Εμείς στην Ελλάδα, όχι μόνο μπούρκα δεν απαγορεύουμε, αλλά και ελληνική ιθαγένεια δίνουμε.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης της Βρετανίας Τζακ Στρο εξέφρασε, σήμερα, την αντίθεσή του απέναντι στην προοπτική θέσπισης ενός νόμου, που να απαγορεύει την μπούρκα στη βρετανική επικράτεια.
«Όλοι μας μπορεί να έχουμε τις πεποιθήσεις μας για την μπούρκα, όμως προσωπικά αντιτίθεμαι στο να αφαιρεί στο μέλλον η αστυνομία μας από μία γυναίκα την μπούρκα, την οποία οι γυναίκες φορούν για λόγους θρησκευτικούς και πολιτιστικούς», δήλωσε ο εν λόγω υπουργός μιλώντας στη Βουλή των Κοινοτήτων.
«Δεν θέλω, λοιπόν, να αλλάξουμε στο συγκεκριμένο σημείο τη νομοθεσία μας», τόνισε, ενώ στη Γαλλία «κυοφορείται» μία ακριβώς αντίθετη νομοθετική μεταρρύθμιση.Πρόκειται για ένα θέμα, που αναστάτωσε τη βρετανική πολιτική σκηνή και το 2006, οπότε ο κ. Στρο, τότε υπουργός αρμόδιος για τις σχέσεις με τη Βουλή, δήλωνε ενοχλημένος «να μιλά σε γυναίκα, που να φορά μπούρκα».
Πάντως, σύμφωνα με μία τελευταία δημοσκόπηση, ποσοστό 69% των Βρετανών ευνοεί την απαγόρευση της «νικάμπ», δηλαδή του υφασμάτινου καλύμματος όλου του γυναικείου προσώπου, με την εξαίρεση των ματιών, στα σχολεία και στα πανεπιστήμια.

Επίσης, ποσοστό 72% των Βρετανών εναντιώνεται στην ίδια τη μπούρκα. Νομοθετικές ρυθμίσεις στα θέματα αυτά δεν υπάρχουν, ενώ η «χιτζάμπ», το γυναικείο μαντήλι στο κεφάλι, είναι γενικώς δεκτό από την κοινωνία στη Βρετανία, όπου ζουν 2,5 εκατομ. Μουσουλμάνοι. Πολλοί λίγοι απ αυτούς, όμως, (περίπου 1%) φορούν «νικάμπ», ή μπούρκα.
http://www.kathimerini.gr/
Σχόλια