Θα βρουν την λύση εφόσον γίνουμε μουσουλμανικό κράτος. Μας κάνουν ότι θέλουν οι Τούρκοι δουλέμποροι

«Τόσο η Τουρκία, όσο και η Ελλάδα είναι τα θύματα του εμπορίου παράνομων μεταναστών και σ’ αυτό το πλαίσιο εμείς προσπαθούμε να βρούμε τη λύση για την αντιμετώπιση αυτού του προβλήματος».
Αυτό αρκέστηκε να πει ο αρχηγός της Τουρκικής Ακτοφυλακής υποναύαρχος Izzet Artunc ερωτηθείς κατά την επίσκεψή του στο Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος για το θέμα της εφαρμογής του Πρωτοκόλλου Επανεισδοχής παράνομων μεταναστών από την Τουρκία και τη μη ενεργοποίηση, όπως προβλέπεται σε αυτό, του λιμένα Σμύρνης.
Αποφεύγοντας ουσιαστικά να απαντήσει, ο αρχηγός της Τουρκικής Ακτοφυλακής σημείωσε ότι πρόκειται για θέματα που ήδη βρίσκονται σε διάλογο μεταξύ των υπουργείων Εξωτερικών, ο οποίος όπως εκτίμησε θα συνεχιστεί.
Κατά την επίσκεψή του στο Αρχηγείο του Λ.Σ. έπειτα από σχετική πρόσκληση του αρχηγού Λ.Σ αντιναύαρχου Αθανάσιου Μπούσιου, ο Τούρκος αρχηγός δήλωσε πως «είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε και να εξελίξουμε τη συνεργασία των Ακτοφυλακών των δύο χωρών και στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων και δυνατοτήτων μας, θα προσπαθήσουμε να βρούμε τρόπους συνεργασίας για την αντιμετώπιση πολλών ζητημάτων».

Νωρίτερα, ο αρχηγός της Τουρκικής Ακτοφυλακής είχε άτυπη συνάντηση με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, κατά την οποία συζητήθηκε το θέμα της ενίσχυσης της συνεργασίας μεταξύ του Λιμενικού Σώματος και της Τουρκικής Ακτοφυλακής, τόσο στον επιχειρησιακό τομέα, όσο και στον τομέα της ανταλλαγής πληροφοριών, με στόχο την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης και του οργανωμένου εγκλήματος.

«Οφείλουμε να συνεργαστούμε, προκειμένου να γίνουμε πιο αποτελεσματικοί και να σταθεροποιήσουμε ακόμη περισσότερο την περιοχή, ώστε να νιώθουν καλύτερα οι λαοί μας», παρατήρησε ο κ. Χρυσοχοΐδης, ενώ από την πλευρά του ο κ. Artunc συμφώνησε με τις επισημάνσεις του Ελληνα υπουργού, διαβεβαιώνοντας ότι η Τουρκία καταβάλλει προσπάθειες, τόσο σε επιχειρησιακό όσο και σε νομικό επίπεδο, προκειμένου να αντιμετωπίσει το πρόβλημα της παράνομης μετανάστευσης. Καταλήγοντας, σημείωσε πως θεωρεί απαραίτητη τη συνεργασία της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σχόλια