματίσει την Πολιτεία και την Εκκλησία με την ιδιαίτερη σοβαρότητα που αρμόζει.
Τα ΜΜΕ βρήκαν την ευκαιρία, εν ονόματι δήθεν της «θρησκευτικής ελευθερίας» και των «δικαιωμάτων των παιδιών», να ζητούν την αντικατάσταση των Θρησκευτικών με το μάθημα της Θρησκειολογίας και την κατάργηση της «ελληνοχριστιανικής» παιδείας μας.
Βέβαια, στην εποχή που ζούμε, ο καθένας μπορεί να λέγει ό,τι θέλει και να νομίζει ότι «κάτι» λέει. Όπως: «Το πρόβλημα με τις θρησκείες αρχίζει όταν ο άνθρωπος παύει να σκέφτεται, παύει να διανοείται και να διαισθάνεται ελεύθερα» («Τι είναι θεός; Τι μη θεός; Και τι τ΄ ανάμεσό τους;», Ο Φιλελεύθερος, 7/2/2010).

Το «όστις θέλει» του Ιησού Χριστού αποτελεί την απόλυτη έκφραση της θρησκευτικής και πνευματικής ελευθερίας. Και ο Χριστιανισμός, ως τρόπος ζωής, και εξ αποκαλύψεως θρησκεία, δεν μπορεί να εξισώνεται με τις φυσικές θρησκείες του Ινδουισμού, του Βουδισμού και του Ισλάμ.

Και ποια είναι η ουσία του προβλήματος, που εμφανίστηκε στα σχολεία με το μάθημα των Θρησκευτικών; Διαβάστε, τι γράφει ο άλλος: «Τους διαφεύγει η ουσία του προβλήματος, το ότι δηλαδή υποχρεώνουν κάποιο παιδί και τους γονείς του να δηλώσουν τις θρησκευτικές τους πεποιθήσεις, ξεχνώντας το δικαίωμα όχι μόνο να πιστεύει κανείς ελεύθερα ό,τι του αρέσει, αλλά και να μη χρειάζεται να δίνει λογαριασμό σε κανένα γι΄ αυτό, μιας και ανήκει στα προστατευόμενα προσωπικά δεδομένα του ατόμου» («Θρησκευτικά και εκπαίδευση», Ο Φιλελεύθερος, 7/2/2010).

Το να επιλέξει δηλαδή κάποιος μαθητής το μάθημα των Θρησκευτικών σημαίνει –κατά τον αρθρογράφο του Φιλελευθέρου- ότι ο μαθητής και οι γονείς του υποχρεώνονται να φανερώσουν τη θρησκευτική τους πίστη!

Δεν ξέρω, αν ο αρθρογράφος ονειρεύεται κάποιαν άλλην εποχή, σε κάποιαν άλλη χώρα, όπου λειτουργούσε ο θεσμός των Κρυπτοχριστιανών. Στη Κύπρο του 21ου αιώνα, «δόξα σοι ο Θεός», δεν έχουμε τέτοιο πρόβλημα. Αυτοί που έχουν πρόβλημα είναι οι Ιεχωβάδες, οι μασόνοι, οι συνειδητοί κομμουνιστές.

Ο Χριστιανισμός είναι τρόπος ζωής και όχι θέμα … προσωπικών δεδομένων! Όσοι ντρέπονται να δηλώσουν τη χριστιανική τους ταυτότητα θα πρέπει να κάνουν την αυτοκριτική τους, προκειμένου να βρουν τις αιτίες. Και όσοι αρνούνται να ομολογήσουν την πίστη τους στον Χριστό, τότε και ο ίδιος ο Χριστός, όπως είπε, θα τους αγνοήσει «εν Ημέρα Κρίσεως» μπροστά στον «Θεό Πατέρα Του».

Απλά, πράγματα. Διαλέγεις και παίρνεις, ελεύθερα και χωρίς κανένα εξαναγκασμό!

Το πρόβλημα της Παιδείας, φαίνεται, πως ολοένα και διογκούται. Με το να σπέρνουν οι αρμόδιοι για χρόνια τώρα τους σπόρους της αθεΐας, της αμφισβήτησης, της κατάργησης της θρησκευτικής πίστης των πατέρων μας, προκειμένου να «διευρύνουν» δήθεν οι μαθητές τους πνευματικούς ορίζοντές τους, θα έφθανε και η ώρα κάποτε του … θερισμού των κόπων τους! Και τα αποτελέσματα τα βλέπουμε καθημερινά στα σχολεία μας. Και αυτά, κτυπούν «κόκκινο»!
ΓΡΑΦΕΙ: Ο Μ. ΜΙΧΑΗΛ

 
Δημοσίευση σχολίου (0)
Νεότερη Παλαιότερη