Τα δίνει όλα στην Άγκυρα, ενώ η Αθήνα στηρίζει τον αφελληνισμό της νήσου, κλείνοντας το μάτι στη Νέα Τάξη Πραγμάτων!

Η με κάθε κόστος επίλυση του Κυπριακού, πάνω σε μια βάση κοσμοπολίτικου τύπου «συμβίωσης» (που στο παρελθόν απέτυχε παταγωδώς με ευθύνη των Τούρκων), προωθούν οι Χριστόφιας, Ταλάτ και ο «διεθνής παράγοντας» (βλέπετε Νέα Τάξη Πραγμάτων).
Με μότο τους το ανήθικο «ο σκοπός αγιάζει τα μέσα», η ανθελληνική αυτή παρέα ισοπεδώνει αρχές, αξίες, εθνικές ταυτότητες και την ιστορία.
Τώρα, ανακοίνωσαν την απόφασή τους να συνεχίσουν τις απευθείας διαπραγματεύσεις για την «επίλυση» (αλά Ανάν) του Κυπριακού, ασχέτως του αποτελέσματος στις «προεδρικές εκλογές»-φάρσα στα κατεχόμενα στις 18 Απριλίου!
Οι δύο «σύντροφοι», ο κομμουνιστής Χριστόφιας και ο «αριστερός» Ταλάτ (ο μετέχων σε εκκαθαριστικά τουρκοκυπριακά «αποσπάσματα» το 1974), σε κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν μετά τη συνάντησή τους με το Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ Μπαν Γκι Μουν, μας εξήγησαν μεταξύ άλλων ότι «προχώρησαν» στα θέματα διακυβέρνησης και κατανομής των εξουσιών.
Ωχ... Φυσικά, προσπαθούν να «στήσουν» το παιχνίδι, ερήμην του ελληνοκυπριακού λαού. Με τη βοήθεια του Αυστραλού πρώην ΥΠΕΞ και ανθρώπου της βρετανικής αντικατασκοπίας (του διαίρει και βασίλευε), Αλεξάντερ Ντάουνερ...

Εδώ, το δημοκρατικό και το ευρωπαϊκό κεκτημένο, πήγαν περίπατο. Θα «συμφωνηθεί» η εκ περιτροπής προεδρία. Αυτό σημαίνει ότι η Κύπρος, με το 82% νόμιμου ελληνικού πληθυσμού, θα έχει σε κάποιες φάσεις και μειονοτικό Πρόεδρο, δηλαδή Τούρκο.

Δηλαδή, το 18% θα κυβερνά το 82%. Πολιτική ορθότητα... Αλήθεια, τι σχέση έχει η εθνότητα; Δεν αποτελεί αυτό «ρατσιστική» διάκριση, για να χρησιμοποιήσουμε εδώ λιγάκι την «αριστερή» λογική;

Απύθμενη υποκρισία! Μόνο οι «άλλοι» δηλαδή θα έχουν το δικαίωμα να δηλώνουν συγκεκριμένη εθνική ταυτότητα; Και που πήγε η «κυπριακή» ταυτότητα που ευαγγελίζεται με τόσο ανθελληνικό πάθος το ΑΚΕΛ; Η απαγόρευση ομολογίας της εθνικής ταυτότητας, ισχύει μόνο για τους Έλληνες... Δηλαδή, θα λαμβάνονται υπόψη από το Σύνταγμα, η... φυλή (!) και το... θρήσκευμα (!) για την εκλογή στην Προεδρία. Δηλαδή, οι εκλογές θα γίνονται σε «φυλετική» βάση! Στην Ευρώπη του 2010!!!

Μίλησε κανείς για ιδεολογικό παραλογισμό και μάλιστα εκ μέρους της αριστεράς, που παραβιάζει εδώ από μόνη της κάθε ιδεολογική αρχή της; Μην τρέφετε αυταπάτες: πρόκειται για καμουφλαρισμένο ανθελληνισμό εκ μέρους του ΑΚΕΛ και των υπόλοιπων συγκυβερνώντων, του ΔΗΚΟ και της ΕΔΕΚ (οι οποίοι, αφού δεν αποχωρούν από την κυβέρνηση, συνηγορούν στην εθνική μειοδοσία)!

Δεν αγωνίστηκαν γι’ αυτό τα παλικάρια της ΕΟΚΑ, που όρθωσαν το ανάστημά τους στο Βρετανό δυνάστη... Δεν αγωνίστηκαν για να δουν τον κάθε τυχάρπαστο να παραδίδει την Κύπρο στα χέρια της Άγκυρας.

Αυτό φυσικά δεν πειράζει τους ιθύνοντες του κομμουνιστικού ΑΚΕΛ, που μισούν ο,τιδήποτε ελληνικό και ερωτοτροπούν εδώ και χρόνια ανοικτά και απροκάλυπτα με τον τουρκικό παράγοντα... Όπως έκαναν παλιότερα, φλερτάροντας με τους αποικιοκράτες.

Οι εθνομηδενιστές κομμουνιστές της Κύπρου, που ψελλίζουν κάτι αηδίες του τύπου «πρέπει να συνεννοηθούμε με τους “Τούρκους προοδευτικούς”». Αυτοί νομίζουν ότι οι Τούρκοι αριστεροί είναι όμοιοί τους και προτάσσουν τη «διεθνιστική αλληλεγγύη». Ένας συνδυασμός δογματισμού, εθνομηδενισμού και... παιδαριώδους (και δυστυχώς διαχρονικής) αφέλειας!

Οι Έλληνες θα κοιμηθούμε όπως στρώσαμε. Το δίδυμο Παπανδρέου-Χριστόφια, είναι άκρως επικίνδυνο για τα εθνικά μας συμφέροντα, απειλώντας να κατακερματίσει τον ενιαίο ελληνικό χώρο. Θυμάμαι τη «μετεκλογική» δήλωση από την Κωνσταντινούπολη του Γιώργου Παπανδρέου για τις «μητέρες πατρίδες» («πρέπει να απελευθερώσουμε την Κύπρο από εξαρτήσεις από τις μητέρες πατρίδες, από στρατεύματα κατοχής, από διαιρέσεις και τείχη», έτσι είπε!) και ανατριχιάζω.

Όποιος προσπαθεί να αποκόψει την Κύπρο από τη μητροπολιτική Ελλάδα, είτε κάνοντάς το από την Αθήνα είτε από τη Λευκωσία, διαπράττει ένα έγκλημα, το οποίο θα στηλιτεύσει η ιστορία.

Όχι αυτήν που λαθεμένα έγραψε ο Φράνσις Φουκιγιάμα και πιστεύουν κάποιοι ότι τελείωσε, αλλά την ιστορία που γράφεται καθημερινά, την αμείλικτη, που εφόσον αποφανθεί, δεν αναθεωρείται και δεν παραγράφεται, όσοι και αν προσπαθήσουν στην αντίθετη κατεύθυνση.

Ιστορία λοιπόν έγραψαν η ΕΟΚΑ και τα παλικάρια της που πέθαναν στην αγχόνη και δεν μπορούν να γράψουν οι εθνομηδενιστές του ΑΚΕΛ.

Νίκος Χιδίρογλου
http://www.elora.gr/
Σχόλια